SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Nowy temat - Stare zdjęcia

2.7K views 10 replies 5 participants last post by  EngTech  
#1 · (Edited)
Hej, właśnie przeglądałem stare zdjęcia:

Trochę historii - Mój tata - Okręt podwodny Marynarki Wojennej - Facet: Mój dziadek - prosto z Walii.
Bardziej szkocki jednak.

Image

Mama i tata - Przygotowują samochód do jazdy do - Drive In:

Image

Mój Mamy - Big Pete Horse. Koń Wojownika: Sprawdź ramiona i szyję tego faceta!
Image

Tutaj jestem - prawdopodobnie 10 lat po Dive In. LOL - Idę na ryby z Camp.
Image

Oto mój pierwszy Volvo: Przyjechałem nim z Florydy - po dostarczeniu 440 Olds na Florydę.
Darmowa przejażdżka w jedną stronę - Facet zapłacił mi, żebym dostarczył jego samochód na Florydę, więc dlaczego nie. Już ściągam
Osłonę drążka zmiany biegów - widać ją leżącą na ziemi.

Image

Kathy lubi to, co robisz - Co zamierzasz zrobić?
Wymiana - skrzyni biegów - chcę - OD!
Image

Tutaj wyjmujemy skrzynię biegów i potrzebowaliśmy dodatkowej pomocy:
Image

Tutaj myślę - ja - wynalazłem pierwszy mini pad na deskę rozdzielczą: LOL - Czyszczenie go - Jeździłem tym przez całe dni studiów
Image

Tutaj kładziemy fundament: Pokój słoneczny - kilka lat później, tuż po studiach.
Image

owns 2009 VOLVO V70 3.2S
#5 ·
Miałem ciężko - przenosząc je na postać cyfrową - muszą być lepsze - sposoby, jeśli ktoś zna jakieś, prześlij mi swój pomysł.

Mam również kilka: 60-letnich negatywów.

Na drugim zdjęciu. Jeansy mojej mamy są podwinięte i mają podszewkę - właśnie przypomniałem sobie, że gdzieś w szufladzie widziałem starą parę takich spodni.

Nie jestem pewien, czy puszka w ręku taty to pasta do metalu, czy - stare puszki po piwie.

Skłaniam się ku paście do metalu, ponieważ górna część puszki wygląda na zaokrągloną.
Istnieją usługi, które konwertują negatywy i slajdy na postać cyfrową. Możesz też kupić skaner z podświetleniem i zrobić to sam.

#6 ·
Dzięki - może nowa wersja - ponieważ NIE miałem szczęścia ze starszymi.

Próbowałem jednego z nich - cholerne skanery 12 lat i 8 lat temu, oprogramowanie - zawsze - do bani.
Potem mówią, żeby po prostu kupić Naszą pełną wersję - która kosztuje 385,00 $ : LOL

Jakieś sugerowane produkty?

owns 2009 VOLVO V70 3.2S
#7 ·
Dzięki - może nowa wersja - ponieważ NIE miałem szczęścia ze starszymi.

Próbowałem jednego z nich - Dam Scanners 12 lat i 8 lat temu. Oprogramowanie - zawsze - do bani.
Potem mówią, żeby po prostu kupić Naszą Pełną Wersję - która kosztuje 385,00 $ : LOL

Jakieś sugerowane produkty?
Brak sugestii, ponieważ minęło trochę czasu, odkąd kupiłem jeden. Ostatni, który dostałem, zawierał wystarczająco dużo oprogramowania do skanowania i konwersji do JPG (i negatywów na pozytywy).

#8 ·
Stare zdjęcia są fascynujące!

Skaner, który kupiłem w zeszłym roku, to Plustek OpticFilm 7400 do filmu 35 mm i przezroczy. Został dostarczony z 2 rodzajami uchwytów: jednym do negatywów 35 mm i jednym do oprawionych przezroczy 35 mm. Był to już model wycofywany z produkcji zeszłego lata, kiedy go kupiłem.

Dołączone było dość wszechstronne oprogramowanie do obsługi obrazów na płycie CD. Nie zbadałem jeszcze w pełni wszystkich jego funkcji i możliwości, ale w krótkim czasie udało mi się nauczyć wystarczająco dużo, aby zrobić to, co chciałem. Okazało się, że jakość skanowania (do 7200 dpi) była więcej niż zadowalająca, ponieważ przekonwertowałem około 375 zdjęć ze źródeł 35 mm do formatu JPG na zjazd uczelni.

Skanowanie ujawniło poziom szczegółowości w negatywach, który nigdy nie był widoczny na odbitkach, które zostały z nich wykonane, gdy były nowe (lata 70.).

#10 ·
Stare zdjęcia są fascynujące!

Skaner, który kupiłem w zeszłym roku, to Plustek OpticFilm 7400 do filmu 35 mm i przezroczy. Został dostarczony z 2 rodzajami uchwytów: jednym do negatywów 35 mm i jednym do oprawionych przezroczy 35 mm. Był to już model wycofywany z produkcji zeszłego lata, kiedy go kupiłem.

Dołączone było dość wszechstronne oprogramowanie do obróbki obrazu na płycie CD. Nie zbadałem jeszcze w pełni wszystkich jego funkcji i możliwości, ale byłem w stanie nauczyć się wystarczająco dużo w krótkim czasie, aby zrobić to, co chciałem zrobić. Okazało się, że jakość skanowania (do 7200 dpi) była więcej niż zadowalająca, ponieważ przekonwertowałem około 375 zdjęć ze źródeł 35 mm do formatu JPG na moje spotkanie absolwentów.

Skanowanie ujawniło poziom szczegółowości w negatywach, który nigdy nie był widoczny na odbitkach, które zostały z nich wykonane, gdy były nowe (lata 70.).
Chciałbym móc znaleźć jeden w rozsądnej cenie, który podawałby slajdy i negatywy 35 mm. Wtedy mógłbym włożyć stos i wrócić później.