SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Volvo wciąż niezdecydowane co do przyszłości elektrycznego kombi

4.5K views 40 replies 10 participants last post by  jlh3rd  
#1 ·
Jakiś czas temu w innym artykule napisano, że Volvo planuje EV60 Cross Country. Mam nadzieję, że jest to rozważane oddzielnie od kombi/wagonu.

#6 ·
Nadchodzi czas, kiedy nieistotne jest, jaki nowy produkt Volvo wypuści - o ile w końcu wypuści coś nowego. Czekanie trwało długo. I niezależnie od tego, czy nazwiesz to SUV-em, kombi czy cross country - wszystkie wydają się łączyć w jedno. To nie jest rozwój, który chciałbym zobaczyć, ale brak rozwoju (jak widzimy to obecnie) jest jeszcze gorszy.

#11 ·
#15 ·
#12 · (Edited)
To wszystko, co masz? Ataki personalne? W którym momencie to zrobiłem? Wyraziłem opinię opartą na wypaczonej perspektywie przyjętej przez wiele korporacji, które teraz wycofują się z tego wypaczonego sposobu myślenia, w tym DEI. "Myśleć głębiej"? Nie potrzeba "głębokiego myślenia", aby przejrzeć bzdury. Co do tego, czy Volvo rzeczywiście zobaczy światło i odwróci swój wewnętrzny mandat, okaże się. Będę nadal komentował na ten temat, co nie jest osobiście skierowane, w przeciwieństwie do twoich, ponieważ przewiduję, że Volvo zmieni swoje stanowisko. Obrażanie, etykietowanie na poziomie osobistym w ogóle nie wymaga żadnego myślenia.

#35 ·
To wszystko, co masz? Ataki personalne? W którym momencie to zrobiłem? Wyraziłem opinię opartą na wypaczonej perspektywie przyjętej przez wiele korporacji, które teraz wycofują się z tego wypaczonego sposobu myślenia, co obejmuje DEI. "Myśleć głębiej"? Nie trzeba "głębokich przemyśleń", żeby przejrzeć bzdury. Co do tego, czy Volvo rzeczywiście zobaczy światło i odwróci swój wewnętrzny mandat, okaże się. Będę nadal komentował na ten temat, co nie jest osobiście skierowane, w przeciwieństwie do twoich, ponieważ przewiduję, że Volvo zmieni swoje stanowisko. Obrażanie, etykietowanie na poziomie osobistym w ogóle nie wymaga żadnego namysłu.
Dysonans poznawczy, aby narzekać na ataki personalne, gdy sprawdza notatki dosłownie zrobiłeś to samo, obrażając tych, którzy wierzą w równość i ochronę środowiska, to coś niesamowitego.

#13 ·
Jasne.

#17 · (Edited)
Powodzenia dla Volvo. Model S60 T5 z 2012 roku, który kupiłem dla mojej dziewczyny w 2015 roku, moje pierwsze zetknięcie z tą marką, to czysta przyjemność z jazdy. Z wyjątkiem zużycia oleju, to fajny samochód spalinowy.
"My", jako większość tutaj, w przeważającej mierze odrzucamy samochody elektryczne. Mandaty i dotacje znikną, dzięki nowemu szeryfowi.....tak, temu "szeryfowi".
"My" jesteśmy jednym z, jeśli nie najlepszymi, właścicieli/kupujących samochodów na świecie jako jeden naród. Miejmy nadzieję, że Volvo zmieni swoje stanowisko.

#19 ·
Powodzenia dla Volvo. 2012 S60 T5, którego kupiłem dla mojej dziewczyny w 2015 roku, moje pierwsze zetknięcie z marką, to radość z jazdy. Z wyjątkiem zużycia oleju, to fajny samochód ICE.
"My", jako większość tutaj, w przeważającej mierze odrzucamy samochody na baterie. Mandaty i dotacje znikną, dzięki nowemu szeryfowi... tak, temu "szeryfowi".
"My" jesteśmy jednym z, jeśli nie najlepszymi, właścicieli/kupujących samochodów na świecie jako jeden naród. Miejmy nadzieję, że Volvo zmieni swoje stanowisko.
Dzięki

Trump prawdopodobnie odwróci wszelkie programy mające na celu wprowadzenie obowiązkowych EV i odejdzie zarówno od ICE, jak i od wykorzystywania paliw kopalnych. ICE nie musi używać paliw kopalnych, ale mam wrażenie, że Trump nie czuje potrzeby rozwijania i skalowania paliw odnawialnych w celu zastąpienia paliw kopalnych.

Ktoś z głową na karku, miejmy nadzieję, obudzi szaleństwo polegania na Chinach w kwestii baterii.

Jeśli baterie są drogą naprzód, Trump prawdopodobnie spowolni lub odwróci IRA i miliardy udostępnione na rozwój krajowej produkcji baterii w USA. Oznacza to, że USA ryzykują jeszcze większe pozostawanie w tyle i jeszcze większe uzależnienie od Chin po następnych wyborach, zakładając, że Trump nie wygra.

Krajowo produkowane paliwa odnawialne i ICE lub krajowe baterie używane w amerykańskich EV. Jedna lub obie z tych strategii powinny zastąpić zmuszanie producentów OEM do stosowania chińskich baterii do EV.

#26 ·
Ten z designem Volvo.
View attachment 272377
Zostanie ujawniony wkrótce, 3 stycznia. Jest to PHEV, 6-miejscowy, dłuższy niż XC90 z platformą SPA-evo. Może co najmniej 40 kWh akumulator i 70 mil zasięgu EV. Silnik 2.0T z 3DHT, jeden silnik generatora i jeden silnik napędowy z przodu oraz dwa silniki z tyłu. Możliwe aktywne zawieszenie elektryczne. Możliwe tylne koła skrętne. To podwozie, którego Volvo nigdy nie planowało.

Zeekr i Geely Starship będą miały podobne SUV-y pod koniec 2025 roku w wyższym i niższym przedziale cenowym.

#36 ·
DEI to nie równość....to wymuszona sprawiedliwość...co jest rasistowskie. Nie obraziłem nikogo, kto wierzy w równość. Wierzę w równość w 100%.
Nie obraziłem też nikogo, kto wierzy w ochronę środowiska. Jeśli uważasz, że zielony nowy sc%#...to znaczy umowa, "chroni środowisko", to czeka cię coś innego.
Powiedziano mi, żebym "pomyślał głębiej". w odpowiedzi na mój post. Skierowane do mnie.
Więc pomyślałem głębiej. I w żaden sposób nie powiedziałem nic tobie ani o tobie.
Ty i twoi chcecie wyrazić swoją opinię? dobrze....to ja wyrażam moją...

#38 ·
DEI to nie równość....to wymuszona sprawiedliwość...co jest rasistowskie. Nie obraziłem nikogo, kto wierzy w równość. Wierzę w równość w 100%.
Nie obraziłem też nikogo, kto wierzy w ochronę środowiska. Jeśli uważasz, że zielony nowy sc%#...to znaczy umowa, "chroni środowisko", to czeka cię coś innego.
Powiedziano mi, żebym "pomyślał głębiej". w odpowiedzi na mój post. Skierowane do mnie.
Więc pomyślałem głębiej. I w żaden sposób nie powiedziałem nic do ciebie ani o tobie.
Ty i twoi chcą wyrazić swoją opinię? dobrze....to ja wyrażam swoją...
Jeśli chcesz odpowiedzi, spróbuj Deepseek

#39 ·
Image

• Haha
Reactions: BolboLubber