Z tego, co widziałem po rozebraniu obu skrzyń biegów, jest dwuczęściowy wałek koła słonecznego z dwoma kołami słonecznymi, a 50sn i 51SN mają jednoczęściowy wałek z pojedynczym kołem słonecznym. Istnieją różnice w zębach koła pierścieniowego i koła słonecznego, ale z moich obliczeń wynika, że przełożenia 1-5 są prawie identyczne, z wyjątkiem biegu wstecznego, czego nie mogę potwierdzić. Istnieje również pewna różnica w grubości tarczy ciernej sprzęgła C2, jak sądzę. Prawdopodobnie istnieją inne różnice, które pomijam, ale ogólnie rzecz biorąc, jeśli wewnętrzne przełożenia są takie same, to obie skrzynie biegów są kompatybilne i nie generują błędów przełożeń, jeśli zostaną zamienione. Inne kwestie, które nie mają związku z różnicą między 50sn a 51sn, to przełożenie przekładni głównej i kompatybilność złączy wiązki przewodów. Nie mogę niczego zagwarantować w zakresie kompatybilności między tymi dwoma, ale jeśli przełożenie przekładni głównej, mechanizm różnicowy FWD/AWD i połączenia wiązki przewodów są takie same, uważam, że istnieje duże prawdopodobieństwo, że te dwa typy mogą być zamieniane ze sobą bez problemów.