SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

IPD ECU Flash - Tylko XP?

2.1K views 7 replies 6 participants last post by  850arrrsaylikepirate  
#1 ·
Zdecydowałem się na flashowanie mojego ECU i robię wstępne badania nad efektami na moim samochodzie. Mam jednak jeden problem, którego nie mogę rozwiązać. Na stronie internetowej IPD jednym z wymagań jest komputer z systemem Windows XP. Od lat nie miałem komputera z systemem XP. Używam systemu Windows 7 i nie mam dostępu do komputera z systemem XP. Czy ktoś wie, czy zaktualizują swoje oprogramowanie, aby działało z nowszym systemem operacyjnym?

#3 ·
Zdecydowałem się na flashowanie mojego ECU i prowadzę wstępne badania nad wpływem na mój samochód. Mam jednak jeden problem, którego nie mogę rozwiązać. Na stronie internetowej IPD jednym z wymagań jest komputer z systemem Windows XP. Od lat nie miałem komputera z XP. Używam systemu Windows 7 i nie mam dostępu do komputera z XP. Czy ktoś wie, czy zaktualizują swoje oprogramowanie, aby działało z nowszym systemem operacyjnym?
Większość ludzi, których znam, obniżyło wersję swojego Win7 do XP Pro (ponieważ jest szybszy i wciąż bardziej stabilny). XP jest łatwo dostępny. Bardzo łatwo go zdobyć. Po prostu zdobądź kopię i zainstaluj ją w drugiej partycji rozruchowej. W ten sposób możesz po prostu wybrać XP podczas uruchamiania. Wiele osób tak robi. To bardzo proste.

#4 ·
Jeśli masz Win7 Pro, pobierz i zainstaluj tryb XP. Umożliwi to uruchomienie maszyny wirtualnej z XP i działa bez zarzutu.

#5 ·
Ech, nawet o tym nie pomyślałem. To właśnie zrobię. Po prostu uruchomię Win 7 w trybie wirtualizacji xp. To dziwne, ale nigdy wcześniej nie spotkałem się z problemem kompatybilności z systemem Windows 7.

This post has been deleted
#8 ·
"To jest dla systemu Windows 7 32 bit. AFAIK 64 bit nie będzie działać. Używa płyty CD IPD, którą dostałem wiele lat temu (2007). Nie mam pojęcia, czy IPD zaktualizowało bity od tego czasu.
Z 64-bitową wersją 7 Pro musisz użyć trybu XP, który jest maszyną wirtualną wbudowaną przez firmę Microsoft. Oznacza to, że dwukrotnie klikasz ikonę trybu XP i pojawia się okno z systemem operacyjnym XP (wygląda i działa dokładnie tak samo jak XP, ponieważ jest XP pod każdym względem). Programy nie wiedzą, jaka jest różnica, czy działają w maszynie wirtualnej, czy nie. Obecnie mam VIDA uruchomioną w trybie XP z moim narzędziem DiCE bez żadnych problemów.