SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner
21 - 40 of 40 Posts
Volvo MY16 XC90 T8 (US)
System informacyjno-rozrywkowy Sensus (Nie AAOS)

iPhone 14 Pro IOS 16.6
Apple Watch Series 6 WatchOS 9.6.1
Volvo Cars App 5.30.0
CarPlay

1. Zaktualizowano wczoraj do aplikacji Volvo Cars iOS w wersji 5.30.0 bez problemów i bez komunikatu "ograniczona funkcjonalność".

2. Dostęp do aplikacji Volvo na Apple Watch. Aplikacja zweryfikowała, że iPhone był w pobliżu. Wyświetlono monit o otwarcie aplikacji Volvo na iPhonie, co zrobiłem.

3. Aplikacja Apple Watch aktualizuje się i poprawnie wskazuje:
* status paliwa, pozostałe mile i wizualny pasek procentowy
  • status baterii hybrydowej i wizualny pasek procentowy
  • status blokady/odblokowania drzwi
  • status klimatyzacji
  • status silnika

4. Czekam na aktualizacje CarPlay tej jesieni

Android Samsung Galaxy S23
AndroidOS 13
Volvo Cars App 5.29.1
Android Auto

1. Brak aktualizacji do aplikacji Volvo Cars w wersji 5.30.0 w USA.
2. Muszę sprawdzić aktualizacje do Android Auto, z którego okazjonalnie korzystam.

Mój iPhone zaktualizował się do najnowszej wersji aplikacji Volvo Cars w nocy, wersji 5.30. Teraz aplikacja wyświetla komunikat "Ograniczona funkcjonalność" po zalogowaniu. Po dotknięciu powiadomienia, aby wyświetlić więcej informacji, informuje, że należy zezwolić na udostępnianie danych za pośrednictwem zakładki ustawień na centralnym wyświetlaczu samochodu. Pole wyboru udostępniania danych z aplikacją Volvo on Call jest już zaznaczone. Nigdy nie miałem tego problemu aż do tej najnowszej aktualizacji. Czy ktoś ma ten problem? Wysłałem e-mail do pomocy technicznej. Zgaduję, że w najnowszej wersji jest błąd.
Tak, mam ten sam problem i nie mogę uruchomić samochodu

Mój iPhone zaktualizował się do najnowszej wersji aplikacji Volvo Cars w nocy, wersji 5.30. Teraz aplikacja wyświetla komunikat "Ograniczona funkcjonalność" po zalogowaniu. Po dotknięciu powiadomienia, aby wyświetlić więcej informacji, informuje, że należy zezwolić na udostępnianie danych za pośrednictwem zakładki ustawień na centralnym wyświetlaczu samochodu. Pole wyboru udostępniania danych z aplikacją Volvo on Call jest już zaznaczone. Nigdy nie miałem tego problemu aż do tej najnowszej aktualizacji. Czy ktoś ma ten problem? Wysłałem e-mail do pomocy technicznej. Zgaduję, że w najnowszej wersji jest błąd.
Cześć, ja też, ograniczona funkcjonalność i zaznaczone pole Volvo on call. Czy masz odpowiedź od wsparcia?

Mój iPhone zaktualizował się do najnowszej wersji aplikacji Volvo Cars w nocy, wersji 5.30. Teraz aplikacja wyświetla komunikat "Ograniczona funkcjonalność" po zalogowaniu. Po dotknięciu powiadomienia, aby wyświetlić więcej informacji, stwierdza się, że należy zezwolić na udostępnianie danych za pośrednictwem zakładki ustawień na centralnym wyświetlaczu samochodu. Pole wyboru udostępniania danych z aplikacją Volvo on Call jest już zaznaczone. Nigdy nie miałem tego problemu aż do tej najnowszej aktualizacji. Czy ktoś ma ten problem? Wysłałem e-mail do pomocy technicznej. Zakładam, że w najnowszej wersji występuje błąd.
Ten sam problem 2022 volvo xc40

Mój iPhone zaktualizował się w nocy do najnowszej wersji aplikacji Volvo Cars, wersji 5.30. Teraz aplikacja wyświetla komunikat "Ograniczona funkcjonalność" po zalogowaniu. Po dotknięciu powiadomienia, aby wyświetlić więcej informacji, stwierdza się, że należy zezwolić na udostępnianie danych za pośrednictwem zakładki ustawień na centralnym wyświetlaczu samochodu. Pole wyboru udostępniania danych z aplikacją Volvo on Call jest już zaznaczone. Nigdy nie miałem tego problemu aż do tej najnowszej aktualizacji.

Czy ktoś ma ten problem? Wysłałem e-mail do działu wsparcia. Zgaduję, że w najnowszej wersji występuje błąd.
doświadczam tego samego problemu od czasu ostatniej aktualizacji aplikacji. Nie zmieniłem żadnych ustawień samochodu/telefonu. Z pewnością jest to błąd oprogramowania, moim zdaniem.

doświadczam tego samego problemu od czasu ostatniej aktualizacji aplikacji. Nie zmieniłem żadnych ustawień samochodu/telefonu. Z pewnością jest to błąd oprogramowania, moim zdaniem.
Aktualizacja: postępowałem zgodnie z radami innych i usunąłem i ponownie zainstalowałem aplikację i teraz działa dobrze (w miarę). Brak danych o zasięgu na ekranie początkowym...
Volvo, proszę, ogarnij się, to bardzo żenujące.

Discussion starter · #30 ·
Cześć, ja też, ograniczona funkcjonalność i zaznaczone pole Volvo on call. Czy masz odpowiedź od wsparcia?
Brak odpowiedzi ze strony wsparcia Volvo. Na szczęście zadziałała sugestia innego użytkownika, aby usunąć aplikację i ponownie ją zainstalować. Śmieszne jest to, że kiedy zainstalowałem nową wersję aplikacji na moim iPadzie, nie miałem problemu.

Dziś rano próbowałem użyć zdalnego uruchamiania z mojego iPhone'a, ale się nie udało. Spróbuję ponownie, zanim wyjdę z pracy dziś po południu.

Aby to rozwiązać, usuń aplikację i zainstaluj ją ponownie.

Mój iPhone zaktualizował się do najnowszej wersji aplikacji Volvo Cars w nocy, wersji 5.30. Teraz aplikacja wyświetla komunikat "Ograniczona funkcjonalność" po zalogowaniu. Po dotknięciu powiadomienia, aby wyświetlić więcej informacji, informuje, że należy zezwolić na udostępnianie danych za pośrednictwem zakładki ustawień na centralnym wyświetlaczu samochodu. Pole jest już zaznaczone dla udostępniania danych z aplikacją Volvo on Call. Nigdy nie miałem tego problemu aż do tej najnowszej aktualizacji. Czy ktoś ma ten problem? Wysłałem e-mail do działu wsparcia. Zakładam, że w najnowszej wersji występuje błąd.
To samo przydarzyło mi się wczoraj. Właśnie odinstalowałem i ponownie zainstalowałem aplikację i teraz działa dobrze

Mój iPhone zaktualizował się do najnowszej wersji aplikacji Volvo Cars w nocy, wersji 5.30. Teraz aplikacja wyświetla komunikat "Ograniczona funkcjonalność" po zalogowaniu. Po dotknięciu powiadomienia, aby wyświetlić więcej informacji, stwierdza się, że należy zezwolić na udostępnianie danych za pośrednictwem zakładki ustawień na centralnym wyświetlaczu samochodu. Pole jest już zaznaczone dla udostępniania danych z aplikacją Volvo on Call. Nigdy nie miałem tego problemu aż do tej najnowszej aktualizacji. Czy ktoś ma ten problem? Wysłałem e-mail do pomocy technicznej. Zakładam, że w najnowszej wersji występuje błąd.
To samo przydarzyło się mnie, po prostu usunąłem aplikację i ponownie ją zainstalowałem. Wydaje się, że teraz działa.

Podobnie, usunąłem i ponownie zainstalowałem. Ponownie działa normalnie. Przytrafiło mi się to w innych aplikacjach, więc nie tylko w Volvo On Call. Prawdopodobnie trzeba było wyczyścić jakiś rodzaj pamięci podręcznej i to najprostszy sposób, aby to zrobić.

Aplikacja Volvo 5.30.1 jest już dostępna dla systemu iOS. Nie posiadam pojazdu AAOS, co jest najwyraźniej kluczowym problemem.

Nie jestem pewien, czy poniższe informacje pomogą i przepraszam, jeśli się powtarzają. Jeśli nadal masz trudności z brakiem dostępu do dziennika jazdy, rozważ następujące kwestie:

1. Sprawdź, czy dziennik jazdy jest dostępny na Twoim rynku.
2. Wyloguj się z Volvo ID.
3. Usuń aplikację Volvo z urządzenia (samo usunięcie jej z ekranu głównego nie wystarczy) lub wyczyść pamięć podręczną, jeśli korzystasz z systemu Android.
4. Zainstaluj najnowszą aktualizację aplikacji Volvo.
5. Zaloguj się do Volvo ID.
6. Sprawdź, czy dziennik jazdy jest włączony w ustawieniach.
7. Kliknij ikonę „Samochód” u dołu.
8. Sprawdź, czy „Dziennik jazdy” jest włączony i kliknij „Dziennik jazdy”.
9. Wyświetl ostatnie podróże (jeśli dziennik jazdy był wcześniej włączony, lub jeśli nie, poczekaj dzień, aż serwer zostanie zaktualizowany) i kliknij żądaną podróż.
10. Kliknij strzałkę podróży po prawej stronie adresów początkowych i końcowych, aby wyświetlić szczegóły podróży.
11. Kliknij ikony atrybutów podróży, aby wyświetlić szczegóły na wykresie (np. mpg) i przesuń linię pionową, aby uzyskać więcej szczegółów.

Powodzenia!

Nowa wersja wydana dzisiaj rozwiązała część problemów, które miałem z aplikacją. U mnie wersja na iPhone nigdy nie przestała działać, ale wersja na iPada, której częściej używam ze względu na większy ekran, tak.

Problem z „ograniczoną funkcjonalnością” zniknął już dla mnie. Hurra!

Nadal chce odtwarzać tylko w trybie portretowym, co jest głupie, biorąc pod uwagę rozmiar mojego iPada Pro. Zazwyczaj znajduje się w etui z klawiaturą, ale nawet jeśli go nie ma, zwykle jest w trybie poziomym, aby w pełni wykorzystać wyskakującą klawiaturę.

Aplikacja Volvo w wersji 5.30 trafiła na mój telefon z Androidem w weekend. Żadnych zauważalnych zmian w moim "zabytkowym" Sensus/ICE S60. W sumie się tego nie spodziewałem. Mam nadzieję, że właściciele Google/hybryd wkrótce osiągną podobnie "nudny" stan, w którym wszystko działa zgodnie z oczekiwaniami.

21 - 40 of 40 Posts