Szanse na pojawienie się CarPlay w Volvo wydają się coraz mniejsze...
To przynajmniej coś, dzięki za podzielenie się!!!Wysłałem e-mail dotyczący braku CarPlay w wersji 2.0.0 do tego pracownika Volvo:
View attachment 150723
i dostałem to z powrotem
View attachment 150724
Myślę więc, że może w okresie lipiec-sierpień?
Tak, właśnie to zobaczyłem w odniesieniu do aktualizacji oprogramowania Polestar 2. Ciekawe. To tak, jakbyśmy dostawali aktualizację z Windows 10 do Windows 11, a także specyficzną dla Volvo personalizację. Zastanawiam się, czy dostaniemy również nowe wersje aplikacji (takich jak Spotify)?Android R = Android 11. Mamy teraz Androida 10,
Chciałbym wiedzieć, czym są te „nowe aplikacje”. Na przykład, czy coś przydatnego?Na forum XC40 jest ktoś, kto otrzymał aktualizację 2.0, ale myślę, że jego samochód był już u dealera na serwisie. Początkowe raporty mówiły, że poruszanie się po interfejsie i interakcja z aplikacjami były zauważalnie szybsze, ale wizualnie wygląda to prawie tak samo jak 1.10.
i Volvo za 70 000, 80 000 i 90 000 USD...Każdy popularny podstawowy samochód ma teraz Apple CarPlay w swoim systemie informacyjno-rozrywkowym…
…ale nie nowe Volvo za 40, 50, 60 tys. USD…
To naprawdę niewiarygodne!
Cóż, wciąż jest dostępny w XC90and the $70k, $80k, and $90k Volvos ...
Poproś tego wiceprezesa, aby również tutaj był aktywny!Wiceprezes Volvo Customer Service jest aktywny na stronie XC40forum i mówi, że okablowana implementacja CarPlay pojawi się w 20 tygodniu.
Uważam, że to rzetelne sprawozdanie. Jednak uwierzę w tę datę, kiedy ją zobaczę.
Aktualizacja oprogramowania 2.0
Obiecują to właścicielom XC40, jeszcze trochęWiceprezes Volvo Customer Service jest aktywny na stronie XC40forum i mówi, że okablowana implementacja CarPlay pojawi się w 20 tygodniu.
Uważam, że to rzetelne sprawozdanie. Jednak uwierzę w tę datę, kiedy ją zobaczę.
Aktualizacja oprogramowania 2.0
Właśnie dostałem swój. Otrzymałem e-mail wczoraj i aktualizację dzisiaj. Instalacja zajęła około 35 minut. Nie widzę żadnych większych zmian.Czy to już dotarło do amerykańskich samochodów? Jeszcze nie widziałem aktualizacji. Czytałem, że są to fazowane riolloutz?
Utknąłem na wersji 1.7, poszedłem do dealera, aby zaktualizować do wersji 1.10 i powiedzieli, że naprawiło to funkcjonalność OTA. Trzymam kciuki, że dealer ma rację (rzadko się zdarza...) i wkrótce otrzymam aktualizację 2.0.Właśnie dostałem swój. Otrzymałem e-mail wczoraj i aktualizację dzisiaj. Instalacja zajęła około 35 minut. Naprawdę nie widzę żadnych większych zmian.
To samo - jeszcze nie udało mi się pomyślnie zaktualizować OTA - mam nadzieję, że aktualizacja dealera do 1.10 zadziałała.Utknąłem na 1.7, poszedłem do dealera, żeby zaktualizować do 1.10 i powiedzieli, że naprawiło to funkcjonalność OTA. Trzymam kciuki, że dealer ma rację (rzadko mają...) i wkrótce otrzymam aktualizację 2.0.
Gdybym tylko mógł mieć coś takiego w AAOS!Ilyas i ci z was z Google/Android Automotive OS i z XC60 ER: czy możecie wyświetlić schemat układu napędowego samochodu, aby pokazać, jaka moc jest aktualnie przekazywana na które osie, oraz wykres pokazujący zużycie EV vs ICE w czasie, jak na ekranie Sensus XC90 ER poniżej (który wziąłem z testu zasięgu XC90 ER na YouTube)?
View attachment 151857