SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Czy jestem szalony, chcąc znaleźć M58 do włożenia do mojego v70r z 2000 roku?

7.8K views 9 replies 6 participants last post by  Bearclaw  
#1 ·
Więc na wiosnę będę musiał ręcznie zmienić swój samochód, naprawdę nie ma innego wyjścia. Biorąc pod uwagę fakt, że AW55 już mnie wkurzył, a koszt wymiany jednego jest zbyt wysoki, zdecydowałem się na manualną skrzynię biegów.

Świetnie, mnóstwo ludzi zrobiło zamiany M66, są dobrze udokumentowane i wszystko, co muszę wiedzieć, jest tutaj na SS lub na v70r.com.

To powiedziawszy, naprawdę podoba mi się pomysł M58 i sposób, w jaki się pojawiają w okolicy "po prostu weź M58 lub M66 i wrzuć" (na przykład), jestem ciekaw, gdzie najlepiej go znaleźć. Spędzam dużo czasu na przeszukiwaniu lkq i car-part.com, ale zastanawiam się, czy powinienem szukać gdzie indziej.

Chyba podoba mi się pomysł posiadania standardowego zespołu dźwigni zmiany biegów bez konieczności majstrowania przy nim i posiadania standardowego punktu montażu samej skrzyni biegów. To pewnie głupie, żeby się tym przejmować, ale tak już jest.

Czy są inni sprzedawcy części w CA, których nie wziąłem pod uwagę, czy powinienem po prostu mieć nadzieję, że jeden pojawi się gdzieś między tutaj a VS?

Przypuszczam, że w zeszłym miesiącu pojawiło się już kilka manualnych kombi awd na kanadyjskim CL, ale do tej pory nie miałem szczęścia, żeby zdobyć jeden.

Jakieś wskazówki od tych z was, którzy przeprowadzili zamiany M58?

Wielkie dzięki,

-John

#2 ·
lub..
Pozbądź się AWD i wybierz M59

#3 ·
Źródło z Kanady lub Europy.

Być może wciąż mam trop w sprawie 4 pudełek m58 w Quebecu i wierzę, że kontener wysyłkowy zmierza w tę stronę ze Szwecji z kilkoma z nich.

#4 ·
Źródło z Kanady lub Europy.

Być może wciąż mam namiar na 4 skrzynie m58 w Quebecu i wierzę, że w tę stronę zmierza kontener z Szwecji z kilkoma z nich.
Słodko. Dlatego zapytałem.

Samochód aktualnie potrzebuje wału napędowego, ale myślę, że skoro mam się trudzić jego naprawą, to równie dobrze mogę go naprawić do końca.

#5 ·
Myślę, że jesteś szalony, ale jesteś moim rodzajem szaleństwa. (Obecnie posiadam M90 do mojego projektu wymiany 122 whiteblock.)

#7 · (Edited)
Najgorszy. Pomysł. W historii.

Nie, to tylko żart. Pokochasz to!

Zachęcam do naprawdę rozważenia znaczenia posiadania M58 w porównaniu do M66. Skrzynie M66 są o wiele łatwiejsze do zdobycia i prawdopodobnie tańsze w tym momencie, zwłaszcza jeśli musisz radzić sobie z opłatami maklerskimi za import z Kanady. Znalazłem obie moje m58 na www.car-part.com. Upewnij się i wyszukaj 1997 850 AWD, ponieważ tylko 7 '98 V70 zostało sprowadzonych do Kanady z m58, podczas gdy setki '97 850 AWD z m58 zostało sprowadzonych do Kanady (żadne do USA, chyba że istnieje dziwny samochód na specjalne zamówienie lub dwa).

M66 jest prawdopodobnie mocniejsze wewnętrznie, chociaż moja skrzynia biegów radzi sobie z 388 na kołach bez żadnych problemów.

Powodzenia!

P.S. Właśnie znalazłem jeden w Quebec na car-part: http://www.recyclagest-bruno.com/

Samochód 1998 V70 AWD z przebiegiem 200 000 mil za 400 $

Na car-part szukałem w Kanadzie 1998 V70 transmission, a następnie wybrałem "MT, SW do VIN 395001, turbo"

Samochód jest czerwony

#8 ·
Najgorszy. Pomysł. W historii.

Nie, tylko żartuję. Pokochasz to!

Zachęcam do naprawdę rozważenia znaczenia posiadania M58 w porównaniu do M66. Skrzynie M66 są o wiele łatwiejsze do zdobycia i prawdopodobnie tańsze w tym momencie, zwłaszcza jeśli musisz radzić sobie z opłatami maklerskimi, aby zaimportować jedną z Kanady. Znalazłem obie moje m58 na www.car-part.com. Upewnij się i wyszukaj 1997 850 AWD, ponieważ tylko 7 '98 V70 zostało sprowadzonych do Kanady z m58, podczas gdy setki '97 850 AWD z m58 zostało sprowadzonych do Kanady (żadne do USA, chyba że istnieje jakiś dziwny samochód na specjalne zamówienie lub dwa).

M66 jest prawdopodobnie mocniejszy wewnętrznie, chociaż moja skrzynia biegów radzi sobie z 388 na kołach bez żadnego problemu.

Powodzenia!
To ma sens. Przez kilka miesięcy bezskutecznie przeszukiwałem car-part.com, ale dziwne jest to, że w tej chwili na sprzedaż są 2 '98 z m58, co wydaje mi się statystycznie dziwne, jeśli nic innego. Wiem, że to w zasadzie części jednorożca. Znalazłem mnóstwo m66 w cenie od 600 do 1400 dolarów, ale wszystkie mają ponad 80 tysięcy mil przebiegu, a perspektywa potencjalnego startu z zerem jest kusząca. To powiedziawszy, nie ma sensu wrzucać skrzyni biegów za 3000 dolarów do samochodu za 3000 dolarów.

To dużo do przemyślenia. Jak powiedziałem, kiedy moja skrzynia biegów w ogóle wybuchła, cieszę się, że tu jesteście. :)