Więc to pojawiło się w moim samochodzie i na VDASH, zeskanowałem samochód i to się pojawiło. Chcę pomocy, czy ktoś może mi pomóc to naprawić? Volvo xc90 T8 2017
Zaskoczony, że te samochody nie mają pułapki na wodę, która jest częścią regularnej konserwacji do opróżniania. Lub spustu dla zbiorników.To zawór elektromagnetyczny zawieszenia pneumatycznego, który często się blokuje z powodu wilgoci w przewodach. Czasami korozja i/lub zanieczyszczenia blokują elektromagnes. Możesz go potraktować starą, dobrą pieszczotą, a także spróbować przedmuchać przewody, aby go rozluźnić. Najpierw spróbowałbym tego, ale jeśli to nie rozwiąże problemu, potrzebna będzie nowa jednostka...
Masz rację, cewka to mój problem, ale czy jest ktoś z kraju, kto może mi pomóc to naprawić i może zdjęcie, które pokaże mi, gdzie i co naprawić, i może to być usterka elektrycznaUważam, że kod dtc, który zamieściłeś, dotyczy cewki w zespole amortyzatora RR.
Czy uważasz, że to był problem gryzonia czy przetarcia? Widziałem też, jak przewody pękały na pół wewnątrz osłon wiązek drzwiowych z powodu ruchu w czasie.volvo xc90 t8 2017
Wymagany serwis zawieszenia
Problem tak naprawdę wynikał z przewodu od opony, a przewód nie miał wtedy zasilania i oto zdjęcie dla osób, które mają ten sam problem i potrzebują pomocy, i jest 7 kroków, gdzie się zaczyna i gdzie się kończy.
View attachment 278830
Przewód musi zginać się wraz z ruchem zawieszenia i w końcu pękł. Świetne znalezisko przy okazji.Przewód się rozkładał i pękł na pół