SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Zastanawiam się, w których miastach Volvo ma największy ślad

12K views 34 replies 15 participants last post by  Marcus_J  
#1 ·
Jeździłem dużo po Stanach Zjednoczonych i niektóre miejsca mają znacznie więcej salonów Volvo niż inne. Zastanawiam się jednak, w których stanach i miastach sprzedaje się najwięcej Volvo / właścicieli Volvo na mieszkańca.

Interesujące jest zauważenie, że sprzedaż Volvo rok do roku wciąż rośnie: od prawie nieistniejącej dekadę temu do ponad 100 000 sztuk rocznie. Nawet w roku 2020, naznaczonym pandemią, nastąpił wzrost! Chociaż Volvo z pewnością nie jest głównym graczem na rynku amerykańskim, Volvo stają się coraz bardziej powszechne.

Dane dotyczące sprzedaży Volvo - rynek amerykański

Zastanawiam się więc, czy istnieje jakaś literatura na temat "Kto i jakie obszary" kupują najwięcej Volvo w Stanach Zjednoczonych.

#2 ·
Jeździłem po Stanach Zjednoczonych i niektóre miejsca mają znacznie więcej dealerów Volvo niż inne. Zastanawiam się jednak, w których stanach i miastach sprzedaje się najwięcej Volvo na mieszkańca / ilu jest właścicieli Volvo na mieszkańca.

Interesujące jest zauważenie, że sprzedaż Volvo rok do roku wciąż rośnie: od prawie nieistniejącej dekadę temu do ponad 100 000 sztuk rocznie. Nawet w roku 2020, naznaczonym pandemią, odnotowano wzrost! Chociaż Volvo z pewnością nie jest głównym graczem na rynku amerykańskim, Volvo stają się coraz bardziej powszechne.

Dane dotyczące sprzedaży Volvo - rynek amerykański

Zastanawiam się więc, czy istnieje jakaś literatura na temat "Kto i jakie obszary" kupują najwięcej Volvo w Stanach Zjednoczonych.
Nie udało mi się znaleźć danych dotyczących sprzedaży Volvo według stanu, ale załączone dane pokazują liczbę dealerów Volvo według stanu. Kalifornia ma ich najwięcej, według stanu, podczas gdy na północnym wschodzie znajduje się największa regionalna populacja dealerów. Przypuszczam, że sprzedaż i dystrybucja dealerów są do siebie dość podobne.

#6 ·
Nie udało się znaleźć danych sprzedaży Volvo według stanu, ale załącznik pokazuje liczbę dealerów Volvo według stanu. Kalifornia ma najwięcej, według stanu, podczas gdy północny wschód ma największą regionalną populację dealerów. Przypuszczam, że sprzedaż i dystrybucja dealerów są do siebie dość podobne.

Spodziewałem się północnego zachodu. Oregon, Waszyngton (stan) i Kalifornia dla najwyższej gęstości. Zamiast tego wydaje się, że północny wschód ma znacznie wyższe zagęszczenie dealerów na mieszkańca. Bardzo interesujące!

Najwyraźniej mieszkańcy Dakoty Północnej nie mają zamiłowania do Volvo, jedynego stanu pozbawionego salonu. Ponadto stany środkowo-zachodnie mają tylko garstkę dealerów. Często jeden lub dwa na stan! Dziwne, pomyślałbyś, że SUV-y Volvo będą popularne, ale być może pickupy cieszą się większym popytem ze względu na nierówny teren.

• Like
Reactions: KeepingIPDinBiz
#4 ·
Nasz własny Dfrantz musi dobrze sprzedawać w hrabstwie Bucks w Pensylwanii. Pracuję w hrabstwach Bucks/Montgomery i widzę o wiele więcej nowych Volvo w okolicach Bucks. Zwłaszcza XC40.

• Like
Reactions: MyVolvoS60
#7 ·
W północnym stanie New Jersey jest duża liczba Volvo. Mieszkam pomiędzy salonami Prestige i Smythe i czasami mam wrażenie, że na drodze widzę tylko Volvo. Dodatkowo znajduje się tu północnoamerykańska siedziba główna.

Nasz własny Dfrantz musi dobrze sprzedawać w hrabstwie Bucks w Pensylwanii. Pracuję w hrabstwach Bucks/Montgomery i widzę coraz więcej nowych Volvo w Bucks. Zwłaszcza XC40.
@maggs link wydaje się potwierdzać, że wschodnie wybrzeże ma bardzo duże zagęszczenie salonów. Chociaż nie jest to "definitywne", że ludzie na wschodnim wybrzeżu kupują więcej Volvo, z pewnością do tego nawiązuje. Kalifornia wydaje się być stanem o najwyższej pozycji, mając najwięcej dealerów (26). Następnie Floryda (21) i Pensylwania (18).

Jednak w przeliczeniu na mieszkańca koncentracja jest najwyższa w północno-wschodnich Stanach Zjednoczonych.

#10 ·
Pochodzę z północnego wschodu i są tam bardzo powszechne. Teraz mieszkam na południu (Karoliny) i są tu o wiele rzadsze.
Volvo ma swoją produkcję w Południowej Karolinie (Ridgeville). Osobiście odwiedziłem dealera w Charleston (Hendrick Volvo Cars of Charleston), kiedy miałem pytanie dotyczące mojego systemu nawigacji. Personel salonu był bardzo przyjazny i odpowiedział na moje pytanie bez wahania (ruch drogowy działa tylko wtedy, gdy masz subskrypcję Sirius w moim roczniku).

Volvo ma 6 dealerów w stanie, co w porównaniu do wielu jest stosunkowo mniejszym stanem.

#9 ·
W NJ, gdzie mieszkam, i jest około 18 dealerów Volvo w promieniu 100 mil od mojego domu, widzę głównie XC90 i, w mniejszym stopniu, V90CC, a następnie jeszcze mniej S90 i S60, w tej kolejności. Widziałem tylko 2 lub 3 V90 i były to Rs. Ogólnie rzecz biorąc, widzę największą koncentrację kierowców Volvo w północnej, północno-środkowej i północno-zachodniej części NJ, które z reguły są zamożniejszymi obszarami. Zbiega się to również z lokalizacją dealerów.

#11 ·
Przez lata, w rejonach śnieżnych/narciarskich na północnym wschodzie, kombi do wyboru było Audi A6. Kiedy Audi przestało go sprzedawać, moim zdaniem ludzie przeszli na Subaru Outback i inne SUV-y. Odwiedzając obszar Nowej Anglii, zacząłem widzieć coraz więcej SUV-ów Volvo i kilka V90CC.

W NJ, gdzie mieszkam, i jest około 18 dealerów Volvo w promieniu 100 mil od mojego domu, widzę głównie XC90 i w mniejszym stopniu V90CC, a następnie jeszcze mniej S90 i S60, w tej kolejności. Widziałem tylko 2 lub 3 V90 i były to Rs. Ogólnie rzecz biorąc, widzę największą koncentrację kierowców Volvo w północnej, północno-środkowej i północno-zachodniej części NJ, które zwykle są zamożniejszymi obszarami. Zbiega się to również z lokalizacją dealerów.
Myślę, że SUV-y (AWD) są prawdopodobnie bardziej popularne w pasie śnieżnym. Z pewnością nie widzę wielu innych S60 w mojej okolicy, chyba że jestem u dealera na wizycie serwisowej. I wtedy myślę, że wiele z nich to AWD, niektóre to FWD. Co dziwne, dealer ma sporo FWD, a prawie wszystkie ich samochody zastępcze to FWD. Mówię to, ponieważ właśnie spadło na nas 7-9 cali śniegu.

Zgadzam się, widzę więcej Volvo serii XC na drodze, kiedy zauważę Volvo. Gdyby finanse na to pozwoliły, chciałbym mieć serię V60 (wcześniej posiadałem V40) lub dołączyć do grona właścicieli XC. Niestety, te samochody były znacznie droższe i kosztowały około 1/2 domu w Middle America.

#12 ·
Mieszkam mniej niż 10 minut spacerem od naszego lokalnego dealera i 15 mil jazdy od następnego najbliższego. Volvo jest tu pod dostatkiem. Tylko na mojej ulicy jest P2 XC90, P3 S80 V8, P2 S60 T5, P3 S60 T5, P80 850 kombi i mój P3 S60 T6. To sześć Volvo na jednym bloku ulicy.

#13 ·
Mieszkam mniej niż 10 minut spacerem od naszego lokalnego dealera i 15 mil jazdy od następnego najbliższego. Volvo jest tu pod dostatkiem. Tylko na mojej ulicy jest P2 XC90, P3 S80 V8, P2 S60 T5, P3 S60 T5, P80 850 kombi i mój P3 S60 T6. To sześć Volvo na jednym bloku ulicy.
Wiem, że jesteś z Delaware. Zauważyłem również, że w Maryland i Wirginii są dealerzy, którzy zamawiają i mają na sprzedaż nowe V90, zarówno Inscriptions, jak i Rs. To niezwykłe tam, gdzie mieszkam (Central NJ), więc przypuszczam, że Volvo mogą być dość popularne w Delaware, Maryland i Wirginii.

#15 ·
Mieszkam w Massachusetts i widzę wielu dealerów Volvo w rozsądnej odległości. Myślę, że na Rhode Island są 3. Steingold Volvo, dealer, który tu publikuje, jest w pewnym sensie blisko mnie. Myślę, że w Massachusetts jest około tuzina dealerów. Kiedy szukałem swojego V60, odwiedziłem kilku dealerów.

W mojej okolicy ludzie uwielbiają nowego XC90 i widziałem więcej nowych XC40 na drodze. Niewiele miłości do nowego S60, S90, V60 lub V90. Rzadko je widzę.
Jeśli chodzi o starsze Volvo, widzę wiele S60 ostatniej generacji. Poza tym, zanim byłem jedynym w mojej okolicy, który jeździł V60 ostatniej generacji, ale teraz widzę kilka. Widzę też wiele SUV-ów i kombi z początku 2010 roku i starszych. Kiedyś widziałem dużo S60R, ale już nie.

#22 ·
Jedną rzeczą, o której musisz pomyśleć, jest to, że samochody są importowane na wschodnie wybrzeże ze względu na to, skąd pochodzą. Dlatego widzisz więcej Subaru i innych samochodów z krajów regionu Pacyfiku wysyłanych na zachodnie wybrzeże, taniej.
Twoje stwierdzenie jest częściowo prawdziwe, a Volvo planuje wkrótce zająć się pozostałymi obawami. Zakład w Ridgeville w Południowej Karolinie buduje nowy model S60. Ale S60 nie jest najlepiej sprzedającym się modelem Volvo pod żadnym względem. Dlatego trwają prace nad modernizacją zakładu i umożliwieniem mu budowy XC90 w USA do 2022 roku.

Ponownie, ponownie: Volvo zamierza uruchomić ponownie fabrykę w Południowej Karolinie, ale czegoś brakuje - The Truth About Cars

Być może, ale to nie opisuje zakładu Volvo Cars w Ridgeville w Południowej Karolinie, który buduje nową limuzynę S60 z 2019 roku.

"Charleston naprawdę potrzebuje SUV-a, którego planujemy wprowadzić w drugim kroku w 2022 roku z XC90" - powiedział Samuelsson. "Wtedy fabryka będzie w pełni wykorzystana."

#26 ·
Po stronie 'Not Here' nie sądzę, żeby Północny Zachód Pacyfiku znajdował się na górnej części jakiejkolwiek listy. W końcu tylko 4 dealerów w Waszyngtonie. Tutaj, w Port Townsend, powiedziano mi przez wieloletniego mieszkańca, że kombi Volvo i siwiejący kucyk były kiedyś najczęstszym wyglądem. Myślę, że to się zmieniło wraz z wykupieniem przez Forda. Teraz jest to Outback, Prius lub Rav4 (siwiejący kucyk wciąż ma swoich zwolenników.) Nie wyobrażam sobie, żeby Volvo miało dużą penetrację na wiejskich terenach zachodnich Stanów Zjednoczonych - nie ten wizerunek i spora liczba tych ludzi naprawdę regularnie używa swoich F-150 do transportu.

#27 ·
Po stronie "Nie tutaj" nie sądzę, żeby Północny Zachód Pacyfiku znajdował się na szczycie jakiejkolwiek listy. W końcu tylko 4 dealerów w Waszyngtonie. Tutaj, w Port Townsend, powiedziano mi przez wieloletniego mieszkańca, że kombi Volvo i siwiejący kucyk były kiedyś najczęstszym wyglądem. Myślę, że to się zmieniło wraz z przejęciem przez Forda. Teraz jest to Outback, Prius lub Rav4 (siwiejący kucyk wciąż ma swoich zwolenników.) Nie wyobrażam sobie, żeby Volvo miało dużą penetrację na wiejskich terenach zachodnich Stanów Zjednoczonych - nie ten wizerunek i sporo tych ludzi naprawdę regularnie używa swoich F-150 do transportu.
W związku z tym, może Volvo musi wejść w linię pick-upów na rynku amerykańskim?

#30 ·
Jeśli spojrzysz na mapy dystrybucji dealerów BMW, Benza, Audi i Subaru (załączone), zauważysz, że są one podobne, chociaż Subaru wydaje się mieć przyzwoitą obecność w stanach północno-środkowych. Zasadniczo marki te koncentrują swoje wysiłki na tych samych rynkach. Moim zdaniem Volvo chce konkurować z Benzem, BMW i Audi, ale prawdopodobnie musi również konkurować z Subaru. Aby pomóc Volvo odróżnić się od konkurencji, rozumiem, dlaczego agresywnie promują EV na ekskluzywnym rynku.

#32 ·
Widziałem 4 strzelaniny z przejazdu przez okno mojego biura, czytając ten wątek w Culver City CA. Teraz są wszędzie w LA. Przez ostatnie pięćdziesiąt lat były bardzo kojarzone z Nową Anglią i praktycznością, ale w dzisiejszych czasach stały się bardziej symbolem statusu i ich dobrym wyglądem, który LA oczywiście uwielbia.

#34 ·
Pierwszy zakład produkcyjny samochodów Volvo Cars, światowego producenta luksusowych samochodów, w Charleston w Południowej Karolinie w USA, rozpoczął działalność 20 czerwca. Do tej pory Volvo ukończyło układ produkcyjny oparty na trzech głównych rynkach: Europie, Chinach i obu Amerykach, kładąc solidne fundamenty pod dalszy wzrost w Stanach Zjednoczonych i na świecie, co odzwierciedla globalną strategię produkcyjną Volvo Cars „Buduj tam, gdzie sprzedajesz”. Myślę więc, że to miasto