SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Zawieszenie pneumatyczne Miessler

4.5K views 33 replies 8 participants last post by  Glennda5id  
#1 ·
Witajcie wszyscy,

Zastanawiam się, czy ktoś ma doświadczenie z Miesslerem, rozważam użycie ich zawieszenia pneumatycznego?

Dzięki.

#2 ·
To prawdopodobnie dostawca OE dla Volvo (Mercedes, Audi, BMW), to byłoby moje przypuszczenie. Nawet niektóre części Arnott są produkowane w UE, może to być ten sam dostawca. Jeśli wysyłka nie jest zbyt zła, zdecydowałbym się na to.

To znaczy, że jest wyprodukowane w Niemczech, jak źle może być?

Patrząc na ich stronę internetową, można dostać dwie tylne poduszki i oba przednie amortyzatory za około 1400,00 USD, z wysyłką. To całkiem nieźle.

#3 ·
Nawet jeśli są dostawcami OE, większość linii aftermarketowych tej samej firmy nie jest tej samej jakości. Czasami tak jest. W przypadku przodu, duże pytanie, jakie bym miał, to czy amortyzator jest regulowany elektronicznie, tak jak amortyzator OE. Czasami tak jest, czasami jest to tylko rezystor, więc samochód nie wyrzuca kodu.

#9 ·
Moje 2021 są wyprodukowane przez ATE. Będę musiał sprawdzić 2023, jak żona wróci do domu.

View attachment 230016
Wygląda na to, że nadal mogą być od ATE, przynajmniej według tego:

#31 ·
Zawór regulacyjny nie jest pokazany. Pokazane jest złącze elektryczne. Większość tych produktów z rynku wtórnego będzie miała złącze, ale za nim jest po prostu rezystor, aby komputer pokładowy samochodu nie zgłaszał problemów. Bardzo wątpię, czy ktoś produkuje na rynku wtórnym elektronicznie regulowany amortyzator do tego pojazdu. W procesie tym jest po prostu zbyt wiele wysiłku i własności intelektualnej. Właściwie nigdy nie widziałem na rynku wtórnym elektronicznie regulowanego amortyzatora do żadnego zastosowania w pojeździe. Zawsze jest to stały amortyzator z atrapą złącza elektrycznego.

Stwierdzenie "Przednie prawe zawieszenie pneumatyczne / aktywny układ jezdny dla Volvo" uderza mnie jako opis tego, z czym produkt ma być "kompatybilny". To nie jest opis samego produktu.

Nie oczekuję, że produkt Arnott będzie dużo lepszy, ale przynajmniej pozyskują niektóre komponenty od wysokiej jakości dostawców.
Arnott z całą pewnością produkuje prawdziwe zamienniki. Założyłem je w swoim samochodzie i samopoziomuje się i dostosowuje do różnych trybów jazdy..

#22 ·
Są to resory pneumatyczne i jako takie będą się podnosić i opuszczać w sposób kontrolowany przez sprężarkę powietrza, blok zaworów i ECU samochodu. Jednak amortyzatory (prawdopodobnie) nie są regulowane elektronicznie.
@Rodtheviking - Nie chcę się spierać, tylko być dokładnym. Na stronie produktu pokazano złącze, aby przeciętny konsument pomyślał, że mogą być regulowane elektronicznie. Szczerze mówiąc, opis produktu jest w najlepszym razie niejasny, ale w mojej opinii bardziej mylący.

#24 ·
Co chcesz poprawić, dokonując wymiany?
Właściwie w tej chwili ich nie wymieniam, ale przyjrzałem się im, badając problem z kompresorem.

Zimna pogoda w Chicago spowodowała typowy problem z kompresorem, wyłączał bezpiecznik na zimno, działał dobrze na ciepło. Oczywiście tuż po upływie przedłużonej gwarancji.

Chciałem więc tylko zorientować się, ile kosztowałoby zawieszenie, gdyby się zepsuło i co ludzie robili.

#32 ·
Ludzie, poduszki powietrzne to prawdziwe poduszki powietrzne. Wszystko związane z poziomowaniem pozostanie takie samo. Niezależnie od tego, ten samochód ma elektronicznie regulowane amortyzatory. Samochód może sprawić, że amortyzatory będą twardsze lub bardziej miękkie w zależności od warunków jazdy. Próbowałem zakomunikować, że amortyzatory z rynku wtórnego nie są regulowane. To regulowane amortyzatory sprawiają, że zamienniki OE są tak drogie.

#33 ·
Ludzie, poduszki powietrzne to prawdziwe poduszki powietrzne. Wszystko, co związane z poziomowaniem, będzie takie samo. Niezależnie od tego, ten samochód ma elektronicznie regulowane amortyzatory. Samochód może sprawić, że amortyzatory będą twardsze lub bardziej miękkie w zależności od warunków jazdy. Próbowałem zakomunikować, że amortyzatory z rynku wtórnego nie są regulowane. To regulowane amortyzatory sprawiają, że zamienniki OE są tak drogie.
Czy Arnott i Meissler na pewno nie mają elektronicznie regulowanych amortyzatorów? Tylko automatyczne poziomowanie?