SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
1,080 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Got in the car this evening, went to start it and it turned over but didn't catch.
Then in the message display on the dash; I see Immobilizer (something)
I turned the key back and tried again - she fired up
No message in the display at all - it was like it popped up for a second and it was gone once the car was running.

Every once in a while I have a starting situation where it doesn't start the first time - for a couple of years in fact. But never a message.

Any thoughts?
Time for a new battery?
 

·
Registered
Joined
·
11,927 Posts
Got in the car this evening, went to start it and it turned over but didn't catch.
Then in the message display on the dash; I see Immobilizer (something)
I turned the key back and tried again - she fired up
No message in the display at all - it was like it popped up for a second and it was gone once the car was running.

Every once in a while I have a starting situation where it doesn't start the first time - for a couple of years in fact. But never a message.

Any thoughts?
Time for a new battery?
Sometimes it seems the immobilizer just doesn't read the key properly.

I seem to get this message about once or twice a year, both in my old T5 and my R. Nothing is wrong - always starts on the 2nd try.
 

·
Registered
Joined
·
1,080 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Thanks for taking a little of the anxiety out of this situation.

I said that I have this happen once in a while; for a couple of years even .. Now I am wondering if this is the fist time I noticed the breif flash of a message.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top