SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Miesięczne raty za S60, finansowanie vs. leasing?

2K views 6 replies 7 participants last post by  GrecianVolvo  
#1 ·
Zastanawiałem się, jakiego rodzaju miesięczną ratę wszyscy otrzymują za S60. Czy większość z was bierze leasing czy finansowanie? Jeśli czujesz się swobodnie, żeby powiedzieć, po prostu jestem ciekaw, jakiego rodzaju miesięczna rata wchodzi w ten samochód. Wiem, że zależy to od wielu różnych czynników, ale po prostu jestem ciekaw, żeby wiedzieć.

#2 ·
Liczby będą się oczywiście różnić, ale finansowaliśmy z ofertą 1,9% od Volvo. Z ciekawości zapytałem o opcje leasingu, a mój sprzedawca powiedział mi, że 299 $ dotyczy samochodu bez opcji. Oszacował około 370-380 $ miesięcznie za nasz samochód (T5, premium, climate), z 2000 $ płatnymi przy podpisywaniu umowy. Nasza płatność naprawdę nie jest o wiele wyższa niż to.

#7 ·
Liczby będą się oczywiście różnić, ale finansowaliśmy z ofertą 1,9% od Volvo. Z ciekawości zapytałem o opcje leasingu, a mój sprzedawca powiedział mi, że 299 $ dotyczy samochodu bez opcji. Oszacował około 370-380 $ miesięcznie za nasz samochód (T5, premium, climate), z 2000 $ płatnymi przy podpisaniu. Nasza płatność naprawdę nie jest o wiele wyższa niż to.
Właściwie różnica między "podstawowym" S60 T5 a tym z pakietami Climate i Premium wynosi raczej od 38 do 40 $ miesięcznie.

#4 ·
Wczoraj zamówiłem nowego S60 T5 w leasingu. Volvo ma doskonałą ofertę leasingu do końca marca. Resztki są znakomite - 65 - 68% w zależności od przebiegu/roku (10K-15K). Do końca marca dostępne są również dobre oferty finansowania. Potem, kto wie...

#5 ·
Wczoraj zamówiłem w leasingu nowego S60 T5. Volvo ma doskonałą ofertę leasingu do końca marca. Resztki są znakomite - 65 - 68% w zależności od przebiegu/roku (10K-15K). Do końca marca są również dobre oferty finansowania. Potem, kto wie...
Biorąc pod uwagę, że sprzedają 2012 na początku 2011 roku, resztki powinny być nieco lepsze; zwłaszcza przy mniejszym przebiegu.

#6 ·
Zastanawiałem się, jakiego rodzaju miesięczną płatność wszyscy otrzymują za S60. Czy większość z was bierze leasing czy finansowanie? Jeśli czujesz się swobodnie, mówiąc, jestem po prostu ciekaw, jaki rodzaj miesięcznej płatności wchodzi w ten samochód. Wiem, że zależy to od wielu różnych czynników, ale po prostu jestem ciekaw.
Jedną rzeczą, którą należy wziąć pod uwagę i którą pamiętam z innego wątku, było to, że opłacone z góry utrzymanie, SnS, jest tylko na czas trwania leasingu. Jeśli kupisz samochód na końcu, nie otrzymasz już żadnej bezpłatnej konserwacji. A jeśli weźmiesz leasing na więcej niż zwykłe mile, opłacone z góry utrzymanie i tak nie poszło dalej.Może to błędne, może się to zmieniło, ale po prostu sprawdziłbym to jeszcze raz i upewnił się, że wiesz, czy uważasz, że istnieje nawet odległa możliwość, że kupisz na końcu.