SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Doświadczenie tapicerskie "City weave"?

1 reading
16K views 7 replies 7 participants last post by  RootDKJ  
#1 ·
I tak zauważyłem, że kilka samochodów w Tucson ma tapicerkę materiałową. Ciekawi mnie, jak się zużywa i czyści.

#2 ·
Czy ktoś z Was miał doświadczenie z tapicerką materiałową "city weave" w V60 lub V60CC?

Nie wiedziałem, że jest to dostępne w USA, dopóki nie zacząłem szukać samochodu V60... dealer w Tucson wydaje się mieć monopol na rynku V60... dealerzy w Michigan, gdzie jestem, mają tylko wersję CC.

I tak zauważyłem, że kilka samochodów w Tucson ma tapicerkę materiałową. Ciekawi mnie, jak się nosi i czyści.
Tak jak każdy materiał zużywa się lepiej niż skóra i czyści gorzej niż skóra.

Podoba mi się design i wygląd, ale nie mogę pozbyć się moich chłodzonych/wentylowanych siedzeń, więc go nie wziąłem.

#4 ·
Czy ktoś z Was miał doświadczenie z tapicerką materiałową "city weave" w V60 lub V60CC?

Nie wiedziałem, że jest to dostępne w USA, dopóki nie zacząłem szukać samochodu V60... dealer w Tucson wydaje się mieć monopol na rynku V60... dealerzy w Michigan, gdzie jestem, mają tylko wersję CC.

I zauważyłem, że kilka samochodów w Tucson ma tapicerkę materiałową. Ciekawi mnie, jak się nosi i czyści.
Absolutnie uwielbiam materiałowe siedzenia, tylko żałuję, że Volo oferuje je we wszystkich liniach wykończeniowych. Robią też ładne szare materiałowe siedzenie w XC60. Materiał jest chłodniejszy latem i cieplejszy zimą i czyści się lepiej niż skóra i nie wymaga ciągłej uwagi jak skóra (z kremami i balsamami).

#5 · (Edited)
Doświadczenie z tapicerką "City weave"?

Mam tapicerkę City Weave w moim XC60. Jeśli możesz znaleźć taki z nią, to zrób to. Absolutnie ją uwielbiam i jest to jedna z moich ulubionych rzeczy w tym samochodzie. Kiedy pojawił się Gen II XC60, natknąłem się na zdjęcie modeli Euro z City Weave w Internecie i zawsze myślałem, że są super fajne i powiedziałem sobie, że jeśli kiedykolwiek trafią do USA, kupię jeden.

Kiedy zobaczyłem, że nadchodzi do USA dla V60/V60 CC, pomyślałem,
że nie będzie nadziei na zdobycie go na XC60. Pewnego dnia, szukając
R-Designs, natknąłem się na jeden. W tamtym czasie City Weave nie było wymienione w konfiguracji i cenie, a obaj dealerzy,
od których otrzymałem wycenę, musieli potwierdzić, że jest dostępny. Jak tylko dowiedziałem się, że mogę go zamówić, złożyłem depozyt tego samego dnia.

Przejechałem 6,5 tys. mil moim samochodem w ciągu ostatnich 3,5 miesiąca i jak dotąd sprawdza się świetnie. Aby wyczyścić zewnętrzne części ze skóry ekologicznej, biorę mokrą ściereczkę z mikrofibry i wycieram ją. Wszelkie zabrudzenia lub przenoszenie barwnika łatwo się wycierają.
Do części tekstylnych po prostu je odkurzam. Jeszcze zanim każda szyba została przyciemniona ceramiczną folią, pozostają bardzo chłodne i nie pocisz się/nie przyklejasz się do nich jak do skóry.

Image

Image

Image

#6 ·
Mam tapicerkę City Weave w moim XC60. Jeśli możesz znaleźć taki z nią, to zrób to. Absolutnie ją uwielbiam i jest to jedna z moich ulubionych rzeczy w tym samochodzie. Kiedy pojawił się Gen II XC60, natknąłem się na zdjęcie modeli Euro z City Weave w Internecie i zawsze myślałem, że są super fajne i powiedziałem sobie, że jeśli kiedykolwiek trafią do USA, to kupię jeden.

Kiedy zobaczyłem, że ma trafić do USA dla V60/V60 CC, pomyślałem, że nie będzie nadziei na zdobycie go na XC60. Pewnego dnia, szukając R-Designów, natknąłem się na jeden. W tamtym czasie City Weave nie było wymienione w konfiguratorze i cenie, a obaj dealerzy, od których otrzymałem wycenę, musieli potwierdzić, że jest dostępne. Jak tylko dowiedziałem się, że mogę to zamówić, wpłaciłem depozyt tego samego dnia.

Przejechałem 6,5 tys. mil moim samochodem w ciągu ostatnich 3,5 miesiąca i jak dotąd sprawdza się świetnie. Aby wyczyścić zewnętrzne części ze skóry ekologicznej, biorę wilgotną ściereczkę z mikrofibry i wycieram ją. Brud lub przenoszenie barwnika łatwo się wycierają.
Do części tekstylnych po prostu je odkurzam. Jeszcze zanim każde szkło zostało przyciemnione folią ceramiczną, pozostają bardzo chłodne i nie pocisz się/nie przyklejasz się do nich jak do skóry.

Image

Image

Image
Dzięki za szczegóły tutaj, zwłaszcza za zdjęcia. Trochę żałuję, że nie były one dostępne z ciemniejszą "obwódką", ale Twoje uwagi dotyczące czyszczenia są zachęcające. Zazwyczaj wykluczam "blond" wnętrza, ale wydaje się to być wyjątkiem wartym uwagi. Mój Audi A6 z 1998 roku miał ciemne materiałowe siedzenia... kiedy zostawiłem go dla Volvo w 2014 roku, wciąż były w bardzo dobrym stanie.

#8 ·
Myślę, że City Weave wygląda niesamowicie. Volvo wykonało wyjątkową pracę przy doborze kolorów i wzorów.

To po prostu nie dla mnie. Miałem dość materiałowych siedzeń w czasach przed Volvo. Moje siedzenie RD za każdym razem, gdy w nim siedzę, jest dla mnie ucztą.