SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner
21 - 40 of 42 Posts
Wysłałem e-mail dotyczący braku CarPlay w wersji 2.0.0 do tego pracownika Volvo:

Image

i otrzymałem taką odpowiedź:

Image

Myślę więc, że może w okresie lipiec-sierpień?

Android R = Android 11. Mamy teraz Androida 10, więc jest to duża aktualizacja (a nie „kropkowa”) systemu operacyjnego, na którym działa Android Automotive. Miejmy nadzieję, że pozwoli to na lepsze wrażenia użytkownika, lepsze aplikacje itp. dzięki aktualizacjom 2.x w tym roku.

Android R = Android 11. Mamy teraz Androida 10,
Tak, właśnie to zobaczyłem w odniesieniu do aktualizacji oprogramowania Polestar 2. Ciekawe. To tak, jakbyśmy dostawali aktualizację z Windows 10 do Windows 11, a także specyficzną dla Volvo personalizację. Zastanawiam się, czy dostaniemy również nowe wersje aplikacji (takich jak Spotify)?
Pobranie tego wszystkiego zajmie dużo jazdy! (Myślę, że pobiera się tylko wtedy, gdy aktywnie jeździsz)

Na forum XC40 jest ktoś, kto otrzymał aktualizację 2.0, ale myślę, że jego samochód był już u dealera na serwisie. Wstępne raporty mówiły, że poruszanie się po interfejsie i interakcja z aplikacjami były zauważalnie szybsze, ale wizualnie wygląda to prawie tak samo jak 1.10.

Na forum XC40 jest ktoś, kto otrzymał aktualizację 2.0, ale myślę, że jego samochód był już u dealera na serwisie. Początkowe raporty mówiły, że poruszanie się po interfejsie i interakcja z aplikacjami były zauważalnie szybsze, ale wizualnie wygląda to prawie tak samo jak 1.10.
Chciałbym wiedzieć, czym są te „nowe aplikacje”. Na przykład, czy coś przydatnego?

Każdy popularny podstawowy samochód ma teraz Apple CarPlay w swoim systemie informacyjno-rozrywkowym…

…ale nie nowe Volvo za 40, 50, 60 tys. USD…

Naprawdę niewiarygodne!

Każdy popularny podstawowy samochód ma teraz Apple CarPlay w swoim systemie informacyjno-rozrywkowym…

…ale nie nowe Volvo za 40, 50, 60 tys. USD…

To naprawdę niewiarygodne!
i Volvo za 70 000, 80 000 i 90 000 USD...

Wiceprezes Volvo Customer Service jest aktywny na stronie XC40forum i mówi, że w 20. tygodniu pojawi się przewodowa implementacja CarPlay.
Uważam, że to rzetelne sprawozdanie. Jednak uwierzę w tę datę, kiedy ją zobaczę.
Aktualizacja oprogramowania 2.0

Wiceprezes Volvo Customer Service jest aktywny na stronie XC40forum i mówi, że okablowana implementacja CarPlay pojawi się w 20 tygodniu.
Uważam, że to rzetelne sprawozdanie. Jednak uwierzę w tę datę, kiedy ją zobaczę.
Aktualizacja oprogramowania 2.0
Poproś tego wiceprezesa, aby również tutaj był aktywny!

• Like
Reactions: Pioneer4x4
Czy to już dotarło do amerykańskich samochodów? Jeszcze nie widziałem aktualizacji. Czytałem, że są to fazowane riolloutz?
Właśnie dostałem swój. Otrzymałem e-mail wczoraj i aktualizację dzisiaj. Instalacja zajęła około 35 minut. Nie widzę żadnych większych zmian.

Właśnie dostałem swój. Otrzymałem e-mail wczoraj i aktualizację dzisiaj. Instalacja zajęła około 35 minut. Naprawdę nie widzę żadnych większych zmian.
Utknąłem na wersji 1.7, poszedłem do dealera, aby zaktualizować do wersji 1.10 i powiedzieli, że naprawiło to funkcjonalność OTA. Trzymam kciuki, że dealer ma rację (rzadko się zdarza...) i wkrótce otrzymam aktualizację 2.0.

Utknąłem na 1.7, poszedłem do dealera, żeby zaktualizować do 1.10 i powiedzieli, że naprawiło to funkcjonalność OTA. Trzymam kciuki, że dealer ma rację (rzadko mają...) i wkrótce otrzymam aktualizację 2.0.
To samo - jeszcze nie udało mi się pomyślnie zaktualizować OTA - mam nadzieję, że aktualizacja dealera do 1.10 zadziałała.

Ilyas i ci z was z Google/Android Automotive OS i z XC60 ER: czy możecie wyświetlić schemat układu napędowego samochodu, aby pokazać, jaka moc jest aktualnie przekazywana na które osie, oraz wykres pokazujący zużycie EV vs ICE w czasie, jak na ekranie Sensus XC90 ER poniżej (który wziąłem z testu zasięgu XC90 ER na YouTube)?

Discussion starter · #40 ·
Ilyas i ci z was z Google/Android Automotive OS i z XC60 ER: czy możecie wyświetlić schemat układu napędowego samochodu, aby pokazać, jaka moc jest aktualnie przekazywana na które osie, oraz wykres pokazujący zużycie EV vs ICE w czasie, jak na ekranie Sensus XC90 ER poniżej (który wziąłem z testu zasięgu XC90 ER na YouTube)?

View attachment 151857
Gdybym tylko mógł mieć coś takiego w AAOS!
Niestety, nie ma tego.

21 - 40 of 42 Posts