SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Projekt S60 2.3 T Mod autorstwa Akeker

23K views 79 replies 16 participants last post by  akeker  
#1 · (Edited)
Cześć, to mój pierwszy raz, kiedy dzielę się informacjami o modyfikacji. Mam nadzieję podzielić się informacjami o modach i wymienić informacje o modach z każdym tutaj.

Mój projekt S60 2.3T Rok 2001 B5234T7

Cel 450 KM na koło

Informacje o modyfikacji.

Etap 0
1. Niestandardowy FMOG (olej przekładniowy)
2. Wymień nowy wał napędowy
3. Tarcze hamulcowe 330 mm
4. Remont skrzyni biegów
5. Nowa cewka zapłonowa 5 szt.
6. Nowy DENSO IRIDIUM POWER IK22 5 szt.
7. OEM zbiornik płynu chłodzącego
8. OEM zbiornik wspomagania kierownicy

Etap 1
1. Niestandardowy wydech o wysokim przepływie 3 cale (bez katalizatora)
2. Niestandardowy wlot o wysokim przepływie 3 cale z większym 4-calowym filtrem grzybkowym HKS

Etap 2
1. Niestandardowa rura spustowa 3,5 cala
2. Kolektor R
3. Ulepszenie intercoolera FMIC

Etap 3
1. Zawór elektromagnetyczny turbosprężarki Pierburg
2. Zamień TD04 na turbosprężarkę K24 Hybrid Inducer Dia. : 58 mm Exducer Dia. : 75 mm Ostrze 8+8
3. Westgate Mamba Stage 3 ze sprężyną Orange obsługuje 26 PSI 1,8 BAR
4. Zawór upustowy (Greddy FV)
5. System wtrysku wody i metanolu Snow Performance 210 Injection Kit
6. Niestandardowy duży 4 MAF
7. Wtryskiwacze paliwa 650 cm3 BOSCH EV14
8. Pompa paliwa Aeromotive 340 LPH Stealth High-Output In-Tank Electric Fuel Pump EFI GM 11569 Kompatybilny E85
9. Niestandardowy zestaw płyt indukcyjnych Ram Air do wytwarzania ciśnienia w obudowie filtra powietrza
10. Zestaw wskaźników Defi A1 i ZD (temperatura wody, napięcie, ciśnienie oleju, temperatura oleju, prędkość, obrotomierz, Time Attack 0-100, 0-200 KPH)
11. Wskaźnik AFR AEM 30-4110 AFR 52mm Wideband O2 UEGO Controller Gauge Air Fuel Ratio 4.9 LSU
12. Układ powrotu paliwa (Nuke Fuel Surge Tank z 2 wewnętrznymi Walbro GST450, Nuke Fuel Rail, Aeromotive Regulator 13305 (35-75 PSI), Ulepszona linia paliwowa Teflonowa linia w oplocie E85 PTFE)
13. Niestandardowy kolektor dolotowy

Informacje o dostrojonym ECU.

Oprogramowanie do strojenia z Hilton Stage 3
Dodatki: Usunięcie ogranicznika momentu obrotowego automatycznej skrzyni biegów - Usuń ogranicznik momentu obrotowego pierwszego i drugiego biegu z automatycznych skrzyń biegów.
Usunięcie katalizatora (tylko etap 2 i wyżej)
Strojenie E85
Strojenie układu powrotu paliwa

Następny krok

1. Cewka zapłonowa o wysokiej energii
2. Remont silnika Kute korbowody, kute tłoki
3. Konwersja z automatycznej skrzyni biegów na manualną skrzynię biegów
4. Docelowe doładowanie 3 bary
5. Zaplanuj ulepszenie do większej nowej turbosprężarki 6466, podzielonej obudowy turbiny T4 1.00A/R, wlot 4" .70A/R obudowy sprężarki

Zewnętrzny
1. Ulepsz przedni zderzak S60R
2. Reflektor S60R
3. Zestaw karoserii S60R
4. Hamulec Bambo S60R
5. Koło Heico 18 cali
6. Układ zawieszenia Bilstein B6

#2 ·
Mój FMIC, wlot powietrza, filtr HKS

#3 · (Edited)
Właśnie zainstalowałem wskaźnik Defi A1

#4 · (Edited)
Dostałem moje rzeczy od Nuke Performance. Nie mogę się doczekać, aż się to stanie

#5 · (Edited)
Niestandardowy kolektor dolotowy.

#6 ·
Wygląda niesamowicie, jak to wygląda!!!

#7 ·
Dobra robota :thumbup::thumbup: ... uwielbiam tę konfigurację wskaźników!

#9 · (Edited)
dobra robota :thumbup::thumbup: ... uwielbiam tę konfigurację wskaźników!
Dzięki. Jest funkcja ataku na czas, ale muszę podłączyć czerwony przewód [Speed Sensor] z DEFI, aby przechwycić sygnał z czujnika prędkości Volvo. Czy wiesz, gdzie znajduje się czujnik prędkości w komorze silnika?

Niezła konstrukcja!
Dzięki, starałem się, aby moje Volvo było szybsze niż BMW, Benz, New Honda Civic.

#8 ·
Niezła budowla!

#10 · (Edited)
Właśnie skończyłem mycie samochodu

#12 ·
#13 ·
Mój widok z tyłu.

#14 · (Edited)
Moja komora silnika @ 28 wrz 2019

#15 · (Edited)
Przetestuj silnik Pull na biegu jałowym. Usłyszysz mały dźwięk zaworu upustowego.

• Like
Reactions: Sezon1987
#16 ·
Bardzo imponujące, dobra robota! Zauważyłem twoje tablice rejestracyjne, gdzie się znajdujesz?

#17 ·
Bardzo imponujące, dobra robota! Zauważyłem Twoje tablice rejestracyjne, gdzie się znajdujesz?
@Dozzy Mieszkam w Tajlandii.

#18 ·
Konserwacja mojego wydechu w warsztacie RPT.

#19 · (Edited)
Dzisiaj robię więcej pracy z kierownicą. Zajęło mi to 6 godzin.

• Like
Reactions: Phixion
#20 ·
Mój niestandardowy 3,5-calowy downpipe i 3-calowy wydech brzmi

• Like
Reactions: Sezon1987
#21 ·
Logo Volvo Łoś Carbon na moim błotniku. Niech będzie bardziej agresywny

#22 ·
Napraw moje światło tylne. Niektóre uszkodzone powierzchnie nie mogą zostać naprawione:(

#23 · (Edited)
Wymiana niebieskiego światła LED w prędkościomierzu

#24 ·
Naprawdę podoba mi się stylistyka zewnętrzna. Chcę uzyskać podobny wygląd. Zainspirowałeś mnie nawet do kupienia kilku naklejek z galopującym łosiem!

Plany obniżenia go w przyszłości?

#25 · (Edited)
Naprawdę podoba mi się stylistyka zewnętrzna. Chcę uzyskać podobny wygląd. Zainspirowałeś mnie nawet do kupienia kilku naklejek z galopującym łosiem!

Plany obniżenia go w przyszłości?
Dzięki. Jeszcze nie mam pojęcia. Obecnie używam Suspension System Bilstein B6 z oryginalną sprężyną. Jeśli go obniżę. Pójdę z B8 wraz ze sprężyną H&R. Bilstein jest bardzo twardy, gdy zygzakujesz na drodze

#26 · (Edited)
Po 3-etapowym polerowaniu S60

1 Rubbling Compound Solar
2 Soft Wax Gana
3 Super Waxy

#27 ·
Jak podobają Ci się deflektory wiatru w oknach? Myślałem o nich, ale nie jestem pewien, co myślę o tych z tylnych drzwi.

#28 · (Edited)
Jak podobają Ci się deflektory wiatru w oknach? Myślałem o nich, ale nie jestem pewien, co myślę o tych z tyłu drzwi.
Jeśli myślisz o pięknie. Czasami czuję, że bez deflektorów wiatru będzie piękniej. Ale to dobrze, gdy otworzysz okno podczas jazdy. Nadal możesz jechać z otwartym oknem, z mniejszym wiatrem w oczy.

#30 · (Edited)
Dzisiaj maluję trochę magicznej białej cieczy na mojej oponie. Wygląda bardziej agresywnie?

#31 · (Edited)
Zawieź mnie do domu S60T5 EP1

#33 ·