SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
2006 VR auto

Hello , so I replaced the PCV system today. Started the car and it runs, but with idle pulsing 1000-1100. Sorry if this exist already I’ve been searching all day and can’t find any new material plus I’m freaking out and don’t know if I can freak back in…
130121

130122
Ecm 9200 TP sensor faulty signal
Ecm 921c Throttle unit potentiometer 1 signal too high
ECM 922C throttle unit potentiometer 2 signal too high
ECM 92CC throttle unit signal too high

Fault codes all point to TB with codes
as above - suspiciously all signal to high.

Would not disconnecting the battery whilst disconnecting/reconnecting the ETM mean I have to ‘adapt the TB’ thru Vida(which I don’t have).
When I unplug the TB same codes with the addition of ECM-922D potentiometer 2 signal too low.
I cleaned the throttle body when it was out - did I kill it ?
I can’t seem to remove the ecu to check continuity to the plug - how do you remove it?
This is my DD , so next call is to flat bed to the dealership and cope with a loan car.
I live in a part of the world where there is no junk yards with these things in to try parts and everything takes 3 weeks to be shipped.
Any thoughts or suggestions gratefully received.
TIA
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Problem solved - broken wire in etm plug. Found during continuity tests from ecm to etm plug
130185
 
1 - 3 of 3 Posts
Top