SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

New Jersey Roundup - OSTATECZNE SZCZEGÓŁY I PLAN PODRÓŻY

1.6K views 18 replies 10 participants last post by  mgasin  
#1 ·
New Jersey Roundup - OSTATECZNE SZCZEGÓŁY I PLAN PODRÓŻY

Do moich lokalnych wspólników w zbrodni...

Powiedzieć, że Michael Lymar @ Paul's Motors w Hawthorne jest ŚWIETNYM FACETEM i nas WSPOMAGA, to kompletne niedopowiedzenie.

Oto plan na SOBOTĘ, 24 września:

- Spotkanie w Paul's między 9:00 a 9:15

- Wypicie kawy i pączków, poznanie wszystkich, otrzymanie mapy trasy Bear Mountain, którą zaplanował Michael.

- Michael i jeden z mechaników pojadą w dwóch samochodach, odbędziemy "malowniczą przejażdżkę" (szybką przejażdżkę) przez Bear Mountain, z przerwą na siku w punkcie zwrotnym. To będzie dużo zabawy, dość szybka jazda i powinniśmy wrócić do salonu około 14:30.

- Po powrocie otrzymamy napoje i kanapki.

- Następnie odbędziemy wycieczkę z przewodnikiem po ich obiekcie i porozmawiamy z mechanikami.

- Następnie porozmawiamy z ich technikami na temat pielęgnacji samochodów.

- Na koniec Michael przekazuje kilka losowych przedmiotów, w tym zegarek na rękę Volvo "R", dwie karty paliwowe o wartości 50 $ i każdy otrzyma bon o wartości 100 $ na następny nowy lub używany samochód.

CO ZA WSPANIAŁY DZIEŃ SIĘ Z TEGO ZROBIŁ. WYŚLĘ WSZYSTKIM Z LISTY "TAK" E-MAIL Z POTWIERDZENIEM TYCH INFORMACJI!!!

Do zobaczenia w Pauls Motors (990 Goffel Rd, Hawthorne, NJ)

Zmodyfikowane przez rainmaker71 o 1:21 PM 16-09-2005

Zmodyfikowane przez rainmaker71 o 6:23 PM 17-09-2005

#2 ·
Re: New Jersey Roundup - OSTATECZNE SZCZEGÓŁY I PLAN (rainmaker71)

Ponadto Michael zaoferował zrobienie czegoś "wyjątkowego" dla każdego z nas.

To powiedziawszy, proszę o przesłanie mi e-mailem modelu i roku produkcji Twojego samochodu wraz z numerem rejestracyjnym. Informacje te zostaną udostępnione tylko mnie, Mike'owi z Paul's i najprawdopodobniej znajdą się na spersonalizowanej pamiątce.

JEŚLI NIE POTWIERDZIŁEŚ JESZCZE SWOJEJ OBECNOŚCI U MNIE E-MAILEM, ZRÓB TO DO NAJBLIŻSZEGO CZWARTKU. DO TEJ PORY MAMY 10 POTWIERDZONYCH UCZESTNIKÓW.

Miłego weekendu!
Frank
fdavis@ecsourcinggroup.com

#3 ·
Re: New Jersey Roundup - FINAL DETAILS & ITENERARY (rainmaker71)

Schweet! Dobra robota, Frank.

Mam nadzieję, że uzyskamy dużo uczestnictwa - nie mogę się doczekać, aż wszystkich poznam. Moje doświadczenia z Pauls zawsze były na najwyższym poziomie i mam nadzieję, że wszyscy będziecie mogli przyjść i doświadczyć ich gościnności z pierwszej ręki.

Czy któryś z uczestników ma jakieś umiejętności fotograficzne? Proponowana trasa rejsu ma kilka naprawdę fajnych miejsc do zdjęć.

T minus 7 dni i odliczamy...

#7 ·
Re: New Jersey Roundup - FINAL DETAILS & ITENERARY (volvos60r2k4)

Ha ha
Image

Jeśli chcesz szybko przejechać Bear Mountain, lepiej zrób to w nocy. Pośrodku jest posterunek policji stanowej i wszędzie policja parkowa. Ponadto w ciągu dnia musisz dzielić drogę z ludźmi jeżdżącymi na rowerach, motocyklistami, rowerzystami, biegaczami, pieszymi, rybakami... Pięknie jest jeździć w środku dnia i robić dobre zdjęcia, ale nie jest mądrze ani uczciwie przekraczać prędkość.

Około 22:00 jest pusto, wtedy masz zabawę... ale uważaj na jelenie!

#8 ·
Re: New Jersey Roundup - FINAL DETAILS & ITENERARY (Davideo)

Cytat, pierwotnie opublikowany przez Davideo »
Chcę tylko potwierdzić, że to GTG jest faktycznie w SOBOTĘ 24... e-mail rainmaker71 mówi "Niedziela, 24 września"

Gdyby to była niedziela, mógłbym iść, ale nie w sobotę 24...

Sobota, zdecydowanie sobota http://********************/smile/emthup.gif

#9 ·
Re: New Jersey Roundup - FINAL DETAILS & ITENERARY (KMK454)

Wszystko, co mówi Kurt, jest poprawne. Najlepszy i jedyny czas na szybkie przejazdy to okolice południa w ciągu tygodnia, powiedzmy we wtorek lub środę, i tylko ze spotterami komunikującymi się z kierowcami przez radio.

Weekendy są pełne turystów, rowerów i innych przeszkód.

Ten konkretny weekend, o którym mowa, to Oktoberfest w Bear Mountain i wszystkie drogi będą zatłoczone, jeśli pogoda dopisze. Spróbuję dogonić kilka Volvo, jeśli będą jeszcze w okolicy o 16:00. Mam nadzieję, że cię zobaczę i pójdziesz za mną do kilku tajnych miejsc w rejonie Sterling Forest http://********************/smile/emthup.gif

#11 ·
Re: New Jersey Roundup - OSTATECZNE SZCZEGÓŁY I PLAN PODRÓŻY (rainmaker71)

Każdy, kto jest zainteresowany przyjazdem z Central Jersey, może spotkać się w Best Buy naprzeciwko Bridgewater Mall o 8 rano i wyjechać o 8:15 do Hawthorne. Parking Best Buy jest mniejszy i ma jedno wejście. Wjeżdżając na parking, około 100 stóp w dół podjazdu, po lewej stronie znajduje się parking. Następnie możemy jechać 287 do 208 do Goffle Road. Samochód z GPS może prowadzić
Image
.

Moja żona chciała wiedzieć, skąd wiedziałem, że to nie jest jakaś zorganizowana grupa kradzieży samochodów kradnąca Rs. Pomyślała, że ​​to zabawne, gdyby wszystkie nasze samochody zostały zabrane i wszyscy zostalibyśmy bez samochodów w Hawthorne, w naszej „R” haftowanej preppy bielizny.

Image
Image

#15 ·
Re: New Jersey Roundup - FINAL DETAILS & ITENERARY (igvolvo)

Doskonale,
Żeby was nie onieśmielać, wziąłem dzień wolny, żeby wyczyścić samochód. Wyczyściłem nawet pył hamulcowy z mojego koła "R"
Image
To niesamowite, jak uszkodzenia od drogi rozprzestrzeniają się na tych 18-calowych kołach. Jedyną rzeczą, która je ratuje, jest Pirelli Active Rim Protector. Wjeżdżasz na nierówność i wyskakuje bąbel, aby chronić felgę.
Image
Niestety, wydaje się, że bąbel chroni po tym, jak felga zostanie porysowana...
Image
Miłe chwile

#17 ·
Re: New Jersey Roundup - FINAL DETAILS & ITENERARY (igvolvo)

Muszę jutro pracować i kupuję też 06 GT. Co za zbieg okoliczności, że mam nadzieję kupić R, ale ironiczne jest również pracowanie jutro 1000-1500, aby przegapić spotkanie. Ale może mogę też przyjść z 6MT, ponieważ dealer nie spełnia moich żądań cenowych. Tak czy inaczej, imprezuję teraz i jestem Volvo na całej linii, ale jestem wielkim facetem od rajdów Volvo z dużym doświadczeniem w Bear Mountain/Harriman http://********************/smile/emthup.gif