Oto przewodnik instalacji ze strony Mathew, nie mam linku, ale zapisałem go dawno temu w moich notatkach:
Konfiguracja Vida
U mnie działa OK na Windows 10. Cały dzień pływam w maszynach wirtualnych i SQL, więc byłem w stanie przeprowadzić wiele testów instalacji na świeżym Windows 10 bez czyszczenia dysku twardego i ponownej instalacji. Przejrzałem również skrypty SQL, aby odkryć kilka szczegółów, których nie widziałem w innych postach.
magnet:?xt=urn:btih:1b2995ac6b8926893e3dea41c01ce92208b19c8d
(
Przeczytaj to, jeśli nie wiesz, czym jest magnet, zwróć szczególną uwagę na akapity dotyczące qBittorrent i VPN)
- uruchom "Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows"
- włącz .Net 3.5 i IE11
- uruchom services.msc, zatrzymaj "Usługę publikowania w sieci World Wide Web" i ustaw jej uruchamianie na ręczne
- uruchom ponownie
- zamontuj ISO (kliknij dwukrotnie)
- uruchom skrypt 1 (kliknij prawym przyciskiem myszy i uruchom jako administrator)
- uruchom skrypt 2 (jako administrator)
- BRAK PONOWNEGO URUCHOMIENIA na końcu instalacji VIDA
- NIE URUCHAMIAJ skryptu 3
- wypakuj plik .ZIP do dowolnego folderu tymczasowego, który chcesz, uruchom .EXE
- wypakuj do C: (ponieważ rozpakowuje strukturę folderów do folderu "VIDA" już na C:, i nie martw się błędem, który mówi, że czegoś brakuje)
- uruchom skrypt 4
- uruchom ponownie
Musisz uruchomić Edge w trybie IE, który może, ale nie musi, wyłączyć się po 30 dniach. Login to tylko numer "2" dla Ameryki Północnej.