SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Przesuwana osłona uchwytu na kubek?

1 reading
7.6K views 9 replies 5 participants last post by  olenolen  
#1 ·
Hej, więc naprawdę szukam wymiany uchwytu na kubek i przesuwanej pokrywy dla Volvo S60 t5 z 2012 roku. Dealer powiedział, że będzie to kosztować około 400 dolarów, co jest szalone! Więc jakieś wskazówki?

#2 ·
Uchwyt na kubek wyciąga się prosto. Po prostu pociągnij go do góry, aż wyskoczy. Będziesz musiał odłączyć kabel 12V.

Drzwiczki uchwytu na kubek wymagają demontażu konsoli środkowej, aby odsłonić śruby, które mocują zespół uchwytu na kubek i podłokietnika. To około godziny pracy, dlatego tyle od ciebie żądają.

Postępuj zgodnie z instrukcjami tutaj, aby rozłożyć deskę rozdzielczą, co da ci dostęp do wymiany przesuwnych drzwi --> https://forums.swedespeed.com/showt...read.php?505041-2013-Illuminated-Shifter-Assembly-Retrofit-into-2011-2012-S60-s

#3 ·
Rzeczywiście, możesz to zrobić sam, musisz usunąć środkowy podłokietnik, a wymiana jest dość prosta

#6 ·
Przywracamy to z martwych - a co z małymi gumowymi zakładkami, które utrzymują napój na miejscu? Zakładki się urwały. Czy tę część można tak samo łatwo wymienić? Jest na sprzedaż online.

Image
Tak, w przypadku Twojego modelu z 2012 roku, jak wspomniano powyżej, wystarczy wyciągnąć uchwyt na kubek. Pociągnij do góry z tyłu uchwytu na kubek, aby zwolnić dwa zaczepy mocujące uchwyt na kubek, a następnie odłącz złącze zasilania 12 V. Po wyjęciu można zdjąć górną część uchwytu na kubek, aby następnie wymienić gumową uszczelkę zakładki.

Image

#8 ·
Cześć ponownie, właśnie próbowałem wyciągnąć uchwyt na kubek ze środkowej konsoli i nie wychodzi poza krawędź przesuwnych drzwi. Czy muszę zdemontować konsolę środkową lub coś w tym stylu, zanim wyciągnę uchwyt na kubek? Naprawdę trudno to zrobić. Czuję, że zaraz go złamię lub coś zepsuję. Już żałuję, że to zrobiłem, bo teraz nie mogę go zatrzasnąć z powrotem na miejsce i drzwi się teraz nie zamykają.

#9 ·
Możesz pociągnąć wokół przeszkody. Przesuń drzwi przesuwne tak daleko, jak to możliwe. Dwa klipsy, które trzymają uchwyt na kubek z tyłu, muszą się odłączyć i będą MOCNO trzymać. Wyjmowałem uchwyt na kubek z konsoli wiele razy (aby podłączyć zasilanie 12 V z gniazda zasilania). Nigdy nie musiałem demontować konsoli, żeby go wysunąć.

#10 ·
Możesz pociągnąć wokół przeszkody. Pociągnij drzwi przesuwne tak daleko, jak to możliwe. Dwa klipsy, które trzymają uchwyt na kubek z tyłu, muszą się odłączyć i będą MOCNO trzymać. Wyjmowałem uchwyt na kubek z konsoli wiele razy (aby podłączyć zasilanie 12 V z gniazda zasilania). Nigdy nie musiałem demontować konsoli, aby go wysunąć.
Ok, spróbuję jeszcze raz. Dzięki!