SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Jaka cena jest uważana za dobrą przy zakupie Volvo V60 z 2018 roku?

4K views 30 replies 10 participants last post by  Catto  
#1 · (Edited)
Cześć wszystkim, rozważam zakup używanego Volvo V60 z 2018 roku tutaj w Teksasie z budżetem 20 000 - 25 000 USD OTD. Wybieram więc spośród kilku potencjalnych pojazdów w mojej okolicy, zwykle ze średnim przebiegiem 55 000 mil i średnią ceną wywoławczą 24 000 USD (żaden z nich nie jest CPO), czy to dobra cena?

Dla odniesienia:
  • 2018 V60 T5, OTD 24,5 tys. USD, 62 tys. mil (cena katalogowa 44,7 tys. USD, w tym Vision Package i podgrzewane przednie fotele i kierownica)
  • 2018 V60 CC T5, OTD 27 tys. USD, 50 tys. mil (cena katalogowa 45,3 tys. USD, w tym pakiet BLIS i podgrzewane przednie fotele i kierownica)
  • 2018 V60 CC, cena wywoławcza 26 tys. USD, 50 tys. mil (cena katalogowa 46 tys. USD, w tym pakiet udogodnień, pakiet BLIS i podgrzewane przednie fotele i kierownica)

Wszelkie informacje lub sugestie, którymi możecie się podzielić, są bardzo mile widziane!

Dzięki,
Liam

Aktualizacja z 16 marca: Rozważam również zakup 2013 S60 T6 Polestar (cena katalogowa 51,2 tys. USD, cena wywoławcza 18 tys. USD, z pakietem Climate, pakietem Sport Appearance i innymi rzeczami, takimi jak podgrzewane fotele), jakieś rady?

#2 · (Edited)
Cześć wszystkim, rozważam zakup używanego Volvo V60 z 2018 roku tutaj w Teksasie z budżetem 20 000 - 25 000 USD OTD. Wybieram więc spośród kilku potencjalnych pojazdów w mojej okolicy, zwykle ze średnim przebiegiem 55 000 mil i średnią ceną ofertową 24 000 USD, czy to dobra cena?

Do Państwa wiadomości:
  • 2018 V60 T5, OTD 24,5 tys. USD, 62 tys. mil
  • 2018 V60 CC T5, OTD 27 tys. USD, 50 tys. mil
  • 2018 V60 CC, cena ofertowa 26 tys. USD, 50 tys. mil

Wszelkie informacje lub sugestie, którymi możecie się podzielić, są bardzo mile widziane!

Dzięki,
Liam
To naprawdę zależy od opcji i tak podjąłbym decyzję. Wpisz numer VIN dowolnego z samochodów, na które patrzysz, w ten adres URL, aby uzyskać naklejkę na szybę:

#4 ·
#3 ·
Hej, witamy na pokładzie @Liamm!

Te ceny wydają się być w porządku, z niewielkimi odchyleniami w zależności od opcji i stanu. Sprawdź wszystkie typowe strony, takie jak cargurus, autotempest, autotrader, cars.com.

Zalecamy sprawdzenie każdego samochodu przez mechanika. 2018 to prawdopodobnie całkiem dobry rok - ostatni rok tego samochodu (P3), więc wszystkie błędy zostały z pewnością do tego czasu naprawione!

#7 ·
Wybrałbym samochód z certyfikatem dealera w każdy dzień tygodnia. P3 z 2018 roku to solidne samochody. Powodzenia!

owns 2012 Volvo XC70 T6 Platinum
  • Like
Reactions: FredH and Liamm
#15 ·
Znalezienie 18, który jest wystarczająco młody, aby uzyskać certyfikat, byłoby w tym momencie trudne. Samochody muszą mieć datę uruchomienia krótszą niż 5 lat. Moim zdaniem znalezienie takiego i zrobienie przedłużenia byłoby wspaniałe, ale to absolutnie przekroczyłoby cenę, do której dążysz.

#16 ·
Niewiele targowania w dzisiejszych czasach... Na przykład, zaczynając od samochodu za 27 tys. dolarów i oczekując, że dostaniesz go za 25 tys. dolarów otd, byłoby stratą energii. Moim zdaniem, często kosztuje to więcej, gdy próbujesz zaoszczędzić zbyt dużo z góry. Nie chodzi o to, że ludzie nie będą próbowali dostać za dużo za każdą cenę, ale generalnie lepiej jest zapłacić za dużo niż dostać świetną ofertę. Świetne oferty na towary generalnie oznaczają, że istnieje jakiś podstawowy powód, dla którego kosztuje to mniej niż inne. Wszystkie trzy przekraczają 25 tys. dolarów z dostawą, i nawet najtańszy, myślę, że trudno byłoby zejść do 25 tys. dolarów... chociaż może warto spróbować, jeśli to ładny samochód, ale po prostu nie oczekuj, że rzucą się na ofertę.

Z tych trzech, myślę, że najbardziej podoba mi się ostatni, jeśli dealer Volvo nie jest certyfikowany. Jeśli mógłbyś poszukać dealera, który ma jeden certyfikowany za około te kwoty, to naprawdę tam chciałbyś być.

Znalezienie 18, który jest wystarczająco młody, aby być certyfikowanym, byłoby w tym momencie trudne. Samochody muszą mieć datę uruchomienia krótszą niż 5 lat. Moim zdaniem znalezienie takiego i zrobienie przedłużenia byłoby świetne, ale to absolutnie przekroczyłoby cenę, do której dążysz.
Dzięki za komentarze! Tak, dla ostatniego, kosztowałoby to około 29 tys. dolarów OTD, jak podano 26 tys. dolarów, ograniczone wybory w mojej okolicy, a budżet 25 tys. dolarów OTD nie jest dla mnie zbyt jasną sytuacją.

#17 ·
Jeśli budżet jest dużym czynnikiem, dobry T6 byłby znacznie poniżej budżetu, mimo że kilka lat starszy. Bardziej niezawodny, więcej zabawy i odłóż pieniądze, które zaoszczędzisz na naprawy związane z wiekiem. Jak być może widzieliście, starsze 4- i 5-cylindrowe V60 byłyby podatne na zużycie oleju. Od 17 roku i później powinno być dobrze, a stare 6-cylindrowe, powiedziałbym, nie spalają więcej niż normalne ilości (mój 12 z pewnością bierze olej, ale jeżdżę nim jak samochodem wyścigowym).

Samochody tracą wartość szybciej ze względu na wiek niż na przebieg... znajdź starszy samochód z mniejszym przebiegiem i moim zdaniem to lepsza wartość.

#21 ·
Jeśli budżet jest dużym czynnikiem, dobry T6 byłby znacznie poniżej budżetu, mimo że jest kilka lat starszy. Bardziej niezawodny, więcej zabawy i odłóż pieniądze, które zaoszczędzisz na naprawy związane z wiekiem. Jak być może widziałeś, starsze 4- i 5-cylindrowe V60 byłyby podatne na zużycie oleju. Od 17 roku i później powinno być dobrze, a stare 6-cylindrowe nie spalają więcej niż normalne ilości, powiedziałbym (mój 12 z pewnością bierze olej, ale jeżdżę nim jak samochodem wyścigowym).

Samochody tracą na wartości szybciej ze względu na wiek niż na przebieg... znajdź starszy samochód z mniejszym przebiegiem i moim zdaniem to lepsza wartość.
Dzięki! Czy sugerujesz zakup S60 T6? Niewiele jest V60 T6 przed 2018 rokiem. Widziałem kilka S60 T6 z lat 2012-2015 z relatywnie niskim przebiegiem (~50k).

Zatem w przypadku tych S60 T6 nie ma problemów ze zużyciem oleju, prawda? Czy jest coś, na co muszę zwrócić uwagę, rozważając S60 T6? Jestem miłośnikiem kombi, ale ponieważ mój budżet jest ograniczony, S60 T6 jest również dobrą alternatywą.

#19 · (Edited)
Należy również pamiętać, że certyfikowana gwarancja wygasa po 5 latach od pierwotnej daty uruchomienia (chyba że dealer postanowi inaczej), ale przynajmniej samochód powinien zostać sprzedany w doskonałym stanie. Powinieneś być w stanie zobaczyć warunki certyfikowanej gwarancji za pośrednictwem strony internetowej lokalnego dealera Volvo. Podejrzewam, że Volvo Corporate ustandaryzowało język strony internetowej.

• Like
Reactions: Liamm
#20 ·
Należy również pamiętać, że certyfikowana gwarancja wygasa po 5 latach od pierwotnej daty uruchomienia (chyba że dealer postanowi inaczej), ale przynajmniej samochód zostanie/powinien zostać sprzedany w doskonałym stanie. Powinieneś być w stanie zobaczyć warunki certyfikowanej gwarancji za pośrednictwem strony internetowej lokalnego dealera Volvo. Podejrzewam, że Volvo corporate ustandaryzowało język strony internetowej.
Zgadza się, to 5 lat, więc otrzymujesz wymagania dotyczące stanu, które są coś warte, ale możesz również zrobić przedłużenie, które ma naprawdę dobrą wartość. Zwłaszcza jeśli otrzymasz ją w tej samej cenie oferowanej online.

#22 ·
Sześciocylindrowe silniki T6 są dość solidne. Mam na myśli, że uwielbiam kombi, ale sedany są bardziej powszechne i wymagają niższej ceny... dlatego mam jeden z nich. Minęło kilka lat, odkąd mieliśmy w rozliczeniu kombi z sześcioma cylindrami, a nasz doradca serwisowy go przejął.

Sedany to najlepszy stosunek jakości do ceny na rynku samochodów używanych, bez wątpienia. Tak jest od lat. Docieramy teraz do punktu, w którym zaczynają być trudniejsze do znalezienia. Wcale nie rzadkie... ale myślę, że 2013 rok to rok, w którym crossoverzy przejęli sedany jako najlepiej sprzedające się modele, więc od dekady jesteśmy kurczącą się mniejszością.

#23 ·
Sześciocylindrowe silniki T6 są dość solidne. Chodzi mi o to, że sam uwielbiam kombi, ale sedany są bardziej powszechne, a popyt jest niższy... dlatego mam jeden z nich. Minęło kilka lat, odkąd mieliśmy w rozliczeniu kombi z silnikiem sześciocylindrowym, a nasz doradca serwisowy go przejął.

Sedany to bez wątpienia najlepszy stosunek jakości do ceny na rynku samochodów używanych. Tak jest od lat. Docieramy teraz do punktu, w którym stają się trudniejsze do znalezienia. Wcale nie rzadkie... ale myślę, że 2013 rok to rok, w którym crossovery przejęły sedany jako najlepiej sprzedające się modele, więc od dekady jesteśmy kurczącą się mniejszością.
Był jeden S60 T6 z 2013 roku dość blisko mojej lokalizacji. Oto kilka informacji:
  • Cena katalogowa: 18000 $
  • Cena na naklejce na szybie: 51280 $
  • 50 tys. mil i dwóch prywatnych właścicieli
Dodatki:
  • S60 PREMIER PLUS Cena Pakiet Klimatyzacji Podgrzewane przednie fotele, System Jakości Powietrza Wnętrza
  • Podgrzewane dysze spryskiwaczy
  • System monitorowania martwego pola
  • Lakier metaliczny
  • 18-calowa felga aluminiowa FREJA
  • Polestar
  • Pakiet Sportowy
Pakiety wyglądają na fantazyjne, czy 18000 $ to dobra cena na początek? Jedną z moich obaw są koszty utrzymania tego modelu z 2013 roku. Dziękuję za wszelkie sugestie, które możesz mi przekazać!

#24 ·
Ja też mam P* w swoim... Jeżdżę nim tylko w trybie sportowym. Nie jest jakoś bardzo szybki, ale jak na Volvo to szybki. Uwielbiam to. A jeśli czyjś samochód jest szybki, to jedyne czym mogą się pochwalić przed znajomymi, to że pokonali Volvo. =-D

50 tys. to dobry przykład z niskim przebiegiem. Myślę, że cena może być trochę wysoka, ale pewnie nie za bardzo. Sądząc po książkach (które nie są wszystkim), uczciwa cena zakupu to 16326 dolarów dla mojego kodu pocztowego... ale to prawdopodobnie jeden z przykładów z niższym przebiegiem w kraju w danym momencie, więc ktoś prawdopodobnie z radością zapłaci za niego za dużo. Nigdy jednak nie zaszkodzi zapytać.

Szóstki nie mają pasków rozrządu w tej erze, więc o to nie musisz się martwić. System PCV jest tak łatwy do wymiany, że właściciele P2 będą płakać. Pasek wieloklinowy może być uciążliwy, z tego co czytałem, ale sam jeszcze tego nie robiłem. Mój ma teraz 97 tys. mil i w ciągu ostatnich 20 tys. mil, które go mam, robiłem tylko konserwację i ulepszenia. Wkrótce wymienię amortyzatory, nie są straszne dla amortyzatorów, ale widziałem jak to się robi i są wyzwaniem bez podnośnika IMO. Pozwolę innym się wypowiedzieć, ale nie powiedziałbym ci, żebyś nie kupował tego, który znalazłeś za tę cenę.

#26 ·
Osobiście zrobiłbym '14+, ponieważ te mają zaktualizowane centrum multimedialne i deskę rozdzielczą TFT, a nawet lepiej '15.5 lub '16, ponieważ te mają zaktualizowany Sensus! Skończyło się na tym, że kupiłem '15, ponieważ to był wspaniały samochód, ale moja pani ma '15.5, a system informacyjno-rozrywkowy jest całkowicie lepszy.

#27 ·
Osobiście zrobiłbym '14+, ponieważ te mają zaktualizowane centrum multimedialne i deskę rozdzielczą TFT, a nawet lepiej '15.5 lub '16, ponieważ te mają zaktualizowany Sensus na dodatek! Skończyłem z '15, ponieważ to był wspaniały samochód, ale moja pani ma '15.5, a system informacyjno-rozrywkowy jest całkowicie lepszy.
O rany, wolę starsze centrum multimedialne. Nienawidziłem tych nowszych. Ten ekran niewiele mi oferuje. Cieszę się, że nie mam Sensusu żadnego rodzaju w moim samochodzie. Ale jestem prostą osobą z technologią w samochodach.

#28 ·
Cała technologia w tych samochodach jest tak przestarzała, że to naprawdę tylko stopnie „przestarzałości”, lol. Daj mi tylko połączenie Bluetooth i jestem zadowolony.

#29 ·
Tak, pamiętam czasy, kiedy 14- i 15-calowe koła były na topie. Większość europejskich samochodów miała fabrycznie 12- lub 13-calowe, chyba że było cię stać na Bentleya, RR, Ferrari lub Volkswagena. Technologia jest dobra tylko wtedy, gdy działa. Proszę, zostawcie AI z dala od mojego samochodu, czy działa czy nie, potrafię sam prowadzić samochód, dziękuję.