SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Wymagany serwis zawieszenia

1.9K views 15 replies 5 participants last post by  Sheikhan  
#1 · (Edited)
Więc to pojawiło się w moim samochodzie i na VDASH, zeskanowałem samochód i to się pojawiło. Chcę pomocy, czy ktoś może mi pomóc to naprawić? Volvo xc90 T8 2017
Image

Image

#2 ·
#6 ·
To zawór elektromagnetyczny zawieszenia pneumatycznego, który często się blokuje z powodu wilgoci w przewodach. Czasami korozja i/lub zanieczyszczenia blokują elektromagnes. Możesz go potraktować starą, dobrą pieszczotą, a także spróbować przedmuchać przewody, aby go rozluźnić. Najpierw spróbowałbym tego, ale jeśli to nie rozwiąże problemu, potrzebna będzie nowa jednostka...

Zaskoczony, że te samochody nie mają pułapki na wodę, która jest częścią regularnej konserwacji do opróżniania. Lub spustu dla zbiorników.
Zbudowałem własne zawieszenie pneumatyczne i wykonałem lepszą robotę niż Volvo.

• Like
Reactions: Sheikhan
#4 ·
tuż w tylnej części samochodu, w pobliżu ERAD. Możesz łatwo zobaczyć sześć przewodów powietrznych wychodzących z niego, jeśli wsuniesz się pod samochód i spojrzysz. #20 na zdjęciu części poniżej

#10 ·
volvo xc90 t8 2017
Problem wynikał tak naprawdę z przewodu od opony, a przewód nie miał wtedy zasilania i oto zdjęcie dla osób, które mają ten sam problem i potrzebują pomocy, i jest to 7 kroków, gdzie się zaczyna i gdzie się kończy.

Attachments

#11 ·
volvo xc90 t8 2017
Problem tak naprawdę wynikał z przewodu od opony, a przewód nie miał wtedy zasilania i oto zdjęcie dla osób, które mają ten sam problem i potrzebują pomocy, i jest 7 kroków, gdzie się zaczyna i gdzie się kończy.

View attachment 278830
Czy uważasz, że to był problem gryzonia czy przetarcia? Widziałem też, jak przewody pękały na pół wewnątrz osłon wiązek drzwiowych z powodu ruchu w czasie.

#14 ·
Szukałem Diagrama Eléctrico Volvo, ale nigdy go nie znalazłem i szukałem bardzo długo. Zastanawiałem się, jak to naprawić i gdzie szukać na eBayu oraz dokąd prowadziły przewody. Jeśli ktoś to ma, prosimy o przesłanie nam pliku PDF, abyśmy mogli go przejrzeć i również naprawić.
Znalazłem przewody na eBayu i to są zdjęcia.
Image