Re: (Revolve40)
Nie, ale też nie najlepszy. A sądząc po tym, jak cicho jest, myślę, że mają seryjny wydech... co, jak wynika z mojego niedawnego doświadczenia, robi niesamowitą różnicę.
Civic znajomych z silnikiem B18C1 mógł wygenerować tylko 270 KM na kole na benzynie i 300 KM na kole na paliwie wyścigowym. Ponieważ był to nowo zakupiony Civic od klienta, postanowiłem sprawdzić, czy nie ma jakiegoś wąskiego gardła. Znalazłem uszczelkę 2" wewnątrz 2,5" wydechu NA. Zbudowałem niestandardowy 3" i wróciłem na hamownię, udało mi się uzyskać 300 KM na kole na benzynie i 356 KM na kole na paliwie wyścigowym lol.
Jedyną rzeczą, która się zmieniła, była średnica wydechu od pierwszego kolanka downpipe z powrotem http://********************/smile/emthup.gif
Prawdopodobnie to po prostu ma ulepszenie GT30. Jak na turbo typu bolt on to niezła moc, ale nie wierzę, że to moc szczytowa, ponieważ nie sądzę, żeby ta turbosprężarka była zatkana. Widziałem, jak ta sama turbosprężarka generowała moc do 8200 obr./min w 1,8-litrowej Integry TypeR.