SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Nowy rozrusznik klika, ale nie kręci

2.5K views 17 replies 4 participants last post by  Yellow frog  
#1 ·
Więc ostatnio wymieniłem rozrusznik, ponieważ mój stary był bardzo zły i teraz mam ten sam objaw na nowym rozruszniku, klika tylko, jeśli stuknę w elektromagnes, działa do następnego dnia. Nowy rozrusznik ma około 1 roku (nieoryginalny), czy to możliwe, że tłok wewnątrz elektromagnesu wymaga czyszczenia, może cienka warstwa smaru?
S40 t5 2005
Man FWD

Wielkie dzięki

#3 ·
Jakieś kody?
Mój rozrusznik S90 niedawno się zepsuł. Samochód czasami odpalał, innym razem kręcił, ale nie uruchamiał się - najwyraźniej było zwarcie w mojej skrzynce bezpieczników, które spaliło mój rozrusznik, skrzynkę bezpieczników i ECM (według serwisu). Spowodowało to spadek napięcia do 0,1, co nie wystarczyło, aby wszystko się uruchomiło.

#4 ·
Any codes?
My S90 starter recently went out. The car would start sometimes, other times it would crank but not turn over - apparently there was a short in my fuse box, it burn out my starter, the fuse box and the ECM (according to the dealership). This caused the voltage to drop to 0.1, which wasn't enough power to get everything turning.
Jeszcze nie sprawdziłem kodów, sprawdzę to później dzisiaj, ale jeśli nie mam żadnych kodów, czy jest możliwe nasmarowanie tłoka wewnątrz cewki elektromagnetycznej? A może to wielkie nieporozumienie?

#12 ·
Ok, więc głosuję za tym, żebyś wyszczotkował i wyczyścił wszystkie istniejące połączenia.
Zarówno zaciski akumulatora, jak i kabel uziemiający.
But zacisku akumulatora.
Połączenia kablowe z rozrusznikiem
Połączenia alternatora i przewody
Przewód uziemiający do elektromagnesu.
Zacznij od podstaw i działaj dalej,

Zalecam również sprawdzenie taśm uziemiających na akumulatorze i silniku.
Zleć również przetestowanie akumulatora.

#13 ·
Ok, więc głosuję za tym, żebyś wyczyścił wszystkie istniejące połączenia za pomocą drucianej szczotki.
Zarówno zaciski akumulatora, jak i kabel uziemiający.
But zacisku akumulatora.
Połączenia kablowe z rozrusznikiem
Połączenia alternatora i przewód
Przewód uziemiający do elektromagnesu.
Zacznij od podstaw i przejdź od tego momentu,

Również polecam sprawdzenie pasków uziemiających na akumulatorze i silniku.
Sprawdź również akumulator.
Ok, więc zrobiłem wszystko, druciana szczotka na wszystkich połączeniach, nawet włożyłem cienką warstwę smaru do elektromagnesu rozrusznika, gdzie znajduje się tłok, a wszystkie paski uziemiające wyglądają dobrze. Zrobiłem to 2 dni temu i rozrusznik działa, ani jednego kliknięcia, akumulator jest dobry, wymieniłem go 3 lata temu