Czy ktoś jest zainteresowany podniesieniem ogranicznika prędkości do 155?
Nie wiem, dlaczego miałbyś to mówić. Mieszkam w Stanach Zjednoczonych i jestem bardzo zainteresowany.Prawdopodobnie nie w USA.
Krzyś
Wiem, że twierdzą oni o tej możliwości na swojej stronie internetowej, ale czy rzeczywiście wiesz o przypadku, w którym zostało to pomyślnie zrobione?Dość łatwe do zrobienia z VDASH, około 100 $.
W pewnym momencie nie potrzebujesz pinu, aby podnieść ogranicznik prędkości? Ile kosztuje w V Dash możliwość podniesienia ograniczenia prędkości Volvo?Tak, VDash może usunąć ogranicznik prędkości. To jedna z ich "podstawowych" zmian konfiguracyjnych, łopatki zmiany biegów są drugą. Samochody były ograniczone do 112, do 130 mil na godzinę, tak jak mój 2019. Z technicznego punktu widzenia zmiana limitu to po prostu zapisanie innej wartości we właściwym miejscu w CEM. Oczywiście, wykonanie tego procesu jest powodem, dla którego potrzebujesz VDash, ale to wszystko. Mogę sobie tylko wyobrazić, co jakieś rozwiązanie sprzętowe robiłoby, aby to obejść i podnieść limit, to brzmi skomplikowanie...
Wątpię. Jedyną wskazówką w moim przypadku jest głęboko w liście konfiguracji w VIDA. Jeśli to jedyny sposób zgłaszania zmiany, musiałbyś jej poszukać, aby ją znaleźć.Czy uważasz, że usunięcie ogranicznika prędkości unieważnia gwarancję?
Tak - VDASH jest darmowy, ale ograniczone usunięcie już nie. DiCE jest dostarczany z wymaganym kablem USB. Ale szczerze mówiąc, jeśli planujesz zatrzymać samochód, DiCE jest wartą inwestycją. VDASH może powiedzieć CI BARDZO DUŻO o tym, co może być nie tak z Twoim samochodem, lub przynajmniej wskazać Ci kierunek. Pozwoli również zresetować przypomnienia o serwisie (chociaż radzę również wykonać faktyczny serwisJestem nowy w Volvo. Zatem aby usunąć ogranicznik prędkości 112 mil na godzinę, potrzebuję oprogramowania VDash, kabla DiCE i kabla USB?
Czy to nie zawsze była jedyna rozsądna opcja?🤪Cholera... ogranicznik 112 był jedyną rzeczą, która dawała mi znać, że mogę wyprzedzić nowsze samochody... chyba naprawdę muszę dodać więcej KM...
Zgadzam się, moja wina, że pominąłem fakt, że to SPA!Nie ma potrzeby zawracać sobie głowy DiCE, użyj adaptera Volvo VoE, użyj zwykłego starego kabla sieciowego od VoE do laptopa. SPA Volvo obsługują DiCE dla pewnej kompatybilności wstecznej, ale adapter DiCE jest o wiele droższy dla klona, więc używaj go tylko wtedy, gdy go posiadasz. Klony VoE są tanie, miałem pewne problemy, tylko z VDash, używając klona, więc może zdecyduj się na oficjalny Volvo VoE.
Będziesz potrzebować również swojego PIN-u CEM, a to już inna historia. Zacznij od artykułów pomocy VDash na ten temat.
Ciekawe!Funny that the Lynk&Co vehicles are not limited. They really want it to be a Volvo only feature. I thought my rental would be limited... But not! Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk
Tak i to działa.Czy ktoś tu próbował OrBit? Twierdzą, że potrafią szybko usunąć ogranicznik prędkości, łatwo przywrócić konfigurację fabryczną bez konieczności tworzenia kopii zapasowej i mają wbudowaną opcję pobierania kodu PIN. Wymaga tylko 50 $ i adaptera VOE.
ID Element konfiguracji Ustawienie
043 MAKSYMALNE OGRANICZENIE PRĘDKOŚCI POJAZDU 01 Bez ograniczenia prędkości
02 Ograniczenie prędkości 100 km/h
03 Ograniczenie prędkości 105 km/h
04 Ograniczenie prędkości 110 km/h
05 Ograniczenie prędkości 115 km/h
06 Ograniczenie prędkości 120 km/h
07 Ograniczenie prędkości 125 km/h
08 Ograniczenie prędkości 130 km/h
09 Ograniczenie prędkości 135 km/h
0A Ograniczenie prędkości 140 km/h
0B Ograniczenie prędkości 145 km/h
0C Ograniczenie prędkości 150 km/h
0D Ograniczenie prędkości 155 km/h
0E Ograniczenie prędkości 160 km/h
0F Ograniczenie prędkości 165 km/h
10 Ograniczenie prędkości 170 km/h
11 Ograniczenie prędkości 175 km/h
12 Ograniczenie prędkości 180 km/h
13 Ograniczenie prędkości 185 km/h
14 Ograniczenie prędkości 190 km/h
15 Ograniczenie prędkości 195 km/h
16 Ograniczenie prędkości 205 km/h
17 Ograniczenie prędkości 210 km/h
18 Ograniczenie prędkości 210 km/h
19 Ograniczenie prędkości 215 km/h
1A Ograniczenie prędkości 220 km/h
1B Ograniczenie prędkości 225 km/h
1C Ograniczenie prędkości 230 km/h
1D Ograniczenie prędkości 235 km/h
1E Ograniczenie prędkości 240 km/h
1F Ograniczenie prędkości 245 km/h
20 Ograniczenie prędkości 250 km/h
21 Ograniczenie prędkości 255 km/h
22 Ograniczenie prędkości 260 km/h
23 Ograniczenie prędkości 265 km/h
24 Ograniczenie prędkości 270 km/h
25 Ograniczenie prędkości 275 km/h
26 Ograniczenie prędkości 280 km/h
27 Ograniczenie prędkości 285 km/h
28 Ograniczenie prędkości 290 km/h
29 Ograniczenie prędkości 295 km/h
2A Ograniczenie prędkości 300 km/h
2B Ograniczenie prędkości 60 mph
2C Ograniczenie prędkości 65 mph
2D Ograniczenie prędkości 70 mph
2E Ograniczenie prędkości 75 mph
2F Ograniczenie prędkości 80 mph
30 Ograniczenie prędkości 85 mph
31 Ograniczenie prędkości 90 mph
32 Ograniczenie prędkości 95 mph
33 Ograniczenie prędkości 100 mph
34 Ograniczenie prędkości 105 mph
35 Ograniczenie prędkości 110 mph
36 Ograniczenie prędkości 115 mph
37 Ograniczenie prędkości 120 mph
38 Ograniczenie prędkości 125 mph
39 Ograniczenie prędkości 130 mph
3A Ograniczenie prędkości 135 mph
3B Ograniczenie prędkości 140 mph
3C Ograniczenie prędkości 145 mph
3D Ograniczenie prędkości 150 mph
3E Ograniczenie prędkości 155 mph
3F Ograniczenie prędkości 160 mph
40 Ograniczenie prędkości 165 mph
41 Ograniczenie prędkości 170 mph
42 Ograniczenie prędkości 175 mph
43 Ograniczenie prędkości 180 mph
44 Ograniczenie prędkości 185 mph
45 Ograniczenie prędkości 190 mph
Bezpośrednio do Ethernetu w laptopie.Kupiłem więc adapter VOE z Amazon. Próbowałem użyć go z VDASH, ale mój laptop cały czas szukał sieci i nie nawiązywał połączenia z OBD. Zastanawiam się, czy to dlatego, że adapter VOE używa złącza RJ45 (ethernet). Czy powinieneś połączyć się bezpośrednio z połączeniem ethernet w laptopie? A może użyć jednej z tych przejściówek ethernet na USB, a następnie podłączyć ją do jednego z portów USB?
Jestem zainteresowany. Proszę dać mi znać, jak to zrobićanybody interested in bumping speed limiter to 155
Ale dlaczego? Tutaj, w większości stanów USA, przekroczenie prędkości powyżej 100 dosłownie spowoduje aresztowanie i odholowanie samochodu, nie wspominając o składkach ubezpieczeniowych i zagrożeniu dla wszystkich innych osób na drodze!anybody interested in bumping speed limiter to 155
Zgadzam się, ale czasami krótki wybuch jest wymagany, aby postawić na swoim w przypadku blokującego lewy pas... ok, tak naprawdę nie. Ale to się zdarza. Podobno mój V60 T8 z 2022 roku zbliża się do ogranicznika przed końcem 1/4 mili, pozostawiając kilka dziesiątych sekundy na stole. Chciałbym wiedzieć, jak jeździ nieograniczony T8 S/V60.Ale dlaczego? Tutaj, w większości stanów USA, przekroczenie prędkości 100 dosłownie spowoduje aresztowanie i odholowanie samochodu, nie wspominając o składkach ubezpieczeniowych i zagrożeniu dla wszystkich innych osób na drodze!