SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner
1 - 6 of 6 Posts
Discussion starter · #2 ·
Wczoraj dealer potwierdził, że istnieje wyraźna różnica między lewym i prawym przednim światłem do jazdy dziennej. Porównali to do V60 w salonie. Tam również zauważyli pewną różnicę, ale nie tak wyraźną jak w moim samochodzie. Zrobili zdjęcia i porozmawiają z Volvo, co zrobić. Najprawdopodobniej wymiana lewego reflektora. W jakiś sposób wygląda na to, że górny pasek diod LED jest nieco skręcony, ponieważ pod pewnym kątem światło jest wyraźniejsze.

We WSZYSTKICH samochodach lewa lampa świeci nieco niżej i mniej szeroko. Jest to wymagane na praktycznie wszystkich rynkach.

Uwaga: niektóre modele Volvo pozwalają na przełączanie tego. To nie jest więc losowe. Po prostu ktoś przełączył samochód w tryb jazdy prawostronnej.

Edycja: to, co mam na myśli przez "przełączanie tego", to za pomocą oprogramowania. Reflektory matrycowe na to pozwalają.

Discussion starter · #5 ·
Cześć VxF,
Wiem, ale to dotyczy DRL, a nie normalnych reflektorów. Na początku też tak myślałem, ale to nie dotyczy DRL. Dealer mi to potwierdził. DRL to stałe paski LED wewnątrz reflektorów i są niezależne od sytuacji ruchu lewo- lub prawostronnego.

1 - 6 of 6 Posts