SwedeSpeed - Volvo Performance Forum banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
625 Posts
Discussion Starter #1
I'm having trouble with the car starting, it will crank but won't start, unless I press down on the gas while cranking, then it'll work normal... but if I let go of the padel it will go dead again. Almost like the car don't know how to idle and I have to give it a little to idle.<P>What is causing this?<P>
 

·
Registered
Joined
·
1,136 Posts
o2 sensor probably...<P>especially if it can barely idle without adding throttle...and goes away slightly as the engine warms...black exhaust too<P>
 

·
Registered
Joined
·
1,588 Posts
Could be idle air motor or a leak in a boost hose. Also could be MAF.<P>Check all of the hoses from turbo to TB.<P>Prospero<P>
 

·
Registered
Joined
·
625 Posts
Discussion Starter #4
Its not a turbo so its not a hose leak.<P>maybe air censor? It doesn't idle at all if I don't press on the gas. However this problem goes away after maybe 30 min usually.<P>Hey Prospero I changed my mind and I wanna do LEDs for my dash and stuff, can you help me?
 

·
Premium Member
Joined
·
1,433 Posts
<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:</font><HR>Originally posted by xtremepsionic:<BR><B>Its not a turbo so its not a hose leak.<P>maybe air censor? It doesn't idle at all if I don't press on the gas. However this problem goes away after maybe 30 min usually.<P>Hey Prospero I changed my mind and I wanna do LEDs for my dash and stuff, can you help me?</B><HR></BLOCKQUOTE><P><BR>Exact same thing happened in my car about 5years ago. I remember it was a sensor. <BR><P>
 

·
Registered
Joined
·
625 Posts
Discussion Starter #6
hmmmm<BR>hope I can fix this problem, its really the only major problem my car has.<P>Do you remember which sensor it was? <IMG SRC="http://www.swedespeed.com/ubb/smile.gif"><P>oh btw do you hang around other forums too?<P>
 
1 - 8 of 8 Posts
Top