SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Aplikacja Volvo Cars - Powiadomienia

11K views 55 replies 10 participants last post by  Mln80  
#1 ·
Szukam tylko małej pomocy, ponieważ wydaje się, że nie otrzymuję żadnej od Volvo. Na stronie powiadomień na dole, czy ktoś jeszcze dostaje "Ups, coś poszło nie tak. Spróbuj ponownie później."? Co również jest napisane na stronie diagnostycznej w kategorii Twój Volvo?

#2 ·
Mam wersję 5.29.1 (przez Google Play/Android) i nie mam tego konkretnego problemu. Jedyną sugestią, jaką mogę złożyć, jest to, że gdy znajdziesz działającą wersję, zatrzymaj ją tam, aż przestanie działać.

Przestrzegałem tego pomysłu i dzięki temu wszystko działa konsekwentnie.

#3 · (Edited)
Mój ma to samo co Twój. Wszystkie funkcje aplikacji działają dobrze. Może uruchamiać, rozgrzewać, blokować, śledzić. Zakładasz, że Twój też tak ma? Prawidłowy samochód pokazuje się wszędzie indziej.
Myślę, że to wszystko tak naprawdę oznacza, że powiadomienia nie działają. Właśnie zauważyłem, że mam "Powiadom mnie, jeśli samochód jest nadal odblokowany po 30 minutach". Nie powiadamia mnie.
Widzę, że masz Androida. Potrzebuję kogoś z iPhonem i najnowszą wersją aplikacji do sprawdzenia. Mogę to zainstalować na iPhonie mojej żony.

#5 ·
Mój ma to samo co Twój. Wszystkie funkcje aplikacji działają dobrze. Może uruchomić, rozgrzać, zablokować, śledzić. Zakładam, że Twój też? Poprawny samochód pokazuje się wszędzie indziej.
Myślę, że to naprawdę oznacza tylko, że powiadomienia nie działają. Właśnie zauważyłem, że mam "Powiadom mnie, jeśli samochód jest nadal odblokowany po 30 minutach". Nie powiadamia mnie.
Widzę, że masz Androida. Potrzebuję kogoś z iPhonem i najnowszą wersją aplikacji do sprawdzenia. Mogę to zainstalować na iPhonie mojej żony.
Masz rację, żadne z moich powiadomień już nie działają. Myślę też, jak powiedział mrt1321, że ostatni raz wszystko działało poprawnie w wersji 5.29.1. Kiedy kupiłem samochód, wszystkie działały. Przez chwilę procent zużycia energii do paliwa przestał działać, ale wrócił. Myślę, że to źle.
Moja średnia prędkość zawsze była za niska. Jechałem autostradą 70 mil na godzinę przez pół godziny, średnia prędkość wynosiła 48 mil na godzinę. Po mieście pokazuje około 14 mil na godzinę, a przez większość czasu jadę 40-50. Myślę, że odczytuje tylko ostatnie 2 minuty jazdy. To mniej więcej prędkość, jaką mam tuż przed wjazdem na podjazd. Wciąż próbuję dowiedzieć się, co powinno być w Twoim Volvo w sekcji aktywności na liście diagnostycznej.

#10 ·
Mam Androida w wersji 5.32.0. Dostaję też komunikat "oopsie" na dole zgody. Do połowy zeszłego tygodnia moja strona statystyk nie wyświetlała podsumowania użytkowania z ostatnich 7 dni. Mam T8, więc miło jest zobaczyć procent tego, co było na prąd w porównaniu do ICE. Ostatnia aktualizacja była 23 października, teraz, gdy trochę poszperałem, i to pokrywa się z czasem, kiedy statystyki zaczęły znowu działać. Zadzwoniłem do nich około tydzień wcześniej, aby to zgłosić, i kazali mi się wylogować, usunąć i ponownie zainstalować, a następnie zalogować się ponownie, bez żadnych zmian w tym czasie. Moje powiadomienia działają, ale większość jest wyłączona. Mój samochód jest przez większość czasu w garażu, a kiedy jestem w pracy, zamykam go od bagażnika po wyjęciu torby na laptopa. Mieszkając w dużym mieście, nigdy nie zapominam zamknąć drzwi, gdy jestem poza domem... nigdy.

#14 ·
Wygląda na to, że ktoś wypuścił wersję testową, która nie powinna była zostać wydana. Żeby być po bezpiecznej stronie, wyłączyłbym automatyczne aktualizacje @BeachBoy . Właśnie sprawdziłem, jaka wersja była wymieniona w sklepie Play i wygląda na to, że przywrócili ją do wersji 5.32.0.

#16 ·
Zrobiłem to wszystko i jeszcze więcej. Usunąłem aplikację, ponownie zainstalowałem aplikację, usunąłem telefon, ponownie zainstalowałem telefon, usunąłem konto połączeń, ponownie zainstalowałem konto połączeń, przywróciłem ustawienia fabryczne, zresetowałem przycisk białej linii, zresetowałem przycisk odmrażania, 2 różne telefony z systemem Android, zawiozłem do dealera, dealer wykonał pełną ponowną instalację całego oprogramowania, dealer sprawdził nadajnik. Wielkie, grube NIC.

#18 ·
Moja aplikacja Volvo do tej pory nigdy nie wyświetlała mi wybranych powiadomień. Sprawdziłem wszystkie uprawnienia, ustawienia, ponownie zainstalowałem, ponownie się zalogowałem itp. Wiem, że jest to możliwe... Ponieważ faktycznie otrzymuję powiadomienia z aplikacji, że dostępna jest aktualizacja oprogramowania pojazdu i instalacja została zakończona. Ale to jedyne. Dziwne.

#20 ·
Właśnie zaktualizowano, również bez zmian. Widzę w opisie aplikacji "Napisz do nas e-mail w przypadku problemów!" Więc to zrobiłem i udostępniłem ten post i wyjaśniłem, dlaczego mi się podoba. Również jaki mam telefon. Nie mogę uwierzyć, że tak naprawdę proszę kogoś, aby jego aplikacja mnie powiadomiła. LOL internation@volvocars.com to adres, jeśli ktoś inny chce napisać kilka słów. Zamierzam zainstalować na iPhonie żony dzisiaj wieczorem i zobaczyć, co się stanie.

#23 ·
Tak, to ci, którzy kazali mi wypróbować te wszystkie inne bzdury, które zamieściłem wcześniej. Naprawdę nie pomagają. Założę się, że ma to coś wspólnego z tym, że ta sama aplikacja jest używana zarówno w systemach Sensus, jak i Google. Kodowanie jest prawdopodobnie niezgodne. Trzeba czekać i zobaczyć. Nienawidzę wychodzić na zewnątrz, żeby zobaczyć, kiedy mój samochód skończy się ładować lub czy zostanie przerwany.

#27 ·
Czy w aplikacji na iPhone'a jest więcej funkcji? Może też się przełączę. LOL. Chodzi o to, że kiedy kupiłem samochód w sierpniu 2022 roku, wszystkie funkcje aplikacji działały. Teraz, rok później, już nie działają. JEŚLI COŚ DZIAŁA, NIE NAPRAWIAJ TEGO! 🤣