Dzięki za wszystkie uwagi, chłopaki... naprawdę doceniam wasze odpowiedzi.
Przejdę na sprężyny H&R, biorąc pod uwagę mocne wejście... dziękuję.
Zamierzam wstrzymać się z ulepszeniami chłodnicy oleju na razie, dopóki nie będę miał rzeczywistych danych podczas strojenia. Używałem chłodnicy Focus Mk2, a następnie tej samej chłodnicy z dodatkowym pilotem i nie zrobiło to różnicy w temperaturze oleju na torze. Doceniam wkład, ale tym razem poczekam na dane, aby wprowadzić zmianę. Monitorowanie temperatury oleju będzie kluczowe.
Stabilizatory - zobaczymy, jak samochód będzie wchodził w zakręty i z nich wychodził podczas pierwszego dnia na torze. Moi chłopcy nie będą jeździć podczas pierwszego wydarzenia, więc będę miał okazję go przetestować i wprowadzić niezbędne zmiany w drążkach. Samochód będzie miał duże hamulce i świetną prędkość na wyjściu, więc stabilność z oponami 200TW będzie bardzo różna od konfiguracji drogowej. Chcę, żeby moi chłopcy doświadczyli silnej podsterowności, więc nie przejdziemy zbyt wcześnie na 100TW. Może to początkowo wymagać mniejszego tylnego drążka. Zobaczymy, jak będzie się zachowywał samochód. Z klatką będzie też zupełnie inaczej, więc mogę wprowadzać wiele zmian po drodze.
Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk Pro