Wczoraj otrzymałem wiadomość w centrum wiadomości, w której napisano: "Brak ciśnienia oleju, zatrzymaj się bezpiecznie". Zatrzymałem się więc, wyłączyłem samochód, trochę spanikowałem, a potem zadzwoniłem do mechanika. Powiedział mi, żebym włączył samochód i spróbował dojechać do warsztatu. Kiedy włączyłem samochód, wiadomość zniknęła, a silnik działał dobrze. Zanim dotarłem do mojego mechanika (około 5 minut jazdy), kontrolka oleju zaczęła ponownie migać, a wiadomość powróciła. Silnik działał dobrze, dopóki nie wjechałem na parking, a potem zaczął działać bardzo nierówno. Następnie zapaliła się kontrolka silnika.
Mój mechanik mówi, że kody silnika dotyczyły czujnika wałka rozrządu i czujnika spalin. Zalecił mi wymianę czujnika ciśnienia oleju, ale tak naprawdę nie wie, co zrobić najpierw, ponieważ "nie może powtórzyć tego epizodu". Mechanik jest bardzo miłym facetem i bardzo stara się mi pomóc (ponieważ właśnie straciłem pracę).
Utknąłem i nie wiem, co robić. Nie mam pieniędzy, żeby powiedzieć: Idź i napraw cokolwiek!
Jakie kroki powinienem podjąć, aby naprawić to, co może powodować problem? Mogę dostarczyć wszelkie potrzebne informacje. Wszelka pomoc będzie mile widziana.
Z góry dziękuję wam wszystkim.
Mój mechanik mówi, że kody silnika dotyczyły czujnika wałka rozrządu i czujnika spalin. Zalecił mi wymianę czujnika ciśnienia oleju, ale tak naprawdę nie wie, co zrobić najpierw, ponieważ "nie może powtórzyć tego epizodu". Mechanik jest bardzo miłym facetem i bardzo stara się mi pomóc (ponieważ właśnie straciłem pracę).
Utknąłem i nie wiem, co robić. Nie mam pieniędzy, żeby powiedzieć: Idź i napraw cokolwiek!
Jakie kroki powinienem podjąć, aby naprawić to, co może powodować problem? Mogę dostarczyć wszelkie potrzebne informacje. Wszelka pomoc będzie mile widziana.