SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

vvspy plotka: Amerykańskie R ograniczone do 130 mph

2.4K views 22 replies 17 participants last post by  Firehawk  
#1 ·
Huhhhh? Skąd wzięła się ta plotka?

#6 ·
Re: vvspy rumor: N. American R's limited to 130 mph (M-R)

Oryginalny autor postu w wątku vvspy ma GT. Czy ktoś przekroczył 130 w GT? Może ma jeszcze jeden tajny elektroniczny limit.

Kiedy po raz pierwszy to przeczytałem, pomyślałem, że trzyma go na 4. biegu (wspomina o redukcji, aby szybciej przyspieszyć). 4. bieg w GT rzeczywiście ma miękki ogranicznik obrotów w okolicach 6 tys., co daje około 130 mph. Ale to nie wyjaśnia drugiego autora postu, który twierdzi, że osiągnął 130 przy około 5 tys. obr./min (prawdopodobnie na 5. biegu).

#7 ·
Re: vvspy plotka: Amerykańskie R ograniczone do 130 mph (DF)

Cóż, zrobiłem 125 swoim GT i na pewno wydawało się, że będzie lepiej, ale reszta rodziny była z nami i spała, więc nie próbowałem więcej. Teraz chyba powinienem chwycić GPS i spróbować ponownie, do cholery, wrobicie mnie w kłopoty.

#8 ·
Re: plotka vvspy: Amerykańskie R ograniczone do 130 mph (Nasze R)

Cytat, pierwotnie opublikowany przez Our R »
(...)cholera, doprowadzicie mnie do kłopotów.

Jasne, każdy właściciel tutaj wie, że każdy z nas szuka tylko powodu, żeby to otworzyć!!! http://********************/smile/emthup.gif

#9 ·
Re: plotka vvspy: Amerykańskie R ograniczone do 130 mph (M-R)

Zamieściłem tam również post, ponieważ miałem to samo doświadczenie. S60R 6-biegowa, zimno, sucho, słoneczny dzień, długi odcinek pustej drogi, lekko w dół. Miałem zamiar osiągnąć 150, przyspieszałem mocno powyżej 125 i po prostu uderzyłem w ścianę przy 130. Nic dramatycznego, po prostu nie ruszył się dalej, mimo że miałem jeszcze dużo (w dół) drogi do pokonania. W końcu się poddałem i wycofałem po około 15 sekundach. Wcześniej osiągałem maksymalną prędkość w samochodach, więc wiem, jak czuje się opór, gdy zaczyna wygrywać z mocą... to nie było to samo.

#10 ·
Re: plotka vvspy: Amerykańskie R ograniczone do 130 mph (DF)

Cytat, pierwotnie opublikowany przez DF »
Oryginalny autor postu w wątku vvspy ma GT. Czy ktoś przekroczył 130 w GT? Może ma jeszcze jeden tajny elektroniczny limit.

Wszystkie amerykańskie R mają ten sam limit prędkości, niezależnie od tego, czy są wyposażone w manualną czy automatyczną skrzynię biegów Geartronic. Ten post jest błędny.

Yannis

#11 ·
Re: vvspy rumor: N. American R's limited to 130 mph (ChuckV)

Cytat, pierwotnie opublikowany przez ChuckV »
Przekroczyłem 140. Wciąż przyspieszał bez problemu.

U mnie też to samo...140+ i wciąż chce jechać szybciej....Micheal R's 150 jest fajne, kiedyś tam dotrę. U nas to bardziej skok wiary, że nie ma policjanta...na odpowiednim odcinku drogi.

#12 ·
Re: plotka vvspy: Amerykańskie R ograniczone do 130 mph (FineProperty)

To jest ta część, która byłaby do bani, 3 razy limit prędkości. To naprawdę wkurzyłoby żonę.
Image
Musiałbym zmienić swoją nazwę użytkownika na "Jej R"
Image

#14 ·
Re: plotka vvspy: Amerykańskie R ograniczone do 130 mph (Nasze R)

Cytat, pierwotnie opublikowany przez Nasze R »
To jest ta część, która byłaby do bani, 3 razy większa od ograniczenia prędkości. To naprawdę wkurzyłoby żonę.
Image

Musiałbym zmienić swoją nazwę użytkownika na "Jej R"
Image

Ja też osiągnąłem 140+ zanim żona krzyknęła 'wujek' (po czym zjechaliśmy na środkowy pas autostrady i natychmiast wyprzedził nas czarny Porsche jadący gdzieś w okolicach 170...yikes!)

#15 ·
Re: plotka vvspy: Amerykańskie R ograniczone do 130 mph (Tom Swift)

Mam V70R GT, no cóż, jeszcze nim nie jeździłem, ponieważ jest przygotowywany do odbioru dzisiaj. Mój przyjaciel ma MT V70R i osiągnęliśmy nieco ponad 155 (ogranicznik) i utrzymaliśmy się tam przez kilka mil. To samochód w specyfikacji US i zdecydowanie, i łatwo, jak dodam, może osiągnąć 155. Myślę, że wiatr z tyłu, lekkie w dół popchnęło go nieco ponad 155. Samochód wciąż przyspieszał i po prostu wyłączył się z powodu ogranicznika, ale zdecydowanie mógł osiągnąć 160, a może więcej bez elektronicznej smyczy.

Nasze samochody są w Niemczech, więc nie ma problemu z osiąganiem tych prędkości na autostradzie, z wyjątkiem tego, że nadal musisz obserwować swoje lusterka w poszukiwaniu szybszych samochodów, chociaż jest to rzadkie przy tej prędkości.
Image

#16 ·
Re: plotka vvspy: Amerykańskie R ograniczone do 130 mph (Britspeed)

Cytat, pierwotnie opublikowany przez Britspeed »
Samochód wciąż przyspieszał i po prostu wyłączył się z powodu ogranicznika, ale zdecydowanie mógł osiągnąć 160, a może i więcej bez elektronicznej smyczy.

Nasze samochody są w Niemczech, więc nie ma problemu z osiąganiem tych prędkości na autostradzie, z wyjątkiem tego, że nadal musisz obserwować swoje lusterka w poszukiwaniu szybszych samochodów, chociaż jest to rzadkie przy tej prędkości.
Image

Wow http://********************/smile/emthup.gif . Muszę szukać szybszego ruchu podczas jazdy przez mile z prędkością 155. Czy powiedziałem WOW? WOW!

#17 ·
Re: vvspy rumor: N. American R's limited to 130 mph (Tom Swift)

Podczas naszej jazdy z dostawą Euro przez dolinę Renu, moja żona i ja mieliśmy v70R do ponad 150 mph, a ona krzyczała "Szybciej...Szybciej..." Żadnych Porsche w moim lusterku wstecznym.

#19 ·
Re: vvspy rumor: N. American R's limited to 130 mph (BOOSTED S60R)

Cytat, pierwotnie opublikowany przez BOOSTED S60R »
Zrobiłem 150 w moim z czym wydaje się jakby jeszcze sporo zostało

Jeszcze sporo zostało?
Image
Wątpliwe...

Yannis

#20 ·
Re: vvspy rumor: N. American R's limited to 130 mph (monkey)

Cytat, pierwotnie opublikowany przez monkey »
Podczas naszej jazdy z dostawą Euro przez dolinę Renu, moja żona i ja mieliśmy v70R do ponad 150 mil na godzinę, a ona krzyczała: "Szybciej...Szybciej..."

Hehehe! Brzmi jak moja żona!
Image
Image

Yannis

#21 ·
Re: vvspy rumor: N. American R's limited to 130 mph (BOOSTED S60R)

ahh - klub 150.
Image

zapamiętaj - kiedy powyżej 150, jesteś bliżej 200 mph niż 100 mph.
Image

#22 ·
Re: plotka vvspy: Amerykańskie R ograniczone do 130 mph (Chris@Swedespeed)

Cytat, pierwotnie opublikowany przez Chris@Swedespeed »

po prostu pamiętaj - kiedy jesteś powyżej 150, jesteś bliżej 200 mph niż 100 mph.
Image

Świetna...filozofia, Chris!
Image
Image

Yannis