Są fantastyczne, chciałbym mieć takie u siebie.
To prawda.2020 XC60 Polestar Engineered XC60 używa Akebono, modele 2020 S60 i V60 Polestar Engineered używają Brembo. Oba podobne 6-tłoczkowe zaciski z tarczą 14,6".
Gdzie to było?Podczas wydarzenia medialnego dla modelu 2020 w Kanadzie jechaliśmy po pasie startowym, aby przetestować prowadzenie i hamowanie XC60 P*. Zestaw Akebono spisał się znakomicie. Volvo dopasowało je idealnie do XC60.
![]()
Czy chcesz udostępnić producenta i identyfikator produktu?Za każdym razem, gdy zmieniasz hamulce, musisz być świadomy tego, jak te zmiany wpłyną na ogólne hamowanie i odczucia samochodu. Po stronie XC90 jeden kolega był w stanie zdobyć przód podobny do Brembo z dwuczęściowym wirnikiem za około 2500 $ za części. Zostawił tył w spokoju. Rozumiem, że w naszych pojazdach inżynierowie decydują się na używanie tylnych hamulców w sposób, który zapobiega nurkowaniu samochodu do przodu podczas hamowania. To jeden z powodów, dla których tylne klocki hamulcowe zużywają się szybciej. Nie jestem pewien, jak to wpływa na to zachowanie. W moim Acura NSX 2001 zdecydowałem się na hamulce wyścigowe z rynku wtórnego. Użyli tych samych zacisków, ale zmienili tarcze na dwuczęściowe żelazne zewnętrzne kapelusze i aluminiowe wewnętrzne. To zachowało ten sam rozkład hamowania, ponieważ wymieniłem tarcze, a nie zaciski. Wypełniłem koła większymi tarczami i wyglądały dobrze, a także dobrze się zatrzymywały. Do użytku na torze przejście na inną nakładkę również pomogło w kwestii zanikania. Konfiguracja hamulców Racing Brake była wyposażona w żelazne przedłużenia, które umożliwiały użycie większych tarcz. Próbowałem tej trasy z moim XC90 T8. Jednak Racing Brake miało ograniczone zasoby i nie uważało rynku za opłacalny (niewielu entuzjastów jazdy Volvo), więc nie chcieli stworzyć nowego rozszerzenia. Mogli wziąć dwuczęściowy wirnik z tego, co już mają w magazynie. Skończyło się na tym, że kupiłem wiercone i szczelinowe tarcze od firmy z rynku wtórnego i zainstalowałem je w samochodzie. Prawdopodobnie kosztowało to około 500 $ za części.
![]()
![]()
![]()
![]()
Kosztowałem amortyzatory Ohlins w Australii...20 000 AUD przez dealera, połowa tego przez Viva, w tym kursy walut, podatki i fracht. Więc mało prawdopodobne, żeby było taniej przez sieć dealerską.Natknąłem się na ten zestaw hamulcowy PE:
![]()
Genuine Volvo Front Brake Kit, XC60 Polestar MY2018+
ViVA Performance specializes in performance and maintenance car parts and accessories for Volvo, Polestar and European vehicleswww.vivaperformance.com
Czy byłoby taniej przez dealera? W którym momencie Volvo zaleca wymianę hamulców? Czy miałoby sens wymiana na hamulce PE jako ulepszenie?
Przy okazji, zestaw mówi, że wymagane są 21-calowe koła.
Czy ktoś to robił?
Są fantastyczne, chciałbym mieć je na swoim.
![]()
Tak, widziałem to, ale to dużo $$$![]()
Genuine Volvo Front Brake Kit, XC60 Polestar MY2018+
ViVA Performance specializes in performance and maintenance car parts and accessories for Volvo, Polestar and European vehicleswww.vivaperformance.com
Nie uruchamiałbym tego bez osłony przeciwpyłowej. Może po prostu poczekaj na brakujące części. To nie może zająć dużo czasu.Więc zdecydowałem się i zamówiłem hamulce polestar stąd:
Volvo Brake Upgrade Kit - Genuine Volvo 36010539KT
Volvo Brake Upgrade Kit - Genuine Volvo 36010539KTwww.fcpeuro.com
Przesyłają mi e-mail, że osłony przeciwpyłowe hamulców i zestaw osprzętu hydraulicznego są niedostępne, więc wysyłają resztę części i kredytują mi brakujące elementy. Myślisz, że powinienem po prostu anulować, czy można używać hamulców bez osłon przeciwpyłowych?