SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner
1 - 16 of 16 Posts
Re: Nowa aktualizacja oprogramowania dla osób z problemami ze skrzynią biegów (Mistral)

AH HA, potwierdzone. Ciągle czułem to drżenie i wierzę, że mulman wspomniał o blokowaniu konwertera momentu obrotowego. Warsztat drapał się po głowie (dwa razy), kiedy przywiozłem go na serwis. Trochę mnie zignorowali w tej kwestii. W końcu udało mi się zmusić ich do zainstalowania (wierzę, że tego) aktualizacji około miesiąc temu. Już nie tak powszechne, ale wciąż czuję, że tam jest.

Abyśmy tylko mogli dowiedzieć się, dlaczego w niektóre dni mamy pełną moc, a w inne dni czujemy się, jakby nie było doładowania turbosprężarki... bo uwielbiam swój bieg do wyprzedzania, kiedy ma dobry dzień.

Odp: Nowa aktualizacja oprogramowania dla osób z problemami ze skrzynią biegów (Mistral)

Zauważyłem, że moja skrzynia biegów czasami szarpie przy zmianie biegów na wyższy, poza tym nie mam żadnych zastrzeżeń. Mimo to zrobię tę aktualizację przy następnej wizycie w serwisie....

Re: Nowa aktualizacja oprogramowania dla osób z problemami ze skrzynią biegów (Mistral)

Mam problem z redukcją z 3 na 2. Miałem to 4 miesiące temu i wtedy to wgrali i trochę pomogło, więc jestem ciekaw, czy to całkowicie naprawi problem. Zrobię to za około 3 tygodnie, kiedy będę na kolejnej wizycie. Dam wam znać!

Re: (CH)
Miałem flash dla ECU (dla SSS) i miałem aktualizację skrzyni biegów w tym samym czasie około miesiąc temu, miałem to tylko w mieście, ale wydaje się, że spadło o 1-2 mpg. Średnia według komputera samochodowego.

Re: (Ride S40T)

Cytat pierwotnie opublikowany przez Ride S40T »
Miał flash dla ECU (dla SSS) i miał aktualizację skrzyni biegów w tym samym czasie około miesiąc temu, miał go tylko w mieście, ale wydaje się, że spadł o 1-2 mpg. Średnia według komputera samochodowego.
Czy skrzynia biegów działa inaczej?

Re: (Ride S40T)

Cytat pierwotnie opublikowany przez Ride S40T »
Miał flash dla ECU (dla SSS) i miał aktualizację skrzyni biegów w tym samym czasie około miesiąc temu, miał go tylko w mieście, ale wydaje się, że spadł o 1-2 mpg. Średnia według komputera samochodowego.

F cała masa tego! Już myślę, że moje MPG jest złe, myślę, że uniknę tego flasha

Re: Nowa aktualizacja oprogramowania dla osób z problemami z automatyczną skrzynią biegów (littlezipp)

Cytat, pierwotnie opublikowany przez littlezipp »
Mam problem z redukcją z 3-2. Miałem go 4 miesiące temu i wtedy to zaktualizowali i trochę pomogło, więc jestem ciekaw, czy to całkowicie to naprawi. Zrobię to za około 3 tygodnie, kiedy będę na kolejnej wizycie. Dam wam znać!

Aktualizacja naprawi szarpanie przy redukcji z 3-2.

Czy to aktualizacja do ECU? Bo tego właśnie potrzebuję, aby usunąć ulepszenie Evolve 93 ECU i zainstalować Heico softloader.
-Bobby

Cześć,
Słyszałem dużo o systemie aquamist, ale nie mam pojęcia, co to jest? Czy mógłbyś mi to wyjaśnić? Czy z moimi modyfikacjami również wytworzyłby więcej mocy? Jeśli tak, to o ile więcej? Wielkie dzięki za odpowiedź. Trzymaj się.
-Bobby

Re: (2006S40T5)

Cytat, pierwotnie napisany przez 2006S40T5 »
Tak, sądzę, że jest to aktualizacja dla ECU
To nie jest aktualizacja ECU. Powyżej znajdują się dwie aktualizacje, jedna dla jednostki sterującej automatyczną skrzynią biegów i jedna dla sprzęgła AWD.

Tom.

DZIĘKI!

Zatrzymałem się dzisiaj u mojego dealera i rozmawiałem z szefem warsztatu. Mam już termin na aktualizację oprogramowania w moim V70 z 2000 roku. Wykazuje problemy z redukcją biegu, o których mowa w biuletynie na tym wątku.

Szef warsztatu jest bardzo pewien, że aktualizacja rozwiąże mój problem (przynajmniej tak pewny, jak MOŻE być, nie podłączając mojego samochodu do sprzętu diagnostycznego warsztatu).

Przy okazji powiedział mi, ŻEBYM KONIECZNIE PRZYNISŁ KOPIĘ WYDRUKU Z POCZĄTKU TEGO WĄTKU DLA TECHNIKA DO UŻYCIA.

Brad Cole

Re: Nowa aktualizacja oprogramowania dla osób z problemami z automatyczną skrzynią biegów (s40turbo585)

Cytat, pierwotnie opublikowany przez s40turbo585 »
Przepraszam, że przywracam ten wątek, ale kiedy występuje "drżenie konwertera momentu obrotowego" i jak długo trwa?

nie jestem pewien.... ale zastanawiam się, czy ludzie mylą drżenie z twardym zablokowaniem lub odblokowaniem
Image

1 - 16 of 16 Posts