Czy jest ktoś, kto wie, do czego służą trzy gniazda na środku anteny dachowej? Nie są używane. Czy mogę ich użyć z adapterem do radia samochodowego?
Przy okazji, kupiłem adapter antenowy na eBayu, który rzekomo był do XC90, ale w ogóle nie pasował do wtyczki w miejscu radia, która łączyła się z ICM. Zauważyłem, że zasadnicze złącze koncentryczne we wtyczce z eBayu było podobne do dwóch złączy antenowych w oryginalnej wtyczce, więc "uwolniłem" złącze z obudowy wtyczki i wepchnąłem je do wtyczki pojazdu. Nie mam pojęcia, które z dwóch podobnych wtyczek we wtyczce pojazdu wybrałem, ale mój odbiór FM jest dobry, z jedyną stacją FM, której słucham tutaj, w San Diego. Nie było tak w przypadku niektórych innych pojazdów, które miałem, ponieważ jest to stosunkowo słaba stacja uniwersytecka. Przedmiot został wysłany ze Słowenii, więc podejrzewam, że był przeznaczony na inną wersję rynkową, ale dwa końce pigtaila ostatecznie zadziałały dla mnie.Dzięki za odpowiedź. Chcę użyć "fabrycznej" anteny FM do radia 2 DIN z rynku wtórnego. Widziałem kilka adapterów antenowych DIN do Volvo i zastanawiałem się, czy mógłbym po prostu jeden wpiąć. .