SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Porównanie terenowe XC60, BMW X3, Audi Q5

1 reading
3.3K views 20 replies 9 participants last post by  BigBang  
#1 ·
Żaden się nie wyróżniał, wszyscy zrobili to, o co zostali poproszeni.

#3 ·
Porównywanie modeli z silnikami diesla i benzynowymi oraz z łagodną hybrydą to totalny nonsens.

Przy porównywaniu i testowaniu ważne jest, aby porównywać modele z tymi samymi silnikami i z podobnymi pakietami wyposażenia.
Są to zupełnie trzy różne modele samochodów pod każdym względem.
Te samochody nie jechały na pełnych obrotach, a ekonomia nie była mierzona... kogo obchodzi, jaki mieli silnik?

Wszystko, co publikujesz, to totalny nonsens.

#4 ·
Śledzę Carwow i generalnie lubię ich filmy. A niektóre testy terenowe całkiem dobrze pokazały ich możliwości. Ale przejechanie czasowego toru terenowego po prostu nie ma sensu, ponieważ wszystko sprowadza się do tego, komu mniej zależy na swoim samochodzie i kto jest gotów go zepsuć, żeby być pierwszym. Ale skąd ja mogę wiedzieć... w ciągu ostatnich 3,5 roku mój XC60 rzadko opuszczał asfalt :)

#6 ·
Przepraszam za dygresję, ale jeśli ktoś porównuje Macana z XC60, proszę o kontakt, ponieważ byłem wcześniej właścicielem 2 Macanów S i teraz od 4 miesięcy mam '21 XC60.
Uwielbiałem zieleń w Macanie, ale ceny były śmieszne w porównaniu z XC60, gdy dodało się porównywalne opcje.

#12 ·
Nie można porównywać Porsche Macan do Volvo XC60.
W grupie VW jest Audi Q5, które można porównać do Volvo XC60. Podobnie jak nie można porównywać VW Tiguan do Audi Q5.
Modele Porsche są klasę wyżej niż Audi i Volvo.
Podobnie jak nie można porównywać Cayenne do Lamborghini Urus.
Lamborghini jest klasę wyżej niż Porsche.
Podobnie jak nie można porównywać Audi R8 do Ferrari lub Nissan GT-R.
Po prostu w Europie istnieją różne klasy samochodów, których nie można porównywać.
Nie ma sensu mówić o cenach akcesoriów, jeśli chcesz przykład: możesz kupić Audi A7 Sportback za 70 000 $, ale także za 140 000 $, lub Volvo XC60 za 47 000 EUR, ale także za 85 000 EUR.

#13 ·
Nie można porównywać Porsche Macan do Volvo XC60.
W grupie VW jest Audi Q5, które można porównać do Volvo XC60. Podobnie jak nie można porównywać VW Tiguan do Audi Q5.
Modele Porsche są klasę wyżej niż Audi i Volvo.
Podobnie jak nie można porównywać Cayenne do Lamborghini Urus.
Lamborghini jest klasę wyżej niż Porsche.
Podobnie jak nie można porównywać Audi R8 do Ferrari lub Nissana GT-R.
Po prostu w Europie są różne klasy samochodów, których nie można porównywać.
Nie ma sensu mówić o cenach akcesoriów, jeśli chcesz przykład, możesz kupić Audi A7 Sportback za 70 tys. dolarów, ale także za 140 tys. dolarów, lub Volvo XC60 za 47 tys. EUR, ale także za 85 tys. EUR.
Zdecydowanie się z tym nie zgadzam. Istnieją poziomy wyposażenia Macana, które można absolutnie porównać do Q5, XC60, X3 itp. Tylko dlatego, że to Porsche, nie czyni go automatycznie nieporównywalnym. Mój Audi S4 objeżdża dookoła nowiutkiego Boxstera mojego taty i chociaż nie są one dokładnie w tej samej kategorii sedan/coupe, to fakt, że to Porsche, nie czyni go lepszym pojazdem, ponieważ wydał 20 tys. dolarów więcej niż ja i dostał mniej samochodu.

A tak naprawdę, porównałbym nawet Cayenne z Q7, XC90, X5 itp. Tylko dlatego, że Porsche oferuje możliwość bycia lepszym od konkurencji, gdy skonfigurujesz go do granic możliwości, nie czyni go nietykalnym.