SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Volvo najlepiej sprzedającą się marką Forda w Japonii

1.1K views 6 replies 7 participants last post by  KTP Dave  
#1 ·
05 stycznia 04, EXPRESSEN
SZWECJA --- Sprzedaż samochodów w Japonii spadła o 4,8% w listopadzie w porównaniu z tym samym miesiącem ubiegłego roku. Sprzedano łącznie 457 701 sztuk. Najpopularniejszy był minisamochód Hondy Life z (17 709) przed Toyotą Corolla z (15 826). W listopadzie Volvo sprzedało 1136 pojazdów, co było najlepszym wynikiem w grupie Forda. Saab sprzedał 51.

#3 ·
Re: Volvo Best Selling Ford Brand in Japan (Ozvol)

Volvo z drugiej strony radzi sobie bardzo dobrze na rynku japońskim. Pamiętam, jak widziałem ludzi jeżdżących nimi po Tokio....

pamiętam, jak jeden pędził mokrą drogą w deszczową noc o 1 w nocy. To coś jechało z prędkością co najmniej 140 km/h. 850 lub V70 kombi, czarny.

Najwyraźniej tokijska policja przestaje egzekwować prawo po północy i nie wznawia go do 7 rano.

Od północy do 7 rano możesz robić, co chcesz.

#4 ·
Ummmm, to nieprawda o policjantach, którzy przestają patrolować po północy...widziałem ich mnóstwo wczesnym rankiem i wydaje się, że na prawie każdym rogu stoi "skrzynka policyjna". Śmieszne jest to, że większość policjantów nie nosi broni...tylko pałkę.

#5 ·
Re: (MadeInJapan)

Składane lusterka boczne to standardowa funkcja w WIĘKSZOŚCI japońskich/europejskich samochodów na rynkach innych niż USA
Image
. Pamiętam, że widziałem je w najtańszych Toyotach lub Nissanach na Karaibach i w Azji (Japonia); Zauważam, że nowe LS430 '03-04 mają je teraz tutaj http://********************/smile/emthup.gif. Ironia polega na tym, że funkcja składania lusterek jest tu postrzegana jako "luksusowa cecha", podczas gdy samochody na Karaibach postrzegają poduszki powietrzne jako luksusową cechę
Image
!!

#6 ·
Re: (GT854T5) nasze samochody są do bani!! Amerykańskie samochody..

Cóż, możesz mieć rację i dlatego amerykańskie samochody są do bani!! Mam na myśli, spójrz tylko na design Forda, co oni robią...? Mam nadzieję, że nie zepsują tego z Volvo.