Cześć wszystkim,
Zamierzam wkrótce zamówić S60 R-D z 2014 roku. Mam już opcje i wybrałem, ale mam kilka zastrzeżeń co do koloru:
Uwielbiam Electric Silver, jedyne co mi się nie podoba to to, że lusterka i tylny dyfuzor są pomalowane na srebrno (ale nie tym samym srebrnym kolorem co nadwozie). Czy to był dla kogoś problem? Wygląda na słabe dopasowanie koloru. Czy ktoś pomalował tylny dyfuzor na inny kolor z tego powodu?
W związku z tym Savile Grey jest na liście. Wszelkie komentarze na temat tego koloru byłyby wspaniałe!
Dzięki!
Mam '12 S60 R-Design w kolorze saville grey i cieszę się, że się na niego zdecydowałem (dealer był skłonny dać mi jeszcze więcej rabatu na dwie alternatywne opcje kolorystyczne, ale trzymałem się mojego wyboru i cieszę się, że to zrobiłem).
Saville grey to moim zdaniem idealny kolor dla R-Design, ponieważ kontrastujące srebro (osłony lusterek, części felg R-D i ekskluzywne srebrne listwy okienne R-D) i szarość (pozostałe części felg R-D) bardzo dobrze do siebie pasują - eleganckie, a jednocześnie stosunkowo sportowe.
To był mój #1 wybór koloru.
Czarny - Czarny zwykle zbyt łatwo pokazuje odpryski kamieni, chociaż myślę również, że lakier mojego '09 C70 nie był tak wysokiej jakości jak lakier R-D (może to być również częściowo / głównie spowodowane metalicznym vs. niemetalicznym itp.) - miałem '09 C70 kabriolet przed moim R-D), a saville grey i tak jest bardzo ciemny.
Czerwony - Felt red był dla młodszego mnie, a także przyciąga zbyt dużą uwagę LEO (funkcjonariuszy organów ścigania).
Srebrny (elektryczny lub inny) - Wiem, że to uwielbiasz, więc na tym poprzestanę (nie było go na mojej osobistej liście ulubionych kolorów).
Ice White - Widziałem jeden w kolorze białym i byłem zaskoczony, jak dobrze wyglądał z przodu. Jednak z tyłu saville grey jest ładniejszy ze względu na ogólne kombinacje kolorów i kolor tylnego dyfuzora itp.
Rebel Blue - Unikalny (ograniczony, chociaż przypuszczam, że saville grey też jest) i przyciągający wzrok kolor. Mogłem mieć trudności z podjęciem decyzji między rebel blue i saville grey, gdybym miał to zrobić ponownie.
Ice white prawdopodobnie ma przewagę nad saville grey, JEŚLI bierzesz pod uwagę tylko widok z przodu; w przeciwnym razie wolę saville grey ogólnie (również oglądany z tyłu).