SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner
1 - 10 of 10 Posts

BradS60R

· Registered
42 Posts
Discussion starter · #1 ·
Rozmawiałem z innym właścicielem Volvo, który ma XC60 bez Sensus Nav. Zapytał, czy znam kogoś, kto zapłacił za dodanie Nav do swojego pierwotnie niewyposażonego w Nav samochodu? Osobiście nie, znałem kogoś z Mercedesem, który to zrobił i było to kosztowne. Powiedział, że dealer, z którym rozmawiał, powiedział, że można to zrobić, JEŚLI samochód był wstępnie okablowany pod Nav, ale po prostu nie był w niego wyposażony. Powiedział, że dealer powiedział, że w zależności od opcji niektóre samochody mają okablowanie wspierające dodanie Nav, więc chciałem zapytać tutaj, czy ktoś to zrobił lub zna kogoś, kto to zrobił? Powiedział, że oszacował to na około 1200 $, jeśli można to zrobić. Brzmi dla mnie jak dużo, ale to samochód jego żony i chce nawigację w desce rozdzielczej. Szczęśliwa żona, szczęśliwe życie.

Rozmawiałem z innym właścicielem Volvo, który ma XC60 bez Sensus Nav. Zapytał, czy znam kogoś, kto zapłacił za dodanie Nav do swojego pierwotnie nienawigowanego samochodu? Osobiście nie, znałem kogoś z Mercedesem, który to zrobił i było to kosztowne. Powiedział, że dealer, z którym rozmawiał, powiedział, że można to zrobić, JEŚLI samochód był wstępnie okablowany pod Nav, ale po prostu nie był w niego wyposażony. Powiedział, że dealer powiedział, że w zależności od opcji niektóre samochody mają okablowanie wspierające dodanie Nav, więc chciałem zapytać tutaj, czy ktoś to zrobił lub zna kogoś, kto to zrobił? Powiedział, że oszacował to na około 1200 dolarów, jeśli można to zrobić. Brzmi dla mnie dużo, ale to samochód jego żony, a ona chce nawigację w desce rozdzielczej. Szczęśliwa żona, szczęśliwe życie.
Miałem zainstalowaną nawigację oem przez dealera w naszym 15 RD prem+, który miał kabel przygotowawczy do akcesoriów. Kosztowało to 2 tys. dolarów, ale weszło w naszą umowę, kiedy kupiliśmy samochód. Drogo, ale jak powiedziałeś. Szczęśliwa żona, szczęśliwe życie.

Jeśli miał kabel do przygotowania nawigacji, to nie jest trudne do zrobienia, o to właśnie chodziło Volvo. Dealerzy zasadniczo mogą dodać go do samochodu za koszt, za który zamówiłbyś go w fabryce, więc 1200 dolarów to mniej więcej to, czego można się spodziewać. Myślę, że to miło, że Volvo w ogóle przewidziało możliwość dodania go i jest to w rozsądnej cenie. Spróbuj dodać nawigację do innych marek, a to wyda się okazją. Teoretycznie część kosztów zostałaby zrekompensowana przez wyższą wartość odsprzedaży. Mam platynę z nawigacją i chociaż nie jest to najlepszy system na rynku (dodawanie celu nie jest najlepsze), to po ustawieniu wykonuje bardzo, bardzo dobrą robotę, prowadząc Cię. Myślę, że ludzie są dość krytyczni wobec systemu Volvo bez powodu... istnieje kilka dość dużych wad w wielu systemach nawigacyjnych w samochodach w tym przedziale cenowym.

Jeśli miał kabel do przygotowania nawigacji, to nie jest trudne do zrobienia, o to właśnie chodziło Volvo. Dealerzy zasadniczo mogą dodać go do samochodu za koszt, za który zamówiłbyś go z fabryki, więc 1200 $ to mniej więcej to, czego można się spodziewać. Myślę, że to miłe, że Volvo przewidziało możliwość dodania go w ogóle i jest to w rozsądnej cenie. Spróbuj dodać nawigację do innych marek, a to wydawałoby się okazją. Teoretycznie część kosztów zostałaby zrekompensowana przez wyższą wartość odsprzedaży. Mam platynę z nawigacją i chociaż nie jest to najlepszy system na rynku (dodawanie celu nie jest najlepsze), to po ustawieniu wykonuje bardzo, bardzo dobrą robotę, prowadząc Cię. Myślę, że ludzie są dość krytyczni wobec systemu Volvo bez powodu... istnieje kilka dość dużych wad w wielu systemach nawigacyjnych w samochodach w tym przedziale cenowym.
Nawet z kablem będzie to kosztować więcej. Poniżej 2000 $, ale nie 1200 $.

Właśnie zmodernizowałem model D5 z 2011.5 roku, który ma kabel do nawigacji, ale nie zainstalowałem nawigacji ze względu na koszty. W Australii są 2 opcje nawigacji z Sensus connected touch z nawigacją lub jak fabryczna nawigacja, ale w każdym razie kosztowało to niecałe 3000 dolarów. Klient kupujący samochód zdecydował, że chce ulepszyć ekran z 5" na 7" i mieć kamerę cofania, którą zainstalowałem, a samochód stoi w salonie od świąt Bożego Narodzenia, ponieważ występuje problem z oprogramowaniem fabrycznym. Czekają na napisanie nowego oprogramowania, które umożliwi działanie 7-calowego ekranu/systemu informacyjno-rozrywkowego. Zapytałem również o zamontowanie nawigacji, a następnie wypróbowanie oprogramowania, aby sprawdzić, czy to zadziała, ponieważ większość ludzi zainstalowałaby nawigację, gdyby ulepszali ekran.

Właśnie zmodernizowałem D5 z 2011.5, który ma kabel do nawigacji, ale nie zainstalowałem nawigacji ze względu na koszty. W Australii są 2 opcje nawigacji z Sensus connected touch z nawigacją lub jak fabryczna nawigacja, ale w każdym razie było to nieco poniżej 3 tys. dolarów. Klient kupujący samochód zdecydował, że chce ulepszyć ekran z 5" na 7" i mieć kamerę cofania, którą zainstalowałem, a samochód stoi w salonie od przed Bożym Narodzeniem, ponieważ występuje problem z oprogramowaniem fabrycznym. Czekają na nowe oprogramowanie, które zostanie napisane, aby umożliwić działanie 7" ekranu/systemu informacyjno-rozrywkowego. Zapytałem również o zamontowanie nawigacji, a następnie wypróbowanie oprogramowania, aby sprawdzić, czy to zadziała, ponieważ większość ludzi zainstalowałaby nawigację, gdyby ulepszali ekran.
Ciekawe....2011.5 miał ekran 5"? Wszystkie moje 11.5 tutaj w USA miały ekrany 7".

Podstawowe modele samochodów miały 5-calowy ekran, jeśli nie miały nawigacji ani kamery cofania. Klient chciał kamerę cofania, która wymagała 7-calowego ekranu. Ekran i obudowa kosztowały 900 dolarów, więc nie było tak źle, ale problemy z oprogramowaniem są uciążliwe.

Kabel 2015 XC60?

A co jeśli nie był dostarczany z kablem? Czy mogą go dodać? Ciekawi mnie również, skąd pochodzi kabel?

Mój XC60 był modelem podstawowym i chciałbym dodać kamerę cofania i nawigację z kontrolą głosową, ale powiedziano mi, że mój model nie oferuje ulepszenia.

Innym pomysłem było zdobycie wszystkich potrzebnych części z odzysku, ale nie wiem, co to obejmuje. Czy istnieje schemat rozłożeniowy, który pokazuje te systemy?

Co jeśli nie było kabla? Czy mogą go dodać? Ciekawi mnie również, skąd pochodzi kabel?

Mój XC60 był modelem podstawowym i chciałbym dodać kamerę cofania i nawigację z kontrolą głosową, ale powiedziano mi, że mój model nie oferuje ulepszenia.

Innym pomysłem było zdobycie wszystkich potrzebnych części z odzysku, ale nie wiem, co to obejmuje. Czy istnieje schemat rozłożeniowy, który pokazuje te systemy?
Bez pakietu przygotowania do nawigacji, który ma już okablowanie do GPS itp., nie jest to niemożliwe, ale będzie niesamowicie drogie. Sugestią w tym przypadku jest po prostu kupno Garmina lub użycie telefonu i znalezienie aplikacji.

Jeśli chodzi o kamerę cofania, zanim zaczniesz kupować części, zdobądź kopię VIDA i VDASH. Następnie zacznij uczyć się o samochodzie. Pierwszym miejscem, w którym należy szukać, jest sprawdzenie, czy środkowy ekran ma odpowiednie wejścia z tyłu dla kabli kamery. Jeśli tak, resztę można złożyć z samochodów z odzysku i kupując wiązki przewodów od dealera i VDASH do aktywacji. Spodziewaj się 8 do 10 godzin, jeśli jesteś cierpliwy i zwracasz uwagę na szczegóły, a możesz to zrobić. Jeśli chodzi o części, Volvo miało kiedyś przewodnik po akcesoriach z instrukcjami dla wszystkich dodatkowych części... tj. kamery, czujniki cofania itp. Innym miejscem, gdzie można szukać części, jest us.parts.volvo. Poszukaj zestawów kamer i powinieneś być w stanie znaleźć wszystkie części ze schematów.

1 - 10 of 10 Posts