SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Nowość w rodzinie V90CC

2K views 11 replies 7 participants last post by  AeroDan  
#1 ·
W każdym razie, wszelkie opinie lub informacje są bardzo mile widziane i nie mogę się doczekać, aby dowiedzieć się więcej o technologii, a w każdy weekend szukam jakiegoś miejsca, żeby po prostu pojechać na przejażdżkę. Nie mogę się doczekać lata! Dzięki wszystkim. Dave

• Like
Reactions: fusace
#2 ·
Jedyną rzeczą, która się wyróżnia, 2017 w porównaniu do innych lat, jest prędkość Sensus, z jaką się ładuje po pierwszym uruchomieniu samochodu. Jest wolny, szczególnie w porównaniu do 2019, a nawet bardziej w porównaniu do 2020; jest to jednak kwestia nastawienia się na NIE próbowanie używania/zmieniania czegokolwiek przez pierwsze 50 sekund po uruchomieniu samochodu. Jest to więc zmiana nawyku i oczekiwań.

Tarcze hamulcowe mogą być problemem, klocki hamulcowe nie wytrzymują długo (jak w modelu V60, który posiadasz). Poza tym, te samochody są solidnymi wykonawcami, krążownikami drogowymi. Uwielbiam swój samochód, w tym samym kolorze co Twój, ma 45 tys. mil i żadnych większych problemów, do tego stopnia, że nie wezmę przedłużonej gwarancji po przekroczeniu 50 tys. mil.

#3 ·
Kolejny facet z kombi! Ja też. Przeszedłem z kombi Saab 9-5 Aero z 2004 roku na V60CC (którym teraz jeździ moja żona), a następnie na V90CC z 2021 roku. Zgadzam się, ten samochód sprawia wrażenie krążownika szos i nie mogę się doczekać naszej następnej podróży. Pamiętam, że kilka lat temu widziałem klonowy brązowy V60 lub 90 w naszym salonie i pomyślałem, że jest bardzo atrakcyjny. Jeździłem brązowym Lincolnem-Mercury Capri V6 jako młody chłopak.

#4 ·
Oto kilka zdjęć, zanim zawiozłem go do domu w śnieżycy. Od tamtej pory nie był czyszczony! (Zima staje się brutalna). Zauważam, że Sensus działa wolno, ale tak naprawdę mi to nie przeszkadza, ponieważ zwykle nie majstruję przy wielu rzeczach, kiedy uruchamiam samochód. Muszę się śmiać, że oba systemy nawigacyjne naszych Volvo myślą, że adres naszego domu jest oddalony o pół mili.

#5 ·
Fajnie! Jaki rozmiar felg?

#7 ·
Fajnie! Jakie rozmiary felg?
Są to 20-calowe. Nie byłem pewien, czy spodoba mi się ten rozmiar ze względu na problemy z drogami i dziurami w okolicy, ale jazda wydaje się nie cierpieć, a na autostradzie są gładkie jak masło i dobrze się prowadzą.

• Like
Reactions: fusace
#8 ·
Kupiłem mój model 2018 V90 CC OR z przebiegiem 11 000 mil w sierpniu i przejechałem tylko 3000 mil. Jak dotąd żadnych problemów, jedynym potknięciem było zabranie rodziny do kina samochodowego, a moje córki i żona oglądały film z bagażnika. Siedząc na zderzaku z nogami zwisającymi, klapa bagażnika cały czas się zamykała, do tego stopnia, że moja córka bała się tam znowu usiąść... Zadzwoniłem do Volvo OnCall i zapytałem, czy mogę wyłączyć, a nawet rozważyć wyjęcie bezpiecznika. Ostatecznie zorientowałem się, że kluczyki były w mojej kieszeni i kiedy byłem w zasięgu, ich zwisające nogi uruchamiały czujnik tylnej klapy... Teraz po prostu zostawiam kluczyki na przednim siedzeniu i nie ma problemów.

#10 ·
Cześć Dave, To była moja wymiana w Rahal. Uwielbiałem ten samochód, a jedynym powodem, dla którego go wymieniłem, było to, że z powodu COVID moja żona i ja zdaliśmy sobie sprawę, że nie potrzebujemy dwóch samochodów. Więc mój syn dostał BMW X5d. Potem brakowało mi dodatkowej przestrzeni w SUV-ie. Zatem zobaczyłem zadbanego XC90 R-design w Rahal i zawarłem umowę. Podróżujemy do Teksasu około 4 razy w roku z Pittsburgha, więc dodatkowa przestrzeń przyda się z 2 psami. Samochód był całkowicie niezawodny, nigdy nie sprawiał mi żadnych problemów. Tak naprawdę nigdy nie planowałem się go pozbyć i właśnie założyłem nowy zestaw Vredestein quadra pro na samochód i są gładkie, lepsze niż pirellis. P.S. Jeśli jesteś zainteresowany zestawem bagażników dachowych Volvo, mogę zrobić Ci dobrą ofertę. Cieszę się, że podoba Ci się samochód, wiem, że mi się podobał. Tom

#11 ·
Cześć Dave, to była moja wymiana w Rahal. Uwielbiałem ten samochód i jedynym powodem, dla którego go wymieniłem, było to, że z COVID-em moja żona i ja zdaliśmy sobie sprawę, że nie potrzebujemy dwóch samochodów. Więc mój syn dostał BMW
X5d. Potem brakowało mi dodatkowej przestrzeni w SUV-ie. Zobaczyłem więc zadbanego XC90 R-design w Rahal i zawarłem umowę. Podróżujemy do Teksasu około 4 razy w roku z Pittsburgha, więc dodatkowa przestrzeń przyda się z 2 psami.
Samochód był całkowicie niezawodny, nigdy nie sprawiał mi żadnych problemów. Tak naprawdę nigdy nie planowałem się go pozbyć i właśnie założyłem nowy zestaw Vredestein quadra pro na samochód i są gładkie, lepsze niż pirellis.
P.S. Jeśli jesteś zainteresowany zestawem bagażników dachowych Volvo, mogę zrobić Ci dobrą ofertę.
Cieszę się, że podoba Ci się samochód, wiem, że mi się podobał. Tom
Cóż, czyż to nie mały świat. Po prostu podziękuję za wymianę, to było dokładnie to, czego szukałem. Wiedziałem, że potrzebuję 17' lub 18', żeby dostać klonowy brąz, więc od czasu do czasu sprawdzałem, co mają w ofercie. Kupiliśmy XC60 kilka miesięcy temu, kiedy próbowali pobić rekord sprzedaży samochodów w miesiącu i złapaliśmy na tym dobrą ofertę. Tak naprawdę nie szukałem innego samochodu tak szybko, ale zobaczyłem, że Twój przyszedł i nie mogłem go przegapić. Właściwie zamieniłem większego SUV-a na kombi; kolejny przykład na to, że nasze potrzeby często się zmieniają. Cieszę się, że pokochałeś ten samochód, to widać. Byłem zaskoczony, jak każda część samochodu była w nienagannym stanie. Trudno to zrobić z 2 psami. (Mamy tylko 1) Cieszę się, że opublikowałeś i mam nadzieję, że spodoba Ci się XC90. Dave