Tak, rozmawialiśmy o tym wcześniej i jedyne, co mogę założyć (prawdopodobnie błędnie, lol), to to, że istnieje większe zaniepokojenie z perspektywy odpowiedzialności za to, dlaczego limity holowania są tak znacząco różne między specyfikacjami amerykańskimi i europejskimi.
Weszliśmy w króliczą dziurę przyczep kilka lat temu, a Bambi to fajna jednostka - po prostu zdaj sobie sprawę, że 3500 funtów to waga sucha, więc musisz dodać to, co przynosisz - paliwo, wodę, jedzenie, ubrania, inne rzeczy do tej liczby, więc kolejne kilkaset funtów.
Duża liczba, w której Volvo wypada słabo, to obciążenie haka tylko 165 funtów, co naprawdę prawie nic. Dla porównania, obciążenie haka Bambi wynosi, jak sądzę, 430 funtów, więc byłbyś dwa razy większy niż ocena samochodu - niedobrze.
Plakaty z USA lub Europy powiedzą ci, że holowali przyczepy o wadze 4000 funtów bez problemu, ale to znacznie przekracza limity Volvo w USA i zawsze byłbym trochę zaniepokojony, gdybym miał wypadek, który nie był nawet moją winą, że byłbym pociągnięty do odpowiedzialności przynajmniej częściowo, ponieważ przekroczyłem podane limity pojazdu.
Ostatecznie przyjrzeliśmy się holowaniu naszym XC60 lub XC70 i ostatecznie pogodziliśmy się z tym, że dostaniemy pojazd holowniczy, jeśli mielibyśmy iść w tym kierunku. Prawdopodobnie kupiłbym pickupa Toyoty.