SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Porada dotycząca koloru dla 14 R-D--Electric Silver vs. Savile Gray

28K views 41 replies 20 participants last post by  blueandsilver  
#1 ·
Cześć wszystkim,

Chcę wkrótce zamówić S60 R-D z 2014 roku. Mam już wybrane opcje, ale mam kilka zastrzeżeń co do koloru:

Uwielbiam Electric Silver, jedyne co mi się nie podoba to to, że lusterka i tylny dyfuzor są pomalowane na srebrno (ale nie tym samym kolorem srebrnym co nadwozie). Czy ktoś miał z tym problem? Wygląda na słabe dopasowanie koloru. Czy ktoś pomalował tylny dyfuzor na inny kolor z tego powodu?

W związku z tym Savile Gray jest na liście. Wszelkie komentarze na temat tego koloru będą mile widziane!

Dzięki!

#2 ·
Mój brat ma RD w kolorze Saville Grey i wygląda świetnie i cały czas wygląda czysto. Moi rodzice mają Electric Silver XC60RD i wygląda świetnie, ale jedwabne metalowe nakładki na lusterka, obramowanie grilla (2014 nie mają tego problemu), boczne i tylne osłony trochę giną w kolorze, ponieważ są to dwa różne srebrne kolory. Dobrą stroną S60RD jest to, że tylna osłona ma ciemniejsze srebrne (Ironmark, jak sądzę) wykończenie, ale nakładki na lusterka i obramowania okien będą w całości z jedwabnego metalu.

Moim zdaniem Saville Grey, ponieważ był w mojej pierwszej trójce kolorów przy wyborze RD; chciałbym, żeby Rebel Blue był dostępny w 2012 roku, bo inaczej bym go wybrał.

#3 ·
Cześć wszystkim,

Chcę wkrótce zamówić S60 R-D z 2014 roku. Mam już wybrane opcje, ale kilka zastrzeżeń co do koloru:

Uwielbiam Electric Silver, jedyne, co mi się nie podoba, to to, że lusterka i tylny dyfuzor są pomalowane na srebrno (ale nie tym samym kolorem srebrnym co nadwozie). Czy to był problem dla kogoś? Wygląda na słabe dopasowanie koloru. Czy ktoś pomalował tylny dyfuzor na inny kolor z tego powodu?

W związku z tym Savile Gray jest na liście. Wszelkie komentarze na temat tego koloru byłyby wspaniałe!

Dzięki!
A co z Crystal White Pearl? Myślę, że to będzie dynamiczny kolor dla MY14 S60 R-design.

#4 ·
A co z Crystal White Pearl? Myślę, że to będzie dynamiczny kolor dla MY14 S60 R-design.
Czy to coś w rodzaju perłowej bieli Lexusa?Wysłane z mojego Nokia Lumia 920 za pomocą Board Express

#6 ·
Mam T5 z 2012 roku w kolorze Savile Gray. Jestem zadowolony z wyboru koloru i tego, jak pasuje do wnętrza w kolorze beżowo-czarnym. Nigdy nie byłem fanem Electric Silver. Wydawało się, że ma lekko niebieskawy odcień.

#9 · (Edited)
Jedną z rzeczy, na którą należy zwrócić uwagę w przypadku Electric Silver, jest to, że odcień będzie się zmieniał w zależności od oświetlenia.

#10 ·
Volvo nie oferuje perłowej bieli. Na rok 2013 można było dostać Cosmic White tylko przez OSD. Widziałem ceny OSD na rok 2014, nie ma już Cosmic White, zastąpiono go Seashell (ten sam kolor w SUV-ach). Mam Saville Grey. Uwielbiam ten kolor, wygląda bardzo bogato i dobrze pasuje do linii samochodu. I jestem bardzo zadowolony z tego, jak dobrze się czyści.

#36 ·
Volvo nie oferuje perłowej bieli. Na rok 2013 można było uzyskać Cosmic White tylko przez OSD. Widziałem ceny OSD na rok 2014, nie ma już Cosmic White, zastąpiono go Seashell (ten sam kolor w SUV-ach). Mam Saville Grey. Uwielbiam ten kolor, wygląda bardzo bogato i dobrze pasuje do linii samochodu. I jestem bardzo zadowolony z tego, jak dobrze się czyści.
Na MY14, tak, oferujemy perłowy biały kolor. Zobacz mój post powyżej.

#11 · (Edited)
Srebrny. S60 mojej żony jest srebrny z ciemnymi felgami i przyciemnianymi szybami, co wygląda świetnie. Również srebrny, ponieważ lepiej ukrywa brud niż ciemniejszy kolor. Mam niebieskie XC60 T6 i wygląda na brudny już następnego ranka po umyciu.

#13 ·
Szary Savile to dość nudny kolor. Elektryczne srebro bardziej się iskrzy. Jednak problem z dwoma różnymi odcieniami jest powodem do zmartwień. Polakierować ponownie konkretne części?

#14 ·
Moje S60 D5 R-Design jest Saville. Pani wybrała kolor (właściwie markę i prawie cały samochód, w tym R-D, pozostawiając mi wybór silnika i innych elementów wyposażenia / dodatków). Zgadzam się (prawdziwą alternatywą była nowa seria 3 BMW, marka, którą oboje uważamy za zbyt wulgarną). Ale mogłem wybrać czerwień. Co mogę powiedzieć o Saville, to to, że jest to ładny, dyskretny i biznesowy kolor, który najlepiej komponuje się z estetyką R-Design. Minusem jest to, że tylny zderzak brudzi się rankiem po umyciu. Zwłaszcza jeśli samochód śpi na zewnątrz...

#15 · (Edited)
Chciałem tylko zaktualizować. Widziałem większość kolorów w weekend i oto moje przemyślenia:

Passion Red - głośny i świetny do broszury, ale po kilku latach może się znudzić
Rebel Blue - jak wyżej, a kilku moich znajomych nazwało go kobiecym
Black Sapphire - miałem dwa czarne samochody. zbyt trudne do utrzymania w czystości/pokazuje rysy, chociaż IMO wygląda najlepiej
Electric Silver - nie pasuje do srebrnych akcesoriów w samochodzie. to naprawdę by mnie wkurzało
Savile Grey - zbyt stonowany

To pozostawia Ice White. Mam 22 lata i zamierzam zamówić samochód jako prezent na ukończenie studiów. Myślę, że biały wygląda młodo i ostro i będzie się dobrze starzeć.

Dzięki za wszystkie opinie!

#16 ·
Czy zamawiasz 2014 i patrzysz na 2013?

IMO, Electric Silver sprawia, że S60 wygląda na nieco nieporęczny, a także nie podoba mi się sposób, w jaki rzeczy do siebie nie pasują - ale kiedy je widziałem, pomyślałem sobie: "i tak wygląda ładnie."

Jest też inny nowy kolor do rozważenia - Power Blue. Może to pomóc, jeśli zamierzasz zamówić 2014.

http://www.volvocars.com/se/footer/Pages/VDS.aspx

1. Kliknij S60.
2. Kliknij ponownie S60.
3. Kliknij opcję silnika T6 AWD.
4. Kliknij "Utrustningsniva".
5. Kliknij R-Design.

W sekcji Exterior...

Farg = Kolor
Falgar = Koła (18" i 19" wydają się mieć różne kolory)
Ovrigt = Opcja czarnej osłony lusterka + listwy boczne
Listwy boczne 2014 znajdują się również w sekcji stylizacji

Należy również pamiętać, że na rok 2014 można było uzyskać Polestar Tune + Sport Suspension i użyć zwykłego nadwozia T6 AWD bez utraty dużej wydajności, jeśli wolisz zwykłą stylizację. Sprawiłoby to również, że byłby nieco bardziej dyskretny, ale może również nieco droższy.

#17 ·
Widziałem nowe 19-calowe felgi na wystawie samochodowej w Nowym Jorku i tak, lakier jest ciemniejszy. Myślę, że kontrast będzie wyglądał świetnie na białym kolorze. Może też przyciemnienie szyb.

#23 ·
#21 ·
Cześć wszystkim,

Zamierzam wkrótce zamówić S60 R-D z 2014 roku. Mam już opcje i wybrałem, ale mam kilka zastrzeżeń co do koloru:

Uwielbiam Electric Silver, jedyne co mi się nie podoba to to, że lusterka i tylny dyfuzor są pomalowane na srebrno (ale nie tym samym srebrnym kolorem co nadwozie). Czy to był dla kogoś problem? Wygląda na słabe dopasowanie koloru. Czy ktoś pomalował tylny dyfuzor na inny kolor z tego powodu?

W związku z tym Savile Grey jest na liście. Wszelkie komentarze na temat tego koloru byłyby wspaniałe!

Dzięki!
Mam '12 S60 R-Design w kolorze saville grey i cieszę się, że się na niego zdecydowałem (dealer był skłonny dać mi jeszcze więcej rabatu na dwie alternatywne opcje kolorystyczne, ale trzymałem się mojego wyboru i cieszę się, że to zrobiłem).
Saville grey to moim zdaniem idealny kolor dla R-Design, ponieważ kontrastujące srebro (osłony lusterek, części felg R-D i ekskluzywne srebrne listwy okienne R-D) i szarość (pozostałe części felg R-D) bardzo dobrze do siebie pasują - eleganckie, a jednocześnie stosunkowo sportowe.

To był mój #1 wybór koloru.

Czarny - Czarny zwykle zbyt łatwo pokazuje odpryski kamieni, chociaż myślę również, że lakier mojego '09 C70 nie był tak wysokiej jakości jak lakier R-D (może to być również częściowo / głównie spowodowane metalicznym vs. niemetalicznym itp.) - miałem '09 C70 kabriolet przed moim R-D), a saville grey i tak jest bardzo ciemny.

Czerwony - Felt red był dla młodszego mnie, a także przyciąga zbyt dużą uwagę LEO (funkcjonariuszy organów ścigania).

Srebrny (elektryczny lub inny) - Wiem, że to uwielbiasz, więc na tym poprzestanę (nie było go na mojej osobistej liście ulubionych kolorów).

Ice White - Widziałem jeden w kolorze białym i byłem zaskoczony, jak dobrze wyglądał z przodu. Jednak z tyłu saville grey jest ładniejszy ze względu na ogólne kombinacje kolorów i kolor tylnego dyfuzora itp.

Rebel Blue - Unikalny (ograniczony, chociaż przypuszczam, że saville grey też jest) i przyciągający wzrok kolor. Mogłem mieć trudności z podjęciem decyzji między rebel blue i saville grey, gdybym miał to zrobić ponownie.

Ice white prawdopodobnie ma przewagę nad saville grey, JEŚLI bierzesz pod uwagę tylko widok z przodu; w przeciwnym razie wolę saville grey ogólnie (również oglądany z tyłu).

#30 ·
Osobiście chcę zobaczyć Power Blue osobiście i na R-Design, zanim nadejdzie czas na zamówienie. Jest tak ładny, ale nie jestem pewien, czy pasuje do agresywnej osobowości, jaką chcę, aby miał samochód.

#31 ·
Mój '12 T5 był w kolorze Ice White i bardzo mi się podobał. Ten, który mam teraz, jest w kolorze electric silver i wybór był pomiędzy nim a savile grey. Zawsze chciałem electric silver, od samego początku w '06 roku, kiedy po raz pierwszy pojawił się w P2 R, więc wziąłem electric silver, chociaż z perspektywy czasu myślę, że ten kolor lepiej wygląda na kombi.

#32 ·
Biały lodowy jest o wiele piękniejszy niż kosmiczny biały.

Mimo że będziesz potrzebować trochę czerni na samochodzie (koła, okna), aby był naprawdę sportowy.

Mam szafirowy czarny. Uwielbiam ten kolor, gdy jest czysty. Samochód został umyty w tę niedzielę, dzisiaj mieliśmy kilka opadów, a z kurzem ostatnich dni samochód wygląda tak, jakby brał udział w rajdzie Akropolu :D.

Wysłane z mojego iPada za pomocą Tapatalk

#37 ·
Czy to literówka, czy gruszka jest naprawdę biała?

Przysięgam, nie chcę cię męczyć poprawianiem literówek!

#39 ·
Czy to literówka, czy naprawdę gruszkowa biel? Nie próbuję cię ganić za literówki, przysięgam!
OK, JRL. Rozumiem! :)Tak, to była literówka. Obiecuję ci, żadnej zieleni w tej perle!

#38 ·
Myślę, że macie rację co do czarnych nakładek i czarnego spoilera. Właśnie ponownie konfiguruję V60 i zdaję sobie sprawę, że ma czarny element pod oknem ORAZ relingi dachowe, aby dodać więcej czarnego akcentu. Nie mogę się doczekać, aż to tu dotrze. =D

#40 ·
Uff.

Właściwie znalazłem zdjęcia w kolorze, który moim zdaniem jest tym kolorem i zdałem sobie sprawę, że to tak naprawdę matowa, jasna biel. Jestem podekscytowany, żeby zobaczyć to na żywo, jeśli rzeczywiście jest to ten sam kolor.

#41 ·
Napis.Kryształ.Biały.
ohmy :cool:

#42 ·
Kolor to tak osobisty wybór, że naprawdę nic nie mogę powiedzieć. Mój V60 jest w kolorze Saville Grey, to rzeczywiście bardzo "prestiżowy" kolor dla starszych osób, ale myślę, że wygląda bardzo dobrze i jest odpowiedni dla tego samochodu. Czerwony wygląda niesamowicie, a także lubię Rebel Blue, te kolory naprawdę wyróżniają serię 60 i sprawiają, że wygląda sportowo.

Kolory, których nie lubię, to złoty i biały. Ale znowu, kolor to tak osobisty wybór, że nie ma czegoś takiego jak dobrze lub źle. Wybierz ten, który TY lubisz.

Jeśli jesteś młody i chcesz sportowego, młodzieńczego wyglądu, zdecydowanie wybrałbym czerwień lub Rebel z czarnymi felgami.