Czy ktoś wie, gdzie znajduje się ECU i jak uzyskać do niego dostęp? Próbuję zrobić zdjęcie, aby dostarczyć informacje z etykiety do Hilton Tuning, aby zobaczyć, jakie opcje mogą wymyślić dla pakietu tuningowego. Z góry dziękuję
Super! Skontaktowałem się z nimi na FB, ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi z tuningiem T6Czy ktoś wie, gdzie znajduje się ECU i jak się do niego dostać? Próbuję zrobić zdjęcie, aby dostarczyć informacje z etykiety do Hilton Tuning, aby zobaczyć, jakie opcje mogą wymyślić dla pakietu tuningowego. Z góry dziękuję
Wy dzisiejsze dzieciaki ha (nie mając pojęcia, czy jestem starszy od was) Poszedłem na ich stronę internetową, znalazłem ich e-mail informacyjny. Jeśli widzę jedną z tych firm bez strony internetowej, tylko na Facebooku, jestem ostrożny...Super! Skontaktowałem się z nimi na FB, ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi w sprawie tuningu T6
To do bani.Jeśli jesteś ciekawy, musiałem pobrać informacje z mojego ECM, aby sprawdzić, czy Rob z Hilton mógłby go dostroić. Niestety mam zaktualizowany ECM (chyba zmiana w '19) i Hilton go nie złamał, ale skontaktują się ze mną, gdy to zrobią. Urządzenie jest dokładnie takie, jak powiedział Avboden, przed lewym przednim kołem. Nie ma otworu dostępowego, trzeba odchylić wykładzinę błotnika, ale to dość proste, a kiedy już zrozumiałem, jak otworzyć skrzynkę ochronną, to też było dość proste. Jeśli/kiedy dostroisz, musisz mieć możliwość wyjęcia ECU, aby podłączyć go do komputera za pomocą kabla, który wysyła Ci Hilton. Zdjęcia poniżej:
View attachment 114735 View attachment 114736 View attachment 114737
Obecnie prawie żadne ECU nie znajdują się w kabinie. ECU w komorze silnika są normą, krótsze trasy kablowe do wszystkiego, co ma znaczenie dla ECU i szczerze mówiąc, łatwiejsze w serwisowaniu niż rozbieranie deski rozdzielczej.Doskonała robota. Dlaczego inżynierowie Volvo zdecydowali się zamontować ECU w tym miejscu? Nie chodzi o to, że nie ma miejsca po stronie kierowcy pod deską rozdzielczą lub w innym dogodniejszym miejscu. Umieścili również skrzynkę bezpieczników POD dywanikiem po stronie pasażera, razem z uchwytem na kartę SIM
Wysłane z mojego KB2005 za pomocą Tapatalk