SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Koszty ubezpieczenia

1.4K views 6 replies 7 participants last post by  JRL  
#1 ·
Niedawno sprzedaliśmy Mustanga V6 mojej żony z 2001 roku i kupiliśmy jej nowego V50. 50 jest warte około 4 razy więcej niż kucyk. Nasze ubezpieczenie wzrosło tylko o 18,00 USD rocznie. (Do około 800 USD z 500 USD udziału własnego w kolizji)

#2 ·
Re: Koszty ubezpieczenia (ProfessorO)

Z mojego doświadczenia wynika, że "symbol" samochodu ma duży wpływ na stawki ubezpieczeniowe. Ponieważ samochody typu pony car są często prowadzone przez niedoświadczonych młodszych kierowców, może to tłumaczyć wyższy symbol samochodu, a w rezultacie wyższe stawki ubezpieczeniowe.

#3 ·

Część składki ubezpieczeniowej specyficzna dla pojazdu jest prawie zawsze oparta na historii roszczeń dla danej marki, modelu i wykończenia - a nie tylko na wartości gotówkowej pojazdu. Z jakiegokolwiek powodu (w tym przypadku jest to dość oczywiste) branża ostatecznie wypłaciła znacznie więcej roszczeń za Mustangi w przeciwieństwie do kombi Volvo. Zatem proporcjonalnie wyższa stawka dla tych pierwszych.

#6 ·

Zamierzam wkrótce wziąć w leasing nowy pojazd. Pierwotnie planowałem coś taniego i niezawodnego... Np.: Honda Civic EX sedan, Nissan Sentra SE-R i S40 2.4i. Moja wycena dla Hondy była o 80,00 $ wyższa niż dla Volvo. Mój agent powiedział mi, że to dlatego, że Hondy i Nissany są dość często kradzione. Zakładam, że Mustang był również dość popularnym samochodem dla złodziei.

#7 ·
Re: Koszty ubezpieczenia (nobbe3728)

WSZYSTKIE nowsze Volvo mają najwyższą ocenę ubezpieczeniową.
A teraz idź po tego Vipe'a.
Jeśli masz, powiedzmy, 50 lat, masz idealną historię jazdy i płacisz około 800 do 1000 dolarów rocznie za swoje Volvo, ten Viper będzie Cię kosztował około 6000 dolarów
Image
rocznie za ubezpieczenie
JRL.