SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Obniżanie Volvo V70

41K views 41 replies 15 participants last post by  Jerr  
#1 ·
Jakie obniżenie zawieszenia powinienem wybrać? Przyglądałem się 40 mm, a co ze amortyzatorem, czy powinienem je również wymienić???

#3 ·
#4 ·
Nie mogę podać szczegółów, tylko osobiste dowody. Jeżdżę na Vogtlands na standardowych kolumnach/amortyzatorach, samochodzie FWD z oponami 235/45/17 i wygląda to tak:

Image

Jeśli przytniesz sprężyny, drastycznie obniżysz jakość jazdy, ale jest to zdecydowanie najtańsza opcja. Moje sprężyny kosztowały 350 CAD półtora roku temu, plus będziesz potrzebować ustawienia geometrii. Jeśli Twój samochód jest FWD, przygotuj się na -1,5 do -2,0 stopnia nieregulowanego pochylenia tylnego koła, przy moim ustawieniu mam -1,77 stopnia. Zauważalne, ale nie straszne.

#5 ·
Nie mogę podać szczegółów, tylko osobiste dowody. Jeżdżę na Vogtlands na standardowych kolumnach/amortyzatorach, samochodzie FWD z oponami 235/45/17 i wygląda to tak:
Image
Jeśli przytniesz sprężyny, drastycznie obniżysz jakość jazdy, ale jest to zdecydowanie najtańsza opcja. Moje sprężyny kosztowały 350 CAD półtora roku temu, plus będziesz potrzebować ustawienia geometrii. Jeśli Twój samochód jest FWD, przygotuj się na -1,5 do -2,0 stopnia nieregulowanego pochylenia tylnego, z moim ustawieniem mam -1,77 stopnia. Zauważalne, ale nie straszne.
czy to sprężyny 30 mm czy 40 mm?

#9 ·
Sprężyny obniżające H&R ze amortyzatorami i kolumnami Bilstein B8 (zaprojektowane do sprężyn obniżających)

Image

Ponoć 33 mm niżej z przodu i 28 mm z tyłu.

#10 ·
To są przycięte sprężyny, standardowe amortyzatory/kolumny resorów. Jazda nie jest gorsza niż wcześniej, pomimo tego, co powiedzą inni. Wiem, że to nie jest najlepsze rozwiązanie, ale dla mnie było to tymczasowe rozwiązanie, aby dać mi pozycję, której szukałem, dopóki nie wymieniłem zawieszenia.
Myślę, że z przodu poszedłem około cala, z tyłu 1,5, ale kiedy sam ustawisz wysokość, nie ma ograniczeń.

#12 ·
Czy ktoś zdecydował się na gwintowane zawieszenie? Założyłem zestaw w moim 745T i uwielbiam je! Myślę o sprzedaży tego samochodu i zamówieniu zestawu BC do mojego V70... Mam dość wydawania na to pieniędzy, których nie mam...

#13 ·
Czy ktoś zdecydował się na gwintowane zawieszenie? Założyłem zestaw w moim 745T i uwielbiam je! Myślę o sprzedaży tego samochodu i zamówieniu zestawu BC do mojego V70... Mam dość wydawania na to pieniędzy, których nie mam...
Jeeee. Sus. H. Christ. [emoji24][emoji85][emoji23][emoji16]

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

#16 ·
nadal potrzebuję pomocy w znalezieniu odpowiedniego zestawu sprężyn obniżających..
Kup gwintowane zawieszenie i uwielbiaj je do śmierci lol mój V70 ma teraz zestaw BC. Najlepszy zakup, jakiego dokonałem dla tego samochodu. Jakość jazdy jest świetna i jest to świeże zawieszenie, a nie budowanie obniżonych kolumn i sprężyn

#18 ·
Problem polega na tym, że mój kraj wymaga zatwierdzonych dokumentów, aby był dopuszczony do ruchu. a bc ich nie ma.. myślałem o sprężynach 40mm, ale nie wiem, czy samochód nie będzie za niski czy??
Jeśli dobrze pamiętam, sprężyny iPd mają najniższy opad ze sprężyn obniżających. H&R produkuje dobrej jakości sprężyny, podobnie jak Eibach. Sprawdziłbym po prostu recenzje tych firm i zobaczył, które z nich wydają się ludziom najbardziej podobać.

#24 · (Edited)
Naprawdę podoba mi się postawa na zdjęciu w OP. Może to też kombinacja kolorów i kół, te koła dobrze wyglądają na każdym samochodzie!

Z doświadczenia wiem, że obniżony samochód wygląda fantastycznie w bezruchu - bez pasażera i rzeczy w przestrzeni ładunkowej. Ale praktycznie rzecz biorąc, gdy wsadzisz pasażera lub dwóch z tyłu, załadujesz się na nocną wycieczkę, założysz box Thule na górę lub jakieś rowery... wtedy tył staje się za niski, dobija. Funkcjonalność jest poświęcona.

Mimo wszystko, to jest seksowne jak cholera!

Image

#28 ·
Naprawdę podoba mi się postawa na zdjęciu w OP. Może to też kwestia koloru i kombinacji kół, te koła wyglądają dobrze na każdym samochodzie!Z tego, co zauważyłem na podstawie wcześniejszych doświadczeń, obniżony samochód wygląda fantastycznie w bezruchu - bez pasażerów i rzeczy w przestrzeni ładunkowej. Ale mówiąc praktycznie, gdy wsadzisz jednego lub dwóch pasażerów z tyłu, załadujesz się na weekendową wycieczkę, założysz box Thule na dach lub kilka rowerów... wtedy tył staje się za niski, dobija. Funkcjonalność jest poświęcona.Mimo wszystko, to jest seksowne jak cholera!
Image
jakieś pomysły na temat rozmiaru kół i informacji o modelu? wygląda wspaniale

#26 · (Edited)
Nigdy nie miałem takiego problemu z moimi gwintowanymi amortyzatorami. Holowałem nawet obniżonym samochodem. Możesz regulować tłumienie amortyzatorów, więc jakość jazdy jest wciąż przyzwoita.
Naprawdę, interesujące do wiedzenia. Zawsze używałem sprężyn obniżających. Zdecydowanie rozważę to, jeśli będę chciał pójść tą drogą!

Canadian Moose, gdzie kupiłeś swój zestaw? Widzę jeden dla P2 AWD, ale nie dla P2 FWD.

#29 · (Edited)
Wiele firm produkuje ten projekt, więc są one dostępne we wszystkich przedziałach cenowych i odcieniach (czarny, grafitowy, srebrny itp.). Oto jeden z TSW, o nazwie Nurburgring, przypuszczam, że na zdjęciu są 18-calowe. http://www.tsw.com/alloy_wheels_nurburgring.php
Image

#34 ·
Mam H&R i uwielbiam je. Nieco sztywniejsza jazda, opony nie ocierają. Tak naprawdę nie boję się jeździć po szutrowych drogach. Moim zdaniem wygląda może odrobinę niżej niż standardowe R. Wrzuciłbym zdjęcie, ale nigdy tego nie rozgryzłem na tej stronie!

#35 ·
Mam H&R i uwielbiam je. Nieco sztywniejsza jazda, opony się nie ocierają. Tak naprawdę nie boję się jeździć po szutrowych drogach. Moim zdaniem wygląda może trochę niżej niż standardowe R. Wrzuciłbym zdjęcie, ale nigdy tego nie rozgryzłem na tej stronie!
Czy możesz wysłać to na mój e-mail?

thomaslarsen_82@hotmail.com