SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

Klapa portu ładowania

5.1K views 16 replies 7 participants last post by  amd2800barton  
#1 ·
Cześć! Mam nowe Volvo XC60 T8 i zauważyłem, że klapka portu ładowania nie blokuje się po zablokowaniu samochodu. Kiedy samochód jest zaparkowany, każdy może otworzyć klapkę portu ładowania. Czy to normalne zachowanie?

#4 ·
Cześć! Mam nowe Volvo XC60 T8 i zauważyłem, że klapka portu ładowania nie blokuje się po zablokowaniu samochodu. Kiedy samochód jest zaparkowany, każdy może otworzyć klapkę portu ładowania. Czy to normalne zachowanie?
Czy ktoś zamierza ukraść twoje ładowanie?

#10 ·
Port ładowania się nie blokuje. Ponieważ nie ma możliwości kradzieży ładowania. Nie ma sposobu, aby powstrzymać ludzi przed wandalizmem w Twoim samochodzie, nawet z zamkiem na tych plastikowych drzwiach.
To również prawda.

Zapytałem bezpośrednio w Volvo Cars i powiedzieli, że powinno się zablokować po zablokowaniu samochodu. Chyba muszę odwiedzić serwis.

#17 ·
Klapa nigdy się nie blokuje. Nie ma za nią nic do ukradzenia (jak w przypadku klapki wlewu paliwa). Kabel jednak blokuje się po chwili. Musisz odblokować samochód, aby odblokować kabel. Celem jest to, aby nikt nie mógł zabrać twojego drogiego kabla ładującego ani rozpocząć ładowania swojego samochodu na publicznej ładowarce, za którą zapłaciłeś.