Wydaje się, że nie mogę tego znaleźć... proszę, nie mów mi, że te nie mają żadnego. Kiedyś wyśmiewałem się z Toyoty Echo mojego współlokatora za to, że miała tylko kontrolki ostrzegawcze temperatury...
Tak, nie mają. Możesz jednak użyć klucza OBD i aplikacji, aby odczytać temperaturę.Wydaje się, że nie mogę tego znaleźć...proszę, nie mów mi, że te nie mają żadnego. Kiedyś wyśmiewałem się z Toyoty Echo mojego współlokatora za to, że miała tylko kontrolki ostrzegawcze temperatury...
Ciekawe - nie wiedziałem, że coś takiego jest dostępne dla nas, konsumentów i przyzwoitego smartfona. Czy możesz zamieścić link do produktu?Tak, nie robią tego. Możesz jednak użyć klucza sprzętowego OBD i aplikacji do odczytu temperatury.
Wysłane z mojego YAL-L21 za pomocą Tapatalk
To.Tak, miło wiedzieć, czy silnik jest rozgrzany, ale bardziej zależało mi na tym, żeby wiedzieć, kiedy mój silnik się rozgrzał, żeby móc dać mu w palnik. Myślałem, że zobaczę, jak obrotomierz znika, zanim wskaźnik temperatury
Dokładnie. Po prostu zajmuje miejsce na desce rozdzielczej, którego 99% klientów nawet nie rozumie. Nawet Audi usuwa temperaturę silnika z wyświetlaczy.Now, most of us here are probably well-informed car enthusiasts, but I don't think the average Volvo is necessarily so.
Prawdopodobnie normalne, gdzie się znajdujesz? Flaga USA, ale C°? Większość samochodów ma bardzo stabilną temperaturę po rozgrzaniu i bardziej się waha, gdy na zewnątrz jest zimno. Temperatura chłodnicy może być znacznie niższa niż temperatura silnika i zauważysz spadki, gdy termostat działa, bardziej niż w gorące letnie dni, kiedy wentylatory bardziej regulują temperaturę.Zainstalowałem wskaźnik OBD2 w moim XC90 z 2022 roku (fabrycznie brak wskaźnika temperatury) i teraz widzę temperaturę wody. Wszystkie moje poprzednie samochody miały normalne wskaźniki temperatury z tarczą i wskazówka nie poruszała się zbytnio po osiągnięciu normalnej temperatury roboczej. Teraz widzę liczbę i wydaje się, że waha się bardziej niż się spodziewałem, między 84 a 91 stopniami C. Czy to normalne dla XC90 lub jakiegokolwiek innego samochodu? Myślałem, że będzie się wahać tylko o 1 lub 2 stopnie C.
ponieważ nie jestem głupim kierowcą...Dlaczego to głupie?