SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Otwory wentylacyjne maski / maska ​​z włókna węglowego?

20K views 31 replies 17 participants last post by  eye roll  
#1 ·
Widziałem wcześniej zdjęcie S40 z otworami wentylacyjnymi na masce i nie mogę ich ponownie znaleźć. Mam wrażenie, że nasze silniki trochę się przegrzewają po przejechaniu pewnego czasu, więc zastanawiałem się, czy ktoś miał pomysł lub ma tu otwory wentylacyjne na masce. A co z maską z włókna węglowego? Czy ktoś ma taką lub wie, gdzie można ją zamówić?

#2 ·
#3 ·
To są te podniesione. Widziałem jeden z otworami wentylacyjnymi na górze maski. Ale te mi się podobają. Czy ktoś to robił?

#4 ·
Zgaduję, że to był biały samochód, na którym widziałeś te otwory wentylacyjne? To samochód Aja. To są w rzeczywistości otwory wentylacyjne Aston Martin z Vantage. Jednym ze sposobów na to jest usunięcie tylnej uszczelki na masce. Zrobiłem to jakiś czas temu i nie miałem żadnych problemów. Również samochody z turbodoładowaniem będą zatrzymywać więcej ciepła.

#5 ·
To był właściwie niebieski samochód! Ale chciałbym zobaczyć biały :) i mam samochód I, bez turbo ;(

#6 · (Edited)
To był tak naprawdę niebieski samochód! Ale chciałbym zobaczyć ten biały :) i mam samochód I, bez turbo ;(
Heico:

Image

Albo mogłeś myśleć o C30 Olega:

Image

Oto samochód AJ:

Image

Jest też fabryczna osłona maski, którą można było kupić u dealera. Ale to nie jest funkcjonalne. Osobiście uważam, że wygląda to jak ryż JDM z Walmart:

Image

Na T5 z K16 rozważyłbym to. Ale gdyby odpowietrznik maski był naprawdę konieczny, Volvo uwzględniłoby go w projekcie. Nie zamierzam zaprzeczać, że to utrzymuje rzeczy w chłodzie :)

Ale nie wyobrażam sobie, żeby odpowietrznik maski był konieczny w 2.4i

#7 ·
I masz rację MNIWT, to prawdopodobnie wcale nie jest konieczne. Po prostu, kiedy jadę w dłuższą trasę (4-5 godzin), mój silnik wydziela sporo ciepła, gdy otwieram maskę. Ale jednak, kiedy biorę Accorda V6 mojego taty lub inne samochody w mojej rodzinie, nie są one nawet w połowie tak gorące. To było tylko pytanie, które zawsze miałem, którego nigdy nie zadałem.

#11 ·
To był C30 Olega, który widziałem!! Ale cholera, naprawdę podoba mi się też AJ. Czy ktoś ma pojęcie, ile kosztuje instalacja?I masz rację MNIWT, to prawdopodobnie w ogóle nie jest konieczne. Po prostu, kiedy jadę w dłuższą trasę (45 godzin), mój silnik wydziela sporo ciepła, gdy otwieram maskę. Ale jednak, kiedy biorę Accorda V6 mojego taty lub inne samochody w mojej rodzinie, nie są nawet w połowie tak gorące. To było tylko pytanie, które zawsze miałem, którego nigdy nie zadałem.
Czy powiedziałbyś, że nasza komora silnika jest bardziej upakowana niż w Accordzie?

#13 ·
Podobają mi się otwory wentylacyjne maski GT-R. Może zrobię to z moją maską... ;) skoro i tak będzie malowana...

również o tej masce z włókna węglowego:

Image

#14 ·
Osobiście bym tego nie zrobił. Zbyt "ricey".
Widzę to, myślę, że zadziała tylko wtedy, gdy Twój samochód będzie wyglądał na "balls to the wall". Byłaby to ostatnia rzecz, którą bym zrobił, w przeciwnym razie myślę, że to nie pasuje.

Jeśli martwisz się tylko o ciepło, 'Gate, może po prostu podnieś tył maski, chyba że chcesz jednocześnie uzyskać agresywną stylizację.

#20 ·
Ok, skoro rozmawiamy tutaj o maskach i widzę, jak ludzie publikują posty o podkładkach z tyłu. Dlaczego? Jak to pomaga? Przesuwa więcej powietrza? Proszę wyjaśnij, nigdy nie widziałem jasnej odpowiedzi, dlaczego ludzie to robią.

#21 ·
To tylko po to, żeby pomóc pozbyć się gorącego powietrza, które normalnie jest uwięzione. Jest to dobre dla akumulatora i rury dolotowej, ale nie jestem pewien, jak skuteczne to tak naprawdę jest...

#22 · (Edited)
Założyłem wątek na ten temat prawie rok temu, niektórzy SS'owcy przedstawili wiele informacji o uwzględnieniu "otworów wentylacyjnych" lub "wlotów powietrza". Pewien facet faktycznie zmierzył ciśnienie w pewnych obszarach maski.

http://forums.swedespeed.com/showthread.php?183190-AfterMarket-Hoods

http://www.alibaba.com/product-gs/541138832/OEM_Style_Carbon_Fiber_Hood_for.html A tutaj jest prawdziwa maska z włókna węglowego dla nas

Myślę, że otwory wentylacyjne w masce to świetny pomysł i mogą być korzystne, ale wyglądający jak ryż s40... niezbyt dobry pomysł.

Najbardziej podoba mi się Elevate!

#24 ·
that hood is bad news bears. i wouldnt trust a hood coming out of china
zwłaszcza po zobaczeniu metod płatności za to... podejrzane

#27 ·
Czy mogę to wrzucić? Mam T5 S40, który ma cholerny problem z gorącym moczeniem, szczególnie na paliwie letnim, czasami tak bardzo się potyka przy ponownym uruchomieniu po gorącym moczeniu, że muszę poczekać kilka minut, zanim gdziekolwiek pojadę. Używam mojego samochodu do pracy i stoi na parkingu lub na ulicy w środku lata przez około godzinę na każdym postoju, który robię w ciągu dnia. Jestem w środkowym Teksasie, a temperatura nawierzchni może osiągnąć 160 stopni do godziny 11:00. Wydaje mi się, że utrata części ciepła spod maski w takich sytuacjach byłaby dobrą rzeczą, bez względu na to, jak wygląda metoda. Musiałem odpowietrzać maski w Jeepach z silnikami V8, aby zmniejszyć obszar wysokiego ciśnienia za chłodnicą, i w kilku samochodach wyścigowych z tego samego powodu.
Drugą rzeczą, nad którą się zastanawiałem, jest utrzymanie powietrza doładowania tak chłodnego, jak to tylko możliwe, co jest bezpośrednio związane z temperaturą pod maską. Czuję różnicę w mocy, gdy temperatura otoczenia przekracza 80 stopni, i znowu czuję, że jest to w dużej mierze spowodowane temperaturą pod maską. Zeszłego lata owinąłem rurę dolotową izolacją z włókna szklanego i trochę pomogło.
To tylko przemyślenia, ale zamierzam zrobić coś, aby poprawić przepływ powietrza przez komorę silnika przed latem.

#28 · (Edited)
Czy mogę to wrzucić? Mam T5 S40, który ma problem z gorącym moczeniem, szczególnie na paliwie letnim, czasami tak bardzo się potyka przy ponownym uruchomieniu po gorącym moczeniu, że muszę poczekać kilka minut, zanim gdziekolwiek pojadę. Używam mojego samochodu do pracy i stoi na parkingu lub na ulicy w środku lata przez około godzinę na każdym postoju, który robię w ciągu dnia. Jestem w Centralnym Teksasie, a temperatura nawierzchni może osiągnąć 160 stopni do godziny 11:00. Wydaje mi się, że utrata ciepła pod maską w takich sytuacjach byłaby dobrą rzeczą, bez względu na to, jak wygląda metoda. Musiałem odpowietrzać maski w Jeepach z silnikami V8, aby zmniejszyć obszar wysokiego ciśnienia za chłodnicą, a w kilku samochodach wyścigowych z tego samego powodu.
Drugą rzeczą, nad którą się zastanawiałem, jest utrzymanie powietrza doładowującego tak chłodnego, jak to możliwe, co jest bezpośrednio związane z temperaturą pod maską. Czuję różnicę w mocy, gdy temperatura otoczenia przekracza 80 stopni, i znowu czuję, że jest to w dużej mierze spowodowane temperaturą pod maską. Zeszłego lata owinąłem rurę wlotową izolacją z włókna szklanego i trochę pomogło.
To tylko przemyślenia, ale zamierzam zrobić coś, aby poprawić przepływ powietrza przez komorę silnika przed latem.
Tylko moje .02 - jeśli chcesz obniżyć NAJWIĘKSZĄ ilość ciepła - musisz albo zdjąć turbo i zlecić ceramiczne pokrycie żeliwnych kolektorów dobrej firmie (Jet Hot i tym podobne do około 1500 * F) LUB dostać koc turbo, który trochę kosztuje, ale inni przysięgają na to. Rura spustowa jako następna i to zrobiłoby ci całkiem nieźle, aby zmniejszyć temperaturę pod maską. Pamiętaj, gdzie strumienie spalin się zbiegają, mogą osiągnąć maksymalnie około 1500 * F, a katalizator pracuje w temperaturze 1000+. Normalny wydech ma około 750 * F na strumień.

#30 ·
Koc turbo, powłoki, wszystko dobre pomysły. I prawda, temperatury płynu chłodzącego są dobrze kontrolowane, w ogóle nie ma problemów. Bardziej interesuje mnie złagodzenie nagrzewania się, nawet myślałem o użyciu wentylatora ewakuacyjnego, podobnego do tego, którego używało kilku producentów OEM w złych starych latach 80-tych, aby utrzymać paliwo w komorach pływakowych w stanie ciekłym. Toyota miała fajny zestaw, dmuchawę kanałową do gaźnika w LandCruiserach, prawdopodobnie uruchamianą przez przełącznik termiczny, który naprawdę robił różnicę, wierzcie lub nie.

#31 ·
Największą część pochłaniania ciepła stanowi intercooler. Osiągnąłem temperaturę wlotową 70°C+ z wyjącym wentylatorem chłodnicy w ruchu ulicznym i podczas jazdy na trzecim biegu. Standardowy intercooler jest po prostu za mały.