SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Pytania dotyczące jasnej skórzanej tapicerki nappa w XC60 T8 z 2021 roku

6.2K views 11 replies 11 participants last post by  Gary-16-Xc90  
#1 ·
Zamierzam w przyszłym tygodniu obejrzeć model XC60 T8 Recharge Inscription z 2021 roku, który ma srebrny lakier i jasne wnętrze z nappowej skóry.
Czy powinienem mieć jakieś obawy dotyczące pielęgnacji tak jasnej skóry nappa? Sugestie dotyczące produktów do pielęgnacji skóry, częstotliwości pielęgnacji itp.? Byłbym nowym właścicielem Volvo.

Dzięki
Rick

#2 ·
Zamierzam w przyszłym tygodniu obejrzeć model XC60 T8 Recharge Inscription z 2021 roku, który ma srebrny lakier zewnętrzny i jasne wnętrze ze skóry nappa. Czy powinienem mieć jakieś obawy dotyczące pielęgnacji tak jasnej skóry nappa? Sugestie dotyczące produktów do skóry, których należy używać, częstotliwości pielęgnacji itp.? Byłbym nowym właścicielem Volvo. Dzięki Rick
Trwałość skóry nappa jest całkiem dobra. Była okropna w pierwszym roku modelowym na platformie SPA (2016 XC90). Ale powinno być dobrze. Niebieskie dżinsy i inne kolory ubrań bardzo łatwo przenoszą się na jasną skórę. Moim zdaniem najlepszym sposobem pielęgnacji skóry są własne zestawy do pielęgnacji skóry Volvo. Pomiędzy użyciem zestawu a wytarciem wszelkich przeniesień koloru z odzieży jest to tak proste, jak użycie wilgotnej ściereczki z mikrofibry. Jeśli czarna skóra jest możliwa, polecam ją. Jasną skórę bardzo trudno jest utrzymać bez przenoszenia. Wysyłane z mojego SM-G975U za pomocą Tapatalk

#4 ·
Zgadzam się również, że jeśli zamierzasz wybrać blond skórę, będziesz musiał częściej czyścić. Mam bursztynową skórę i uważam, że zestaw do pielęgnacji skóry Volvo działa świetnie. Na rynku jest mnóstwo środków do czyszczenia i pielęgnacji skóry i wypróbowałem wiele z nich. Niektóre wymagają wytarcia wilgotną szmatką po użyciu środka czyszczącego, niektóre dodają skórze lekki połysk. Zestaw Volvo jest bardzo łatwy w użyciu i sprawia, że skóra wygląda jak nowa. Pamiętaj również, że napis ma skórę na górze deski rozdzielczej i to przynajmniej od czasu do czasu będzie wymagało pielęgnacji. Jednym z powodów, dla których wybrałem bursztyn zamiast blondu, było to, że przynajmniej w modelach z 2020 roku kierownica była blond i czarna. Nie wyobrażałem sobie, że uda mi się utrzymać to w czystości przez bardzo długi czas.
Volvo zaleca czyszczenie/pielęgnację 1-4 razy w roku. Wyobrażam sobie, że w przypadku blond skóry i dżinsów byłoby to częściej.

#5 ·
Ja też chciałem tę blondynkę....wygląda ostro....Dużo filmów "jak to zrobić" tutaj PDF-y - AMMO AUTO CARE INC. Byłem przekonany, że z łatwością utrzymam skórę w czystości, ponieważ sprzątam co tydzień i nie mam dzieci....kierownica była moim zmartwieniem....Nie mówię, że nie można jej utrzymać w czystości, ale z czasem myślę, że się zabrudzi.

#6 ·
Zestawy Volvo do pielęgnacji skóry są trochę drogie, ale moim zdaniem całkowicie warte swojej ceny. Jasna i bursztynowa skóra rzeczywiście wykazuje duży transfer barwnika - ale czyści się w kilka sekund, przy użyciu odpowiednich produktów. Nie martwiłbym się zbytnio. Skóra Nappa z lat 2016 i 2017 w pierwszych samochodach SPA była bardziej miękka, a siedzenia miały inne przeszycia. Występowały problemy z wczesną degradacją (wymieniłem siedzenia w XC90 T8 z 2017 roku). Ale nowa Nappa jest tylko trochę grubsza. Jest to zauważalne, jeśli masz je obok siebie, ale prawie niezauważalne. Jeśli szukasz modeli z lat 2020-2021, nie martwiłbym się.

#9 ·
Zamierzam w przyszłym tygodniu obejrzeć model XC60 T8 Recharge Inscription z 2021 roku, który ma srebrny wygląd zewnętrzny i jasne wnętrze ze skóry nappa.
Czy powinienem mieć jakieś obawy dotyczące pielęgnacji tak jasnej skóry nappa? Sugestie dotyczące skóry
produkty do użycia, częstotliwość pielęgnacji itp.? Byłbym nowym właścicielem Volvo.

Dzięki
Rick
Używam Gyeon Leather Kit Mild. Łatwy w użyciu i nie niszczy skóry. Używam go co 3 miesiące, a pomiędzy tymi 3 miesiącami tylko wilgotną ściereczką z mikrofibry do wytarcia powierzchni. Możesz również użyć środka czyszczącego z zestawu do czyszczenia tworzyw sztucznych i skórzanej deski rozdzielczej. Oszczędza mi to kupowania różnych produktów do czyszczenia wnętrza w ogóle. Powłoka skórzana, która jest dostarczana z zestawem, pozostawia matowe wykończenie, które wolę od błyszczącego wykończenia.

#10 ·
Właśnie wymieniłem mojego XC60 T8 inscription z 2018 roku na XC60 recharge inscription z 2021 roku... oba z blond skórzaną tapicerką. Po trzech latach fotel kierowcy trochę się zszarzał i został łatwo wyczyszczony... wyglądał doskonale w momencie zwrotu...

Nie mam dzieci ani psów, więc reszta wnętrza nigdy tak naprawdę nie była używana. Kierownica zabrudziła się najbardziej, podobnie jak drzwi po stronie kierowcy... ale ponownie wyczyszczone łagodnym mydłem i wodą...

W Kalifornii ciemne siedzenia i samochody nagrzewają się na słońcu... więc blond jest naprawdę lepszy i nie wahałem się. Od 1984 roku mam jasną skórę w moich Volvo. (Tak, mój 240 z 1984 roku uratował życie mojej żony itp...)

Doceniam powyższe komentarze... zdobędę produkty do pielęgnacji skóry Volvo i lepiej zadbam o nowego XC60

#11 ·
Mam skórzaną tapicerkę Nappa w kolorze blond w moim S90. Żadnych problemów i jest idealna po 50 tys. milach. Po prostu ciągle używaj zestawu do pielęgnacji skóry Volvo.

Jedyne dziwne zużycie, jakie miałem, dotyczyło skórzanej klamki drzwi. Z jakiegoś powodu farba się ściera i nie jestem pewien dlaczego. Jakość klamki drzwi wydaje się inna niż jakość farby na siedzeniach.

Wysłane z mojego YAL-L21 za pomocą Tapatalk

#12 ·
Mam jasne wnętrze w moim MY16 XC90. Kupiłbym je ponownie - bez wątpienia. Dla mnie jasne i bursztynowe mogą bardziej pokazywać przenoszenie barwnika, podczas gdy antracyt i klon je maskują (ale przenoszenie barwnika nadal występuje, nawet jeśli go nie widać). Po prostu weź to, czego chcesz i dbaj o to proaktywnie.