SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Co mogę zrobić z Vida?

40K views 24 replies 11 participants last post by  850arrrsaylikepirate  
#1 ·
Mam S60 2.5t z 2006 roku. Właśnie kupiłem ten samochód, ma 53 tys. mil. Uwielbiam ten samochód. Pobralem i zainstalowałem vida 2010d działającą w trybie XP. Działa dobrze. Nie mam jednostki dice, aby podłączyć ją do samochodu. Zanim wyjdę i wydam kilkaset na to urządzenie. Co można zmienić? Samochód nie ma żadnych kodów, wszystko jest w porządku.

Czy mogę zmienić ustawienia doładowania, mieszanki paliwowe, punkt zmiany biegów w skrzyni biegów i tym podobne? Widzę w tym duże korzyści w znajdowaniu problemów. Ale jakie zmiany mogę wprowadzić?

Wygląda również na to, że wszystko jest kontrolowane przez komputer. Czy można zaprogramować takie rzeczy, jak trąbienie klaksonu po zablokowaniu samochodu? Czy z zhakowaną kopią vida mogę uzyskać aktualizacje oprogramowania?

#2 ·
Musisz być zarejestrowany w Volvo, aby pobierać i płacić za aktualizacje oprogramowania. Modyfikacje, o których mówisz, to to, co robią strojenia ECU, nie wiem, czy urządzenie pozwala na te zmiany, wiele z tego to pobranie programu, jak zmiana konfiguracji włączania/wyłączania reflektorów, a nie zmiana za pomocą DICE.

#3 ·
Zcrackowana wersja VIDA/DiCE nie pozwoli Ci pobrać oprogramowania do samochodu.

Zcrackowane VIDA/DiCE pozwoli Ci na dokonanie pewnych modyfikacji w samochodzie, takich jak:
Regulacja temperatury podgrzewania siedzeń
Ustawienia DRL
Czasy opóźnienia oświetlenia wnętrza
Czasy opóźnienia oświetlenia zewnętrznego
Kalibracje okien
Kalibracje SUM
i wiele innych drobnych rzeczy

Nie można regulować ustawień doładowania, mieszanek paliwowych ani punktów zmiany biegów. Jest to głównie narzędzie diagnostyczne i pomaga w naprawianiu usterek w samochodzie. Jeśli występuje kod, VIDA/DiCE przeprowadzi Cię przez rozwiązywanie problemów, zadając pytania dotyczące problemu.

Moje narzędzie VIDA/DiCE już się zwróciło, pomagając mi naprawić mojego '01 XC, więc jeśli planujesz zatrzymać swój samochód i jesteś majsterkowiczem, posiadanie narzędzia DiCE jest przydatne.

#5 ·
#4 ·
Korekta, crackowana wersja VIDA nie pozwoli Ci pobrać oprogramowania. Ważna, aktualna kopia VIDA z subskrypcją pozwoli Ci kupić i pobrać oprogramowanie, a następnie użyć posiadanego narzędzia VIDA, aby je zastosować. Po wygaśnięciu subskrypcji musisz powrócić do starej kopii oprogramowania, którą miałeś, lub jeśli istnieje poprawka do bieżącej wersji, możesz ją zastosować na tym, co masz zainstalowane.

#8 ·
dzięki za dobre info. Czy komuś udało się z powodzeniem emulować oprogramowanie Dice box lub zbudować własne?
Co myślisz, co robią Chińczycy? Od wieków nie sprzedano żadnych legalnych płytek drukowanych... dlatego mogą je sprzedawać za 150 dolarów.

#10 ·
Właśnie dostałem klony jednostek DiCE. Ciekawe, miały płytkę Teleca, i mam na myśli, że miały logo Teleca na płytce. Myślałem, że Inteller powiedział, że nie ma już tych dostępnych. NIE miały złącza Hirose do bluetooth, ale pady były. Oczywiście, mogą teraz klonować nawet logo oryginalnego producenta, aby wyglądały na legalne. Chińczycy oszukują innych Chińczyków? Jeśli Inteller chce zdjęcie, wyślij mi PW, a wyślę je na adres e-mail do wyboru.

#21 ·
Właśnie dostałem klon urządzenia DiCE. Ciekawe, miało płytkę teleca i mam na myśli, że miało logo teleca na płytce. Myślałem, że Inteller powiedział, że nie ma już takich dostępnych. NIE miał w sobie złącza hirose do bluetooth, ale pady były. Oczywiście, mogą teraz klonować nawet logo oryginalnego producenta, aby wyglądały na legalne. Chińczycy okradają innych Chińczyków? Jeśli Inteller chce zdjęcie, wyślij mi PW, a wyślę je na adres e-mail do wyboru.
Cześć! Czy mogę wiedzieć od kogo to kupiłeś? Założyłem, że to dla ciebie działało. Jestem bardzo zainteresowany, aby jeden dostać. Mam już dość płacenia nierozsądnych opłat warsztatom za diagnostykę VIDA.

#14 ·
Ponieważ działam z pamięci, ponieważ nie mam przy sobie laptopa, kliknij na zakładkę "Diagnostyka", a następnie kliknij na podzakładkę "Komunikacja z pojazdem". Stamtąd możesz kliknąć na różne moduły, które pozwalają zaprogramować różne funkcje.

Kliknij na moduł SUM dla ponownych kalibracji SUM, kliknij na moduł CEM, aby zaprogramować temperaturę siedzeń, oświetlenie itp.

Oto link do instrukcji dotyczącej ponownych kalibracji SUM:
-- LINKY --

#19 ·
Czy ktoś może po prostu zasubskrybować Volvo, aby móc pobierać oprogramowanie, czy tylko dealer może to zrobić? Jeśli tak, czy ktoś wie, ile to kosztuje?

Ponadto pobieranie oprogramowania oznacza, że jeśli zainstalujemy dodatkowy sprzęt, taki jak kamery przednie i tylne, możemy pobrać i zainstalować oprogramowanie, aby je aktywować?

Dzięki,

#22 ·
Czy ktoś może po prostu zasubskrybować Volvo, aby mieć możliwość pobierania oprogramowania, czy tylko dealer może to zrobić? Jeśli możemy, czy ktoś wie, ile to kosztuje?

Ponadto pobieranie oprogramowania oznacza, że jeśli zainstalujemy dodatkowy sprzęt, taki jak kamery przednie i tylne, możemy pobrać i zainstalować oprogramowanie, aby je aktywować?

Dzięki,
Nie można uzyskać oprogramowania za pomocą złamanej wersji VIDA. Powodem, dla którego jest złamana, jest to, że nie łączy się z serwerami Volvo. Potrzebujesz legalnej wersji, jeśli chcesz pobrać oprogramowanie do swojego samochodu.

#20 · (Edited)
$115,50 za 3 dni zgodnie z volvotechinfo dot com. Wybierz Vida -> Subskrypcje Vida -> Ceny subskrypcji

VIDA Części, serwis, diagnostyka i pobieranie oprogramowania na DVD

$14,00 Katalog części
$15,50 Informacje serwisowe
$39,00 Aplikacja diagnostyki pojazdu
$28,50 Aplikacja do pobierania oprogramowania
$3,00 Biuletyny serwisowe i części
$4,00 Czasopisma techniczne
$4,00 Schematy okablowania online
$7,50 Opłata za wysyłkę DVD

Razem $115,50

#24 ·
Cześć,

Rozumiem, że aby pobrać oprogramowanie, potrzebuję legalnej wersji. Pytanie brzmi, czy będę mógł kupić legalną wersję ze strony subskrypcji? I co robi ta subskrypcja?

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk
Większość z tego, o co pytasz, jest odpowiedzią rkam w poście nr 20 powyżej. 850rrrpirate i Inteller również zamieścili mnóstwo informacji odpowiadających na wszystko, co musisz wiedzieć o VIDA legalnym i nielegalnym. Sprawdź inne wątki na tym forum i sprawdź posty tych trzech gości tutaj i na forum R.

LTA