SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Niezawodność nowych Volvo

9.1K views 37 replies 21 participants last post by  Fiat88  
#1 ·
Rozważam zamianę mojego BMW X3 z 2016 roku na XC 60 T6. Podobają mi się funkcje tego samochodu, ale przeczytałem kilka artykułów na temat niezawodności tego samochodu. W przeszłości posiadałem Volvo, XC 90 z 2006 roku z silnikiem V8 i S 40 AWD. Chciałbym usłyszeć od grupy o ich doświadczeniach z nowymi Volvo z 2017 roku lub nowszymi.

Dziękuję,

Malcolm

#5 ·
XC60 z 2018 roku ma platformę i systemy komputerowe, które są obecne od 2015 roku w XC90 z 2016 roku, a układ napędowy jest obecny od 2012 lub 2013 roku w S60. Może mieć inny kształt, ale to nie jest nowa technologia.

#7 ·
Z pewnością samochody SPA z pierwszego roku (2016 XC90) wydają się mieć więcej problemów niż samochody z drugiego roku. SPA XC60 jest wciąż trochę nowy, ale wydaje się, że jest mniej postów z reklamacjami. Opierając się na naszym mniej niż doskonałym dorobku z naszym starym '15.5 XC60, nie wyobrażam sobie, żeby nowy mógł być gorszy. YMMV.

#8 · (Edited)
Zależy to od tego, co uważasz za akceptowalne. Niektórzy są skłonni przymknąć oko na liczne wizyty serwisowe w nowszych samochodach, ponieważ bardzo je lubią, podczas gdy inni uważają każdą nieplanowaną wizytę w salonie za niedopuszczalną w przypadku produktu w cenie premium. Tak naprawdę sprowadza się to do twojej własnej indywidualnej tolerancji na ból.
Zaledwie problemy z ząbkowaniem.
Zanim wygaśnie gwarancja, Twój Volvo zostanie całkowicie przebudowane (jupi, nowy samochód!) ze wszystkich wezwań do serwisu
:cool:

#10 ·
Jest jeszcze wcześnie; Mam 10 tys. mil na moim '18 XC60 i miałem tylko jeden problem (błędne ostrzeżenie systemu) i został on rozwiązany aktualizacją oprogramowania. Przy 10 tys. mil w moim ostatnim samochodzie musiałem zlecić remont silnika. Podsumowując, jest to znaczna poprawa.

#11 ·
Przejechałem około 4500 mil moim T6 Inscription i jak dotąd jestem z niego bardzo zadowolony. Jedynym problemem jak dotąd było sporadyczne grzechotanie w osłonie przeciwsłonecznej szyberdachu, ale wszystko, co muszę zrobić, żeby je zatrzymać, to uchylić osłonę. Ponieważ mi to nie przeszkadza, poczekam do przeglądu po 10 000 mil, żeby to sprawdzić. Moim poprzednim samochodem był również XC90 V8, z 2007 roku i stwierdziłem, że XC60 jest lepszy pod względem początkowej jakości.

#12 ·
4000 mil na moim - do tej pory był w warsztacie łącznie 5 tygodni z licznymi problemami elektronicznymi, kontrolką silnika itp.... Nigdy nie był w 100% sprawny od dnia, w którym go kupiłem - dealerzy nie mogą rozgryźć, dlaczego aplikacja Volvo On Call nie działa - zrezygnowałem z naprawy. To było moje pierwsze i ostatnie Volvo. Naprawdę lubię ten pojazd, ale wszystkie te problemy i złe doświadczenia z dealerem zraziły mnie do marki.

#14 ·
4000 mil na moim - do tej pory był w warsztacie łącznie 5 tygodni z licznymi problemami elektronicznymi, kontrolką silnika itp.... Nigdy nie był w 100% sprawny od dnia, w którym go kupiłem - dealerzy nie mogą rozgryźć, dlaczego aplikacja Volvo On Call nie działa - zrezygnowałem z naprawy. To było moje pierwsze i ostatnie Volvo. Naprawdę lubię ten pojazd, ale wszystkie te problemy i złe doświadczenia z dealerem zraziły mnie do marki.
To wstyd. Czy rozważałeś już prawo dotyczące wadliwego produktu?

#18 ·
Mam XC60 T8 R-Design z 2018 roku (wszystkie opcje z wyjątkiem podgrzewanych tylnych siedzeń), z przebiegiem około 8500 mil. Na początku miałem kilka problemów, ale nowa aktualizacja oprogramowania wydawała się je naprawiać. Był w warsztacie łącznie 3 razy, a ostatni raz tylko na pierwszą wymianę oleju po 10 000 mil. Zdaję sobie sprawę, że 8500 mil to nic, ale jak dotąd dobre doświadczenie.

#19 ·
Wiem, że pytanie dotyczy nowszych Volvo, ale jestem dumny ze swojego V70 z 2008 roku, który kupiłem używany z przebiegiem 31 000 mil w 2010 roku. Ma teraz 75 000 mil i miał tylko jedną naprawę: radio AM zostało wymienione. Tylko wymiany oleju (10W30 i uniwersalne filtry oleju), 3 akumulatory i dwa komplety opon. Wszystko działa jak należy, z wyjątkiem kilku skrzypień z przestrzeni bagażowej.
Kupiłem mojego C70 T5 Platinum z 2012 roku zaledwie dwa lata temu z przebiegiem 42 000 mil. Ma teraz 52 tys. mil. Zawór niskiego ciśnienia w systemie HVAC uległ awarii i został wymieniony za 200 dolarów w niezależnym warsztacie podczas wakacji. Dwie wymiany oleju i dwie drobne naprawy dachu kabrioletu, które naprawiłem sam.
Nie mam doświadczenia z lokalnym dealerem Volvo. Kupiłem oba samochody od dealerów spoza miasta.

#20 ·
5500 mil, jedynym problemem były wypaczone tarcze hamulcowe. Wymienione w ramach gwarancji. Mam gwarancję od zderzaka do zderzaka na 100 000 mil, a także 80 000 mil przeglądów. Ten samochód jest niesamowity! Ulepszony przez Polestar. Ze wszystkimi elementami elektronicznymi i zaawansowaną technologią w tym samochodzie nie chciałbym go posiadać ani żadnego innego samochodu bez gwarancji. Tom

#21 ·
To tylko pokazuje, jak wiele doświadczeń jest indywidualnych, a nie wskazujących na konkretny rok modelowy. Mój 2015.5 XC60 T6 RDesign ma 93 000 mil i absolutnie zero problemów. Wymieniłem tylne hamulce przy 60 tys. milach i właśnie wymieniłem przednie przy 92 tys. milach. Nic innego poza oponami nigdy nie zostało wymienione. Wszystko, co zrobiłem, to rutynowa wymiana oleju. Chciałbym, żeby nie uderzono mnie dwa razy w tył, ale to nie wina Volvo (ani moja). Czekam na dostawę mojego T6 Inscription z 2018 roku i mam nadzieję, że będzie niezawodny.

#22 ·
"W oparciu o nasz mniej niż doskonały dorobek z naszym starym '15.5 XC60 nie wyobrażam sobie, żeby nowy mógł być gorszy. YMMV."

To tylko pokazuje, jak wiele doświadczeń jest indywidualnych, a nie wskazujących na konkretny rok modelowy. Mój 2015.5 XC60 T6 RDesign ma 93 000 mil i absolutnie zero problemów. Wymieniłem tylne hamulce przy 60 tys. mil i właśnie wymieniłem przednie przy 92 tys. mil. Nic innego poza oponami nigdy nie zostało wymienione. Wszystko, co zrobiłem, to rutynowa wymiana oleju. Chciałbym, żeby nie wjechało we mnie dwa razy z tyłu, ale to nie wina Volvo (ani moja). Czekam na dostawę mojego 2018 T6 Inscription i mam nadzieję, że będzie niezawodny.
Nie sądzę, żeby nasze doświadczenia były miarodajne - skrzypiące wnętrze i liczne wizyty serwisowe/problemy. To piąty samochód na platformie P3, który posiadamy, a pozostałe (choć krótko w posiadaniu) były doskonałe.

#23 ·
Mamy w pełni wyposażony model T6 Inscription. Pomijając jeden wstydliwy problem, który wystąpił po zaledwie miesiącu posiadania (musieli wymienić cały zbiornik paliwa/czujnik, ponieważ na wyświetlaczu nigdy nie pokazywało, że zbiornik jest pełny - dość ważna funkcja, a my straciliśmy samochód na ponad 3 tygodnie), jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Świetna jazda, funkcje i komfort. Oprogramowanie Sensus zdecydowanie wymaga ulepszeń i poprawek w zakresie prędkości - myślę, że to może przyjść z czasem.

Jest kilka drobnych skarg, które, miejmy nadzieję, wkrótce uda im się naprawić. Jedną z nich są automatycznie składane siedzenia - jeśli spróbujesz złożyć najpierw prawe siedzenie, nie opuści się od razu, musisz najpierw złożyć lewe. Miejmy nadzieję, że to drobna poprawka.

Ogólnie rzecz biorąc, to świetny samochód (przejechaliśmy do tej pory 8000 km). Gdyby nie ten pierwszy problem, który mieliśmy tak wcześnie, dałbym mu 9/10. Zobaczymy, jak będzie się spisywał przez następne 5+ lat.

#29 ·
Możesz mieć rację.. XC60 zastąpiło V60 (2012) i miało kilka odprysków na przedniej szybie (zrobiłem nim 180 tys. km..), ale bez pęknięć.. Ten - 11000 km - i już mam pęknięcie.. Na szczęście zdecydowałem się na najniższą franszyzę - więc prawie żadnych pieniędzy z mojej kieszeni.. :)

#33 ·
Znalazłem to w US News and Report - Mam nadzieję, że będzie lepiej, na razie odpadam

Czy Volvo XC60 jest niezawodne?
Model XC60 z 2018 roku ma żałosną przewidywaną ocenę niezawodności wynoszącą dwa na pięć od J.D. Power. To najniższa ocena, jaką może otrzymać samochód.

https://cars.usnews.com/cars-trucks/volvo/xc60/reliability
Fiat8 Fiat8 jest offline
Młodszy członek
Data dołączenia
Maj 2018

Tak naprawdę zarejestrowałeś się tutaj tylko po to, aby opublikować ocenę JD Power - na podstawie braku danych? :D Wow!!

Oto kolejna dla ciebie - ta oparta na PRAWDZIWYCH DANYCH:

"Kia i Volvo zajmują ex aequo pierwsze miejsce pod względem niezawodności pojazdów wśród wszystkich marek, z wynikiem 83 PP100. Škoda zajmuje trzecie miejsce z wynikiem 89 PP100, a następnie Suzuki z wynikiem 92 PP100."

http://www.jdpower.com/press-releases/2017-uk-vehicle-dependability-study