SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner
1 - 20 of 69 Posts

volvocu

· Registered
2,017 Posts
Discussion starter · #1 ·
Nie wiem, czy widziałeś ten film, ale wczoraj na konferencji prasowej poświęconej demonstracji technologii bezpieczeństwa Volvo, zupełnie nowy S60 wbił się w ciężarówkę na oczach wszystkich dziennikarzy! Nadal brak wyjaśnień ze strony Volvo! To naprawdę zmniejsza moje zaufanie do systemu, naprawdę nie mogłem się doczekać zakupu, teraz rozważam to ponownie

Tak, to pomogło. Co on, do cholery, mówił? Czy to po prostu przekroczyło próg? A może doszło do awarii?
Musisz mi wybaczyć, bo mój szwedzki jest okropny. Ale ludziom z telewizji to się podobało. W tamtym czasie nie podano żadnego prawdziwego powodu problemu, prowadzą dochodzenie. Później ludzie z Volvo mówią, że z powodu presji czasu byli zmuszeni do szybkiego ładowania akumulatora samochodu i to spowodowało awarię systemu City Safety, której nie zauważyli.

Poprosiłem mój kontakt prasowy w VCNA o komentarz, zobaczymy, co powiedzą.

Tak, musieli szybko naładować tuż przed biegiem. Centrum informacyjne ostrzegło, że coś jest nie tak. Ale manekin testowy nie nauczył się czytać w szkole! ;)

To jak z poduszką powietrzną. Jeśli istnieje ryzyko, że coś jest nie tak z układami elektrycznymi, samochód je wyłączy. Bo jeśli nie działa w 100% dobrze, może to być katastrofa.

Discussion starter · #11 ·
Tak, musieli szybko naładować tuż przed jazdą. Infocentrum ostrzegało, że coś jest nie tak. Ale manekin do testów zderzeniowych nie nauczył się czytać w szkole! ;) To jak z poduszką powietrzną. Jeśli istnieje szansa, że coś jest nie tak z układami elektrycznymi, samochód je wyłączy. Bo jeśli nie działa w 100% dobrze, może to być katastrofa.
Mam tylko nadzieję, że to prawda i że rzeczywiście jest to spowodowane błędem ludzkim:rolleyes: Zauważyłem, że poduszki powietrzne się nie otworzyły, myślę, że otworzyłyby się, gdyby z samochodem wszystko było w porządku, co??! W każdym razie volvo powinno natychmiast wydać oświadczenie, ponieważ stają się pośmiewiskiem miasta i wkrótce zorganizować kolejną demonstrację z odpowiednio przygotowanym samochodem!:mad:

Poduszki powietrzne nie zadziałały, ponieważ w wypadku przy prędkości 35 km/h niekoniecznie muszą się uruchomić. Wszystko zależy od sił działających podczas wypadku i tempa hamowania. Widzę, że wiele artykułów prasowych twierdzi, że S60 jechało 35 lub 30 mil na godzinę, ale w rzeczywistości jechało nieco ponad 20 mil na godzinę.

Discussion starter · #14 ·
Poduszki powietrzne nie zadziałały, ponieważ w wypadku przy prędkości 35 km/h niekoniecznie muszą. Wszystko zależy od sił działających podczas wypadku i tempa hamowania. Widzę, że wiele artykułów prasowych twierdzi, że S60 jechało 35 lub 30 mil na godzinę, ale w rzeczywistości jechało nieco ponad 20 mil na godzinę.
Zwykle na pewno zadziałałyby przy 35 km/h!

Najnowsze wieści od Volvo są takie, że wciąż badają przyczynę problemu, ale uważają, że był on związany z ustawieniami demonstracji i możliwym ładowaniem akumulatora. Powinni dowiedzieć się w ciągu kilku dni i ponownie przypominają, że City Safety było prezentowane prasie ponad 1000 razy od 2008 roku bez awarii. (Muszę powiedzieć, że miałem prasowy samochód XC60 i widziałem, jak City Safety działało zarówno w demonstracji Volvo PR, jak i raz podczas jazdy (ups), więc widziałem, jak to działa. Zgadnij)

Poduszki powietrzne zostały w tym samochodzie dezaktywowane.

Testowali TEN samochód około 400 razy wcześniej, bez żadnych problemów.
Skąd wiesz? Żadne z publicznych oświadczeń Volvo nic o tym nie mówiło.

W powiązanych wiadomościach wydaje się, że zapaleni użytkownicy SMS-ów nadal będą musieli utrzymać przy życiu co najmniej jedną działającą komórkę mózgową, aby dbać o funkcje jazdy, podczas gdy są zajęci nieświadomym pisaniem SMS-ów za kierownicą, dopóki Volvo nie udoskonali swojej technologii bezpieczeństwa.

1 - 20 of 69 Posts