SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner
21 - 40 of 52 Posts
Prawdopodobnie chciałbyś na razie wstrzymać się z zamówieniem fabrycznym. Dzisiaj Volvo opublikowało artykuł o zmianach, które nadejdą w 2026 roku. Tylko XC60 brakuje na liście, ale powiedzieli, że mają więcej niespodzianek do pokazania na MY2026. Wygląda na to, że XC60 otrzyma lifting w 2026 roku.
To dobry trop. To dość dziwne, że Volvo pomija swojego bestsellera w komunikacie prasowym. Niekoniecznie oznacza to jednak, że nadchodzi lifting. Zamiast tego może to również oznaczać, że aktualizacje techniczne wspomniane w tym komunikacie nie są uwzględnione w MY26 XC60, co byłoby wstydem, jeśli to prawda. Nie widzę powodu, dla którego Volvo nie może uwzględnić XC60 w tym komunikacie bez wspominania o liftingu, jeśli uwzględnione są te same aktualizacje.

To dobry wybór. To dość dziwne, że Volvo pomija swojego bestsellera w komunikacie prasowym. Niekoniecznie oznacza to jednak, że nadchodzi lifting. Zamiast tego może to również oznaczać, że aktualizacje techniczne wspomniane w tym komunikacie nie są uwzględnione w MY26 XC60, co byłoby wstydem, jeśli to prawda. Nie widzę powodu, dla którego Volvo nie może uwzględnić XC60 w tym komunikacie bez wspominania o liftingu, jeśli uwzględnione są te same aktualizacje.
Z wewnętrznych baz danych części, kodu i niektórych osób z branży wynika, że ​​modele XC60 i S90 z 2026 roku doczekają się podobnego odświeżenia i zyskają większy wyświetlacz z systemem informacyjno-rozrywkowym zasilanym przez procesor Snapdragon. Dlatego zostały pominięte w komunikacie prasowym – po prostu po to, aby Volvo mogło kontrolować przekaz i promować pojazdy, gdy będą gotowe. Odświeżony model to coś więcej niż tylko ekran. To typowe dla Volvo pomijanie szczegółów, aby konsumenci mogli się domyślać...

Dziwne, że XC60 nie znalazło się w komunikacie prasowym.

Czy termin składania zamówień na MY 2025 XC60 został już podany? Czy wiadomo, kiedy prawdopodobnie zostaną udostępnione szczegóły dotyczące roku 2026, biorąc pod uwagę, kiedy zwykle udostępniane są takie ogłoszenia?

Podobnie... rozważam również zakup mojego pierwszego Volvo i uwielbiam obecny model XC60. Z drugiej strony obawiam się kupić model z 2025 roku, tylko po to, by dowiedzieć się, że nowa/zaktualizowana generacja będzie jeszcze lepsza i przegapiłem okazję. Chciałbym, żeby było więcej informacji.
Rzeczywistość jest taka, że co roku zawsze będzie coś nowego. Opierając się na dotychczasowych osiągnięciach Volvo w zakresie wprowadzania znacząco zmodernizowanych modeli z problemami, na moim miejscu wybrałbym model lekko zaktualizowany. Patrząc na pierwsze wprowadzenie pojazdów w okolicach roku modelowego 2016, osobiście odniosłem wrażenie, że doprowadzenie do porządku większości poważnych problemów zajęło co najmniej do roku modelowego 2019 (np. pierścienie olejowe, przedwczesne zużycie klocków hamulcowych, uszczelka przedniego wału korbowego itp.). Kupiłem zamówiony fabrycznie model 2020 V90 Inscription T6 i do dzisiaj, po przejechaniu 48 tys. mil, nie doświadczyłem żadnych poważnych problemów. Kiedy Volvo przeszło z Sensus na Google w latach 2021/2022, na początku pojawiły się poważne problemy. Przynajmniej na podstawie malejącej liczby skarg, które zauważyłem w Swedespeed, uważam, że nowy system informacyjno-rozrywkowy stał się bardziej stabilny.

Prawdopodobnie chciałbyś na razie wstrzymać się z zamówieniem fabrycznym. Dzisiaj Volvo opublikowało artykuł o zmianach, które nadejdą w 2026 roku. Tylko XC60 brakuje na liście, ale powiedzieli, że mają więcej niespodzianek do pokazania na MY2026. Wygląda na to, że XC60 otrzyma lifting w 2026 roku.

Źródło: https://www.media.volvocars.com/glo...en-gb/media/pressreleases/338876/two-major-tech-upgrades-soon-in-new-volvo-cars
Wiele z tego, o czym mówią, to aktualizacje bezprzewodowe, które trafią do wszystkich samochodów Google - a mianowicie Snapdragon uX. Nie mamy tutaj żadnych szczegółów na temat MY26, ale można śmiało powiedzieć, że EX90 również w większości zostanie przeniesiony, podobnie jak odświeżony XC90. Ogłoszenie dotyczące V90CC nie jest publiczne, ale znaki są na ścianie.

Discussion starter · #26 ·
Wczoraj siedziałem w XC90 2025.5 z większym centralnym ekranem. Zdecydowanie jest większy, ale po prostu wygląda na nie na miejscu... jak dodatek. Nie pasuje do reszty deski rozdzielczej jak obecny XC60. Sprzedawca powiedział, że naśladuje to, co robią inne marki i prawdopodobnie trafi do odświeżonego XC60 2026. Nie byłem w żadnych innych nowych pojazdach, więc może to tylko trend.

Siedziałem wczoraj w XC90 2025.5 z większym centralnym ekranem. Zdecydowanie jest większy, ale po prostu wygląda na nie na miejscu... jak dodatek. Nie pasuje do reszty deski rozdzielczej jak obecne XC60. Sprzedawca powiedział, że naśladuje to, co robią inne marki i prawdopodobnie trafi do odświeżonego XC60 2026. Nie byłem w żadnych innych nowych pojazdach, więc może to tylko trend.
Chociaż nie wiemy, jak szybko nastąpi odświeżenie, prawdopodobnie ma rację.

Przyszedłem szukać odpowiedzi, ale być może podzielę się niektórymi z moich własnych ustaleń.

Tydzień temu oglądaliśmy nowego XC90. Ponieważ średnio pokonujemy 4000 km rocznie, sprzedawca zasugerował również XC60, które oglądaliśmy, ale zignorowaliśmy, ponieważ myśleliśmy, że jest tak duże jak nasz Tiguan… już nie ignorujemy!

Jeśli chodzi o informacje, powiedział, że podobny lifting pojawi się w XC60, a dostawy rozpoczną się pod koniec 25 roku. Powiedział również, że to kwestia tygodnia lub dwóch, zanim dowiemy się więcej... zobaczymy. To było cztery dni robocze temu.

Przyszedłem więc szukać odpowiedzi, ale mogę podzielić się niektórymi własnymi ustaleniami.

Tydzień temu oglądaliśmy nowego XC90. Ponieważ pokonujemy średnio 4000 km rocznie, sprzedawca zasugerował również XC60, które oglądaliśmy, ale zignorowaliśmy, ponieważ myśleliśmy, że jest tak duże jak nasz Tiguan… już nie ignorowane!

Co do informacji, powiedział, że podobny lifting pojawi się w XC60, a dostawy rozpoczną się pod koniec 25 roku. Powiedział również, że to kwestia tygodnia lub dwóch, zanim dowiemy się więcej... zobaczymy. To było cztery dni robocze temu.
Zdecydowanie chcemy to zobaczyć, ale jeszcze nic o tym nie słyszeliśmy. Nie wątpię, że to nadejdzie, nie jesteśmy pewni tylko co do terminu. Otrzymaliśmy jak dotąd nasze lutowe przydziały tylko dla XC90.

Zostało to udostępnione na wewnętrznym spotkaniu. XC60 jest jednym z potwierdzonych celów odświeżania. S90 może być drugim, który będzie sprzedawany obok ES90... jak EX90/2025.5 XC90.

• Like
Reactions: thecanadaman
Żadnych kombi? Volvo jest w najlepszym razie cieniem samego siebie…
Rowan zobowiązał się do elektrycznego kombi jakiś czas temu (jeśli post na LinkedIn można uznać za „zobowiązanie”). Podejrzewam, że będzie to pojazd SPA3. V90CC nie jest już dostępny na żadnym rynku, a V90 Hybrid został zredukowany do 2 podstawowych wersji na swoim rodzimym rynku w Szwecji, więc podejrzewam, że to koniec.

Jeśli ma być kombi, musi mieć rozmiar serii 60, ponieważ jest już ES90.

Ale Volvo jest teraz głównie firmą produkującą SUV-y. Smutne, smutne, smutne.
Zgadzam się. Plotka głosi również, że EX60 jest nieco większy niż XC60, więc kombi poszłoby w jego ślady.

Oh wow! I did not notice. Maybe it is also wider which makes the increase in length less obvious?

I hope to see all kinds of fun EV stuff from Volvo and other makes in 2027 in time for my lease end!! 😉
Szerokość jest nieznacznie inna, ale niewiele.

Modele z serii 60 będą naprawdę dużym wydarzeniem. Dzięki megacastingowi koszty budowy spadną, więc będą one znacznie tańsze niż modele z serii 90... być może rozpiętość będzie większa niż obecnie.

21 - 40 of 52 Posts