SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Usunięcie logo grilla?

4 reading
20K views 39 replies 17 participants last post by  MRCW  
#1 ·
Cześć wszystkim. Niedawno kupiłem MY22 XC60 B6 R-Design. Chciałbym, żeby logo i "wrzeciona" na grillu były czarne zamiast chromowanych. Jak mam to zdjąć, żeby móc to zrobić? Czy muszę najpierw zdjąć grill? Widzę, że na górze grilla jest pięć "guzików", które po usunięciu naprawdę go poluzowują, ale jest coś jeszcze, co go trzyma i nie jestem pewien co. Znalazłem inny wątek na tym forum o zdejmowaniu grilla, ale nie był on dla XC60, więc wydaje się, że nie jest to dokładnie to samo. Szukam kogoś, kto wie, jak zdjąć logo. Dzięki!

#12 ·
W SPA xc90 znajdują się zakładki wokół osłony chłodnicy, których należy użyć narzędzia do usuwania wykończeń, aby odblokować. Podejrzewam, że jest podobnie w przypadku SPA xc60. Fwiw, zrobiłem zdjęcia zakładek itp. dla SPA xc90, być może się przydadzą: Przedni grill: demontaż i zrób to sam (może)
Na 2. stronie Twojego postu...krok #3...wspominasz o kilku śrubach, które należy usunąć. Zastanawiam się, czy tego mi brakuje. Mam wszystkie plastikowe klipsy na górze, ale coś innego na pewno to trzymało. Właściwie, myśląc o tym teraz, było o wiele luźniej po zdjęciu klipsów i czuję, że gdyby wciąż trzymały je śruby, byłoby mocniej. Więc może to były tylko zakładki na dole w kroku #4, których mi brakowało.

Jeśli chodzi o owijanie go, gdy wciąż jest na samochodzie, to jest to możliwe. Nie pomyślałem o tym, ale to też może zadziałać.

Dzięki wszystkim za wkład. Opublikuję zdjęcia, jeśli/kiedy to zrobię!

#6 ·
Hej wszystkim. Niedawno kupiłem MY22 XC60 B6 R-Design. Chciałbym, żeby logo i "wrzeciona" na grillu były czarne zamiast chromowanych. Jak mogę to usunąć, żeby móc zrobić swoje? Czy muszę najpierw zdjąć grill? Widzę, że na górze grilla jest pięć "guzików", które po usunięciu naprawdę go poluzowują, ale coś innego go trzyma i nie jestem pewien co. Znalazłem inny wątek na tym forum o zdejmowaniu grilla, ale nie był on dla XC60, więc wydaje się, że to nie do końca to samo.

Szukam kogoś, kto wie, jak zdjąć logo. Dzięki!
View attachment 168335
Cześć, zamiast usuwać elementy "paska i okręgu" i cały grill, dlaczego po prostu ich nie "oplątać plastikiem"? Nie musisz ich usuwać i możesz zamaskować to, czego nie chcesz zakrywać. Jest mnóstwo informacji i filmów na ten temat. Sprawdź na Youtube, to może zaoszczędzić ci wielu cierpień. Jeśli chodzi o kamerę, to działa to w ten sposób, że spryskujesz ją i możesz ją odkleić od właściwej części kamery. Proste i czyste bez większego wysiłku. Nie jestem pewien, jaki jest koszt tego materiału, może lokalny warsztat samochodowy może ci w tym pomóc. Powodzenia, pozdrawiam David

#24 ·
Wygląda świetnie, jak udało Ci się utrzymać czarne koło tak idealnie okrągłe, kiedy je maskowałeś!?
Oszukałem! Do wycięcia wewnętrznego "dziurki od pączka" znalazłem w naszej kuchni pojemnik do przechowywania żywności o średnicy, jakiej chciałem i wstępnie go wyciąłem przed nałożeniem. Następnie przykleiłem go do samochodu i wyciąłem zewnętrzną część żyletką, tak jak zrobiłem to z resztą.

Powodzenia, jeśli zrobisz swój... i pamiętaj, żeby zamieścić zdjęcia!

#33 ·
Wygląda naprawdę dobrze! Moja folia zaczyna się rozpadać w pobliżu strzałki, gdzie najwyraźniej wywarłem zbyt duży nacisk, próbując wcisnąć ją w szczeliny. Musiałem zrobić ją tam za cienką. Być może będę musiał zamówić je dla siebie. Dobre znalezisko!

W końcu - Ali na ratunek! Szukałem przez miesiące - właśnie dotarło i jestem bardzo zadowolony z tego, jak wygląda!

Proszę wybaczyć brudny samochód, padało!
View attachment 215843

#39 ·
Cześć wszystkim, właśnie kupiłem sobie nowego xc60 z 2024 roku i chcę również przyciemnić emblemat. Mój emblemat ma plastikową, przezroczystą osłonę dla dodatkowej ochrony. Czy ona schodzi? A może jak owinęliście emblemat? Kilka zdjęć DIY lub krótkie wyjaśnienie byłoby świetne. Chciałem już zamówić czarny emblemat, ale potem znalazłem ten temat. Pomóżcie mi, ludzie :)