Szukałem w internecie i w Vidzie, ale szukam porady, ile oleju Pag 46 dodać do nowej sprężarki klimatyzacji.
Znalazłem w Vidzie, jaka jest całkowita ilość oleju Pag w systemie, ale wątpię, czy jest to dokładne, całkowita ilość freonu wymieniona pod maską różni się od tabeli.
Spuściłem olej ze sprężarki, ale wyszło bardzo mało oleju.
Ponadto, według internetu, należy dodać 1 uncję do osuszacza.
Ale z drugiej strony trzeba go również zainstalować jak najszybciej.
Twoja rada jest mile widziana.
Nie mam problemów z instalacją nowej sprężarki klimatyzacji, właśnie zainstalowałem zestaw paska napędowego z FCP.
Nowa sprężarka jest dokładnym zamiennikiem (Sanden) z FCP i ma również nowy osuszacz.
Powód wymiany, łożyska sprzęgła są uszkodzone. Warsztat usunął freon z układu (tylko z wysokiego ciśnienia).
Znalazłem w Vidzie, jaka jest całkowita ilość oleju Pag w systemie, ale wątpię, czy jest to dokładne, całkowita ilość freonu wymieniona pod maską różni się od tabeli.
Spuściłem olej ze sprężarki, ale wyszło bardzo mało oleju.
Ponadto, według internetu, należy dodać 1 uncję do osuszacza.
Ale z drugiej strony trzeba go również zainstalować jak najszybciej.
Twoja rada jest mile widziana.
Nie mam problemów z instalacją nowej sprężarki klimatyzacji, właśnie zainstalowałem zestaw paska napędowego z FCP.
Nowa sprężarka jest dokładnym zamiennikiem (Sanden) z FCP i ma również nowy osuszacz.
Powód wymiany, łożyska sprzęgła są uszkodzone. Warsztat usunął freon z układu (tylko z wysokiego ciśnienia).